Uzaya Açılan Gizli Kapılar Bulundu
-

Bilim adamlarının yeni keşfi, uzayda yolculuk çağını başlatabilir. Gizli kapılarda Dünya'dan
Güneş'e kesintisiz yol var.
Iowa Üniversitesi araştırmacısı Jack Scudder, 'dünyanın manyetik alanında her gün yüzlerce
kez açılıp kapanan gizli kapılar' buldu.
DÜNYA'DAN GÜNEŞ'E KESİNTİSİZ YOL
Scudder, bu kapıların zaman zaman uzun süre açık kalabildiğini ve 'gezegenimizden 93
milyon mil uzaklıktaki güneşin atmosferine kesintisiz bir yol oluşturduğunu' söylüyor.
X-noktası veya difüzyon alanı olarak adlandırılan kapılar, gök cisimlerinin manyetik etkisi
ile oluşuyor. Kapıların 'görünmez, kararsız ve yakalanması zor' olduğu, herhangi bir uyarı
vermeden açılıp kapandığı belirtiliyor. Kapılar açıldığında faal parçacıkları, yüksek bir hızda
dünyanın atmosferinden güneşin atmosferine aktarabiliyor. Bu ise jeomanyetik fırtınalara
yol açıyor.
Kapıları bulmanın şu anki tek yolu; Scudder tarafından keşfedilmiş bulunuyor. Scudder,
NASA'nın Themis uzay aracı ve ESA'nın Cluster uydularından sağladığı bilgiyi kullanarak
NASA'nın Polar uzay aracından gelen veriler arasında kritik ipuçları bulmuş.
2014'TE KAPILARI ALGILAYACAK ARAÇ, UZAYA GÖNDERİLECEK
Scudder, uygun donanıma sahip bir uzay aracının bu ölçümleri yapabileceğini ve kapıları
algılayabileceğini söylüyor. NASA, Magnetospheric Multiscale adındaki görevi kapsamında
böyle bir uzay aracını hazırlıyor ve onu 2014'de uzaya gönderecek.
-
Bende tam sevindiydim buradan andromedaya direk gidiş var diye, sevincim kursağımda kaldı.
-
güneşe gidip ne halt edecekler
-
Güneşten bahsediyorsunuz arkadaş :S o kapı ne işe yarıyacak ki güneşin ısısına ne dayanabilir ki araç gönderiyolar anlamsız geldi bana belki başka bir amaç vardır bilen varsa yazsın merak ettim simdi ?
-
Guneslenip gelecekler herhalde :D
-
erdiburak bunu yazdı:
-----------------------------Güneşten bahsediyorsunuz arkadaş :S o kapı ne işe yarıyacak ki güneşin ısısına ne dayanabilir ki araç gönderiyolar anlamsız geldi bana belki başka bir amaç vardır bilen varsa yazsın merak ettim simdi ?
-----------------------------böyle bir delik varsa, başka gezegenler içinde böyle birşey oldurulabilir. Ayrıca bu tüneller kullanılara senin demiş olduğun "geneşin ısısına ne dayanabilir" sorusunu avantaja çevirip. çöpleri halledebiliriz. bilim sadece bilmek değil birazda bilinenleri hayal gücüyle harmanlamaya bakıyorum hocam, birazda bu yandan bak ;)
-
şartlanmış halde düşünmeyin, güneşten gelen enerjinin belki binlerce belki milyonlarca kat daha verimli kullanılmasıyla dünyanın enerji sorunu tamamen yok edilebilir. hatta belki daha medeni bir dünyaya dönüşürsek tüm gezegene ücretsiz enerji bile sağlanabilir. sınırsız ve ücretsiz enerji.
-
peki kartaldan aktarma yapsak daha kolay gitmez miyiz?hemde ucuz yani.
-
ben şimdi yanlış anlamadıysam bu kapılar portal kapısı gibi bir şey mi ?
-
Hocam ole demeyin Bunlar NASA kesin gece felan gideceklerdir :/
@TeRror Valla gerçekten iyi düşünmüssün ellerinden operim..