Uzaktan Kumandalı Soğuk Alev ( Volkan ) Ateşleme Sistemi ( Alınık )
-
Fotoğrafta gördüğünüz benzeri bir sistem arıyorum. Çinde 2-3 bin 5-6 bin liraya satılan ürünleri Türkiye de 15-20 bin e iteliyorlar.
Elinde olan fazlalık olan ya da tanıdığı olan varsa makul bir fiyata satın alabilirim. ne işe yarar bu ürün ?
volkanları manuel olarak tek tek ya da tek tuşla toplu ateşlemeye yarıyor. kablosuz ve uzaktan kumanda lı çalışıyor. 4 lü 8 li 12 li ve 24 lü çeşitleri var. hangisini bulursam alacağım. ya da ben bunu daha uyguna mal ederim kendim de yaparım diyen varsa konuşabiliriz. volkanı zaten yere koyuyoruz o küçük kutuları yakıyor. o yüzden sadece ateşleme görevi görse yeter. ve pille çalışacak.

-
mesela buna benzer bişey de olabilir...
-
ateşleyiciler birbirine kablo ile bağlımı?
-
kacli istiyorsun kablosuz kablolu telefondan acilabilen kumandali vs detay verirsen bi çalışayım, basit devre ama fitilin baglandigi yere calismak metalden birşeyler yaptirmak lazim olabilir rezistans gerekiyor orasi icin akkor haline gelmesi lazim ki fitili yakabilsin
-
hipokondriyak bunu yazdı
kacli istiyorsun kablosuz kablolu telefondan acilabilen kumandali vs detay verirsen bi çalışayım, basit devre ama fitilin baglandigi yere calismak metalden birşeyler yaptirmak lazim olabilir rezistans gerekiyor orasi icin akkor haline gelmesi lazim ki fitili yakabilsin
hocam 12 li olabilirse iyi olur. kablosuz olacak. telefon veya kumanda farketmez hangisi daha kolaysa.. örneğin 12 tanesi de fitil bağlı diyelim. ben tek tek yakabilmeliyim. o an sadece 3 numarala ile 5 numara yakmak gerekebilir mesela. ve tek tuşla hepsini yak seçeneği de olacak.
Elimde zaten 12 li bi set var. bi tanesi bozuldu. incelemek istersen yollayabilirim. Wireless ile çalışıyor. 200m çekim mesafesi var kumandanın. ürün linkini de incelersen zaten çalışma mantığını anlarsın. bize afilli kutular gösterişli malzeme değil bu kodumun volkanlarını yakabilecek bir uzaktan kumandalı sistem lazım özetle :)
-
vukuat bunu yazdı
ateşleyiciler birbirine kablo ile bağlımı?
hayır hocam wireless sistem uzaktan kumanda ile çalışıyor. fitilden 2 tane kablo çıkıyor. onu bu ateşleyiciye sıkıştırıyoruz.
-
tek kullanimlik mi bu cihazlar yani at degilde sonra maintanance gerektiren yoksa 100 alevlik falan mi
-
hellboy4tr bunu yazdı
tek kullanimlik mi bu cihazlar yani at degilde sonra maintanance gerektiren yoksa 100 alevlik falan mi
Hocam bu cihaz bozulana kadar kullanımlık. Bu cihaz ya da benim istediğim herhangi bi cihaz; kablosuz çalışacak. uzaktan kumandası olacak. kumandanın 100m çekim mesafesi olacak. 10 tane cihaz varsa kumanda da 10 tane tuş olacak. her cihazı ayrı ayrı çalıştırabilmeliyim. ayrıca 1 ekstra tuş hepsini aynı anda çalıştırabilmeli.
bu cihaz ne işe yarayacak ? düğünlerde kutlamalarda volkan dediğimiz soğuk alev zımbırtısını yakacak. nasıl yapıyor ? bizde ki örneğinde biz fitilin kablosunu cihaza sıkıştırma yöntemiyle takıyoruz. diğer ucunu da volkanın içine saplıyoruz. güçlü bi elektrik akımı ile fitili patlatınca volkan da tutuşuyor. kumandadan hangi tuşa basarsak alıcı sinyali alınca akımı veriyor patlatıyor mevzuyu...
bu cihaz Çin de 2-3 bin 5-6 bin liraya set olarak satılırken Türkiye de 15-20 bin lira isteniyor. Bende 12 li bi set var. bi 12 li daha lazım. 15-20 bayılmak yerine eğer yapabilen varsa daha makul bir fiyattan ondan alalım. o kişi için de bir uğraş hobi olmuş olur.
fotoda ki gibi kutulama sistemi volkanı koymak için bir yer olmasına gerek yok. ateşleme görevini düzgün yapabilsin yeter.