Uzaya Giden İlk Türk Drone :)
-
Başlığı geyik olsun diye yazdım, halen uğraşmakta olduğum fakat iki sene önce acemik yaşadığım zamanlardan bir video paylaşmak istedim sizle, yaptığım oktokopter yani multirotor helikopteri teknik sebeblerle(Yanlış Sonar Bağlama) yada uçurduğumuz alana yakın bir yerde askeriye vardı sinyal kesicilerde olabilir ve kontrol dışı olarak gökyüzüne baya bi gitti ve sonrasında Marmara Denizine çakıldı, sonrasında üzerindeki plastik bir parçayı sahilde bulduk, uçuran kişi ben değilim profesyonel anlamda uçuş yapan kişiler, onlarında multinin uçup gitmesinden hatası yok fakat benim en büyük hatam o mekanda uçuşa izin vermem oldu, Allaha şükür birilerinin üzerine düşüpte can veya mal kaybı yaşanmayıp denize çakıldı, yaklaşık 2000 tl civarı toplamıştım ama çöp oldu, ama irtifa olarak en yükseğe çıkan bu olmuştur sanırım
. Şuanda daha pro makinayla uçuş yapıyorum ve genelde yeşillik, şehir dışı arazilerde uçuruyorum.
http://www.youtube.com/watch?v=nQV-Z2raZ7E
-
güzel yapmışsın hocam eline sağlık.
ama çıkardığı ses çok kötü
sinyal kesilirse nasıl hareket ediyor? son aldığı komutu mu takip ediyor?
-
Oha enfesmiş. Planını devresini malzemesini iletişimini her şeyini ısrarla rica ediyorum.
-
İyi yükselmiş yine :)
-
bigün toplanalım da birer tur uçuralım :)
-
Bendeki sistemde gps vardı ama sinyal kesildiğinde geri dönüş aktif değildi, ama sonrasında tekrar bir tane daha topladım onda sinyal kesildiğinde geri kalktığı yere iniş yapıyor, bu videodaki sistemde ardupilot 2.0 kullandım uçuş kartı, esc hobbyking 20A, 2212 950Kv motor, 10x5 pervane ve 3000Mah lipo pil kullandım, kumanda hitec 9. Kumanda haric toplam maliyeti 1800TL.