Uzaktan Modeme Veya Pc Ye Erişme
-
Müridler güvenlik kamera sistemine uzaktan erişmem lazım. Daha önce izmire gittiğimde herhangi bir modem üzerinden görüntü alabilmiştim. Şimdi çanakkaledeyim. Client yazılımı ile bir türlü görüntü alamıyorum. Güvenlik sisteminin bağlı olduğu modemde portlar açık ve gereken ayarların hepsi yapıldı. Sorun buradaki modemden mi kaynaklanıyor? Kendi modemimin IP sini biliyorum. Uzaktan ayar verebilir miyim? Ne önerirsiniz?
-
-Karşı modemde IP değişmiş olabilir. Türk telekomdan sabit IP vardı diyebilirsin ama arada düzenleme yapmak adına değişiklik yağabiliyorlar.
-Mevcut modem vb. de port yönlendirmeleri vb. tam olmalı.
-Güvenlik kamerası sistemi ayar değiştirmiş veya devre dışı olabilir. Kamera 192.168.1.11 gibi bir yerel IP almaya ayarlı olsada yüzlerce nedenden dolayı farkılı yerel ağ IP si almış olabilir.
-Güvenlik kamerasının ayarlarını biri sana telefonlamı söyledi yoksa sen uzaktan erişerekmi gördün? Önce modeme erişmeyi garantilemelisin.
-
Portlarda sorun olabilir.
-
Olgunisik bunu yazdı:
-----------------------------
-Karşı modemde IP değişmiş olabilir. Türk telekomdan sabit IP vardı diyebilirsin ama arada düzenleme yapmak adına değişiklik yağabiliyorlar.
-Mevcut modem vb. de port yönlendirmeleri vb. tam olmalı.
-Güvenlik kamerası sistemi ayar değiştirmiş veya devre dışı olabilir. Kamera 192.168.1.11 gibi bir yerel IP almaya ayarlı olsada yüzlerce nedenden dolayı farkılı yerel ağ IP si almış olabilir.
-Güvenlik kamerasının ayarlarını biri sana telefonlamı söyledi yoksa sen uzaktan erişerekmi gördün? Önce modeme erişmeyi garantilemelisin.
-----------------------------Hocam daha önce sağlıklı şekilde görüntü aldım. Şu an bulunduğum yerden görüntü alamayınca acaba buranın modeminde mi problem var diye düşündüm.
-
ipni sabitle doğru portu açtığından emin ol ve no-ip.biz üzerinden kullan.
edit: veya remote administrator tool v2 yi öneririm.
-
Uzak PC nin IP numarasını biliyorum. Buradan modeme müdahele etme şansım var mı? (Portlarla oynama vs.)
-
ipsini ve modemin arayüz şifresini biliyorsan port açarsın.