folder Tahribat.com Forumları
linefolder Asp - Php - Cgi - Perl
linefolder "Uzman Asp" Ve "Uzman Php" Ci Nasıl Olunur ?

"Uzman Asp" Ve "Uzman Php" Ci Nasıl Olunur ?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TxT
    TxT's avatar
    Erkek

Bir çok iş - kariyer - eleman iş ilanı gibi  sitelerde gördüğümüz uzman php uzman asp ci kavramını bu konuda kendini ve cemaati müsilimi aşmış olan arkadaşlar biraz bahsedebilirlermi ?

bunlarda uzman olmak forum geliştirmek , e-ticaret zavazingosu yapmak gibi kavramların dışında neler yapmaları gerekmektedir ? neler yaparlar ? yada yapmaları gerekmektedir ?

Bi coder kendisine bu ünvanı verebilmesi için neler geliştirmiş olmalıdır ?

umarım Tecrubeli hocalarımız yardımcı olacaktır ..

Teşekkürler .. ;)

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sakat-at
    sakat-at's avatar
    Erkek

OKU - OKU - OKU

bu üç kural seni  istediğin şeyde uzman yapar. uzman oldunmu diye test edeceksen. kendine bak bi tam takır çalışan bi sistem yapabiliyormusun. örneğin : tam bir e-ticaret sistemi. Tam etkin bir forum. Tam etkin bir portal gibi. kendi algoritma ve projelerini oluşturmaya başladığında uzman olabilmişsin demektir. Eğer konu hakkında yorum yapıp hata çözümleyebiliyorsan uzman olmuşsun demektir. 

a.k.a. wyrus , kelle verilir kal-a verilmez!
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Abizittin
    Abizittin's avatar
    Erkek
    uzman muzman hikaye biliyorsan biliyorsundur.herkes e-ticaret forum yazar ama kaçı sürekli çalışır tartışılır onemli olan bunları ayakta tutmaktır.yaptığın icraatlara bakarlar yani uzmanlık ordan gelir.ne kadar sağlam sistemin varsa o kadar uzmansın demektir.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    G-Turk
    G-Turk's avatar
    Erkek

Bence digelim PHP kodlayan birisiysen PHP'den ileri düzey anliyorum demek icin bir cok scripti yazabilmen gerekir.
    Yani anket yazarim ama forum yazamam yada tam tersi. Forum yazarim ama anket scriptinin güvenligini saglayamam dersen
    olmaz gibi.

Bence asil uzmanlik problemleri cözebilmene bagli.
    Programcilita nerdeyse herseyin örnegini bulabiliyorsun internetde.
    Ama ortada kodda bir sorun var, bunu bulup cözebilmekte önemli.

# Taşı delen suyun kuvveti değil, damlaların sürekliliğidir
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    All hail to Tux
    sandman
    sandman's avatar
    Erkek
    Orda uzmandan kasıt yaptıgın işler ve bu işlerin başarısıdır yoksa 10 yıldır php ile ugraşıyorum şunları yaptın demenin hiç bir faydası yok.Tüm iş verenler çalışan işlerine göre seni degerlendirir.

Mühendis kahveyi projeye dönüştüren bir insan evladıdır.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SSH
    SSH's avatar
    Erkek
    Abi işe başlarsın hiçbişeyden anlamayan alayı torpilli patronların felan olur gereksiz bir ton birimle
    bir iş çıkar gelirler sana bize şöyle bir şey istiyoruz bişeyden anlamaz gram bilgisi yoktur
    Php sini aspsini bilmez gelir cam kesme programı yaz bana der :) dersinki bunla olmaz bunla yapılamaz vs vs vs
    arkasını döner tamam o zaman der arkandan bu  da hiç bişeyden anlamıyomuş diye estirir ha nasıl uzman olunur :D
    eğer bana şunu yap dediğinde  bunda olmaz bu olay ama şunla şu şekilde yaparız dersen :D olur senden kral uzman olur :D
    yani asp php vs neyi ne kadar iyi bilirsen bil :D ne için öğreniyorsun para kazanmak iyi bir iş için :D patron gerizekalıysa sen istediğin kadar uzman ol :D

sırıtma la.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TxT
    TxT's avatar
    Erkek
    eyvallah üstadlar ...
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek

fakat her ne şart olursa olsun bir portal, proje yaparsan yararlı olacağını düşünüyorum bu alandaysan.

Şimdi yapıp geliştireceğim ve üstünde 5-6 sen çalışacağım 1-2 proje ilerde bana çok yarar getirir diye düşnüyorum.Belki yanlış belki doğru zaman içinde öğrenicez :) .Yanlışsa benim için çok kötü olucak fakat doğruysa belki hayatım bile kurtulabilir ;)

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fikret
    Fikret's avatar
    Erkek

bilgi birikimi + tecrübe :)

elinde en kral sertifikan olsun. bi firmaya girerken senden isteyecekleri $ey sertifika diploma vs. deildir. gösteri$ icin onlar :) asıl istedikleri $ey her zaman referanstır. 

screw you guys! i"m goin" hoooome!
Toplam Hit: 1623 Toplam Mesaj: 9