Üzerine Kopyalanan Dosyayı Kurtarma [ Yardım ]
-
Beyler bayanlar ben bir halt ettim ki sormayın. Temsili isim ve miktarlarla anlatayım. İki tez1 isimli dosya hem masaüstünde hem de D sürücüsünde mevcut. Ben masaüstündekine yazıyorum sanarak bugün de bir kısmını yazdım, kaydettim. Halbuki D'dekine yazmışım açık pencereden direk. Masaüstündekini aldım bir güzel D'ye yapıştırdım ve kopyala ve değiştir dedim. Bir baktım boyut azalmış.Açtım ki ne göreyim, bugün saatlerimi verdiğim yazılar mafiş :( Recuva ile taradım bir şey çıkmadı.
Hasılı kelam, yok mu bunun bir çaresi ? Lan iştahım kesildi nerdeyse, bir yardım :[ Bu arada Office 2003 kullanıyorum, sövmeyin. Yedek medek almıyor bildiğim kadarıyla.
-
Sencer bunu yazdı
Beyler bayanlar ben bir halt ettim ki sormayın. Temsili isim ve miktarlarla anlatayım. İki tez1 isimli dosya hem masaüstünde hem de D sürücüsünde mevcut. Ben masaüstündekine yazıyorum sanarak bugün de bir kısmını yazdım, kaydettim. Halbuki D'dekine yazmışım açık pencereden direk. Masaüstündekini aldım bir güzel D'ye yapıştırdım ve kopyala ve değiştir dedim. Bir baktım boyut azalmış.Açtım ki ne göreyim, bugün saatlerimi verdiğim yazılar mafiş :( Recuva ile taradım bir şey çıkmadı.
Hasılı kelam, yok mu bunun bir çaresi ? Lan iştahım kesildi nerdeyse, bir yardım :[ Bu arada Office 2003 kullanıyorum, sövmeyin. Yedek medek almıyor bildiğim kadarıyla.
Hocam o hissiyatı iyi bilirim :) Laf aramızda ben de Office 2003 kullanıyorum, arayüzü daha sade geliyor bana :)
Benim de zamanımda eski bilgisayarımda saatlerimi harcayarak CorelDRAW programında harcadığım bütün o emek henüz kaydedemeden bir mavi ekran ile uçup gitmişti. Sakin sakin bilgisayarın kapağını kapatıp gidip yatmıştım. Kalkınca baştan... :)
O dediğinizin benim bildiğim bir çözümü yok malesef. Tek yol, bir ihtimal bugün uğraştığınız Word dosyasının "Temp" klasöründe bir yedeğinin bulunması. Orada da yoksa geçmiş olsun hocam :)
edit: İmla...
RaNGeR tarafından 06/Şub/15 23:22 tarihinde düzenlenmiştir -
@RaNGeR Hoca o ilk şok anı aklım gitti. Bir el kaburgalarımın arasından girdi midemi söktü sanki. Yarına bir daha kaleme (!) alacağız artık :/
-
giden gitmiş gibi görünüyor mağlesef
ancak eğer yazdıktan 1 gün sonra diğer dosyayı dye atmay çalışsaydın
belki sistem geri yükle falan önerebilirdim.
ama bu olay aynı anda olduğu için hiçri fikrim yok.
çok acı veriyor her bilgisayar kullanıcısının başına gelmiştir.
-
futurist bunu yazdı
Sistem geri yükleme sizin şahsi dosyalarınıza dokunmuyor, yalnızca sistemi daha önce yedeklenen tarihteki haline getiriyor.
Gerçi önceki yıllarda sistem geri yüklemeyi bir kez denediğimde var olan dosyalarımın da ortadan kaybolduğunu hatırlıyorum. Ondan sonra bütün bilgisayarlardaki sistem geri yüklemeleri kapatmıştım :)
-
RaNGeR bunu yazdıfuturist bunu yazdı
Sistem geri yükleme sizin şahsi dosyalarınıza dokunmuyor, yalnızca sistemi daha önce yedeklenen tarihteki haline getiriyor.
Gerçi önceki yıllarda sistem geri yüklemeyi bir kez denediğimde var olan dosyalarımın da ortadan kaybolduğunu hatırlıyorum. Ondan sonra bütün bilgisayarlardaki sistem geri yüklemeleri kapatmıştım :)
1 hafta önceyi yaptın diyelim 1 hafta önce bilgisayar ne haldeyse o duruma getiriyor
kaydettiklerin gidiyor ama sildikler
in geliyor.bayağı önceden denemişti işe yaramıştı
öyle değilsede acemi şansı herlade :))
-
hocam o dosyanin yenisini de bir silip detayli aratır misin?
dosya var diye silineni bulmuyor olabilir, sen uzerine yaz desen de harddiskte üstüne yazmiyor, öncekini silinmiş olarak işaretleyip yenisini yazıyor.
-
Kaan bunu yazdı
dosya var diye silineni bulmuyor olabilir, sen uzerine yaz desen de harddiskte üstüne yazmiyor, öncekini silinmiş olarak işaretleyip yenisini yazıyor.
Hocam elindekinden de olmasın şimdi :)
O sizin dediğinizi yapması için RunTime GetDataBack tarzında programlara ihtiyaç vardır ama o kadar silinen dosyanın içinde onu bulana kadar yeniden yazmak daha kolay sanki.
-
Kaan bunu yazdı
Onu en başta yapmıştım Kaan hocam. @RaNGeR eski kayıt sağlam sıkıntı yok ama işte giden fena gitti :) Tam kaydedip onedrive a falan atacaktım ki o acı anı yaşadım.
-
Sencer bunu yazdı
Onu en başta yapmıştım Kaan hocam. @RaNGeR eski kayıt sağlam sıkıntı yok ama işte giden fena gitti :) Tam kaydedip onedrive a falan atacaktım ki o acı anı yaşadım.
Hocam bir tavsiye vereyim. Bulut teknolojisine fazla güvenmeyin :) Ben yüksek lisans tezimi yazarken bir kopyasını bilgisayarda, bir kopyasını taşınabilir HDD içinde, bir kopyasını da USB belleğimde tutuyordum. Size de buna benzer önlemler önerebilirim.
Türkiye burası, elektrik kesilir, internet kesilir, Microsoft DDOS yer bize patlar vs. vs. Eğer çok önemli bir şey ise rahatlıkla ulaşabileceğiniz yerlerde birkaç kopyayı saklayabilirsiniz. Hem böylece bilgisayarda tek bir kopyanız olur, C'deki diye D'dekini açma ihtimaliniz olmaz :) Bilgisayardaki kaydı güncelledikten sonra diğer bellekleri takıp yedeklerinizi güncellersiniz. Bir daha böyle şeylerle karşılaşmamış olursunuz.
Diğer bir seçenek de OneDrive üzerinden ücretsiz olarak online Office kullanımı ile yazınızı yazmak. Orada da kaydettikten sonra sorun olmaz ama yine de bilgisayarınızda bir kopyasını tutmanızı tavsiye ederim.
Tekrar geçmiş olsun.