Uzun Süre Bios Da Bekliyor Hdd Işığı Devamlı Yanıyor
-
dün ram in birini söktüm takdım düzeldi bugün yine aynı
hdd ışığı yanıyo devamlı biosda uzun bekliyo
-
up
-
1) buzzer varmı varsa tak verdiği uyarı varmı?
2) kaç tane ram takılı pc de?
3) bios ekranı açılıyormu?
bu soruların yanıtlarından sonra biraz daha yardımcı olabilirim sanırım :)
-
iyice bi temizle makinanını sonra bi daha yaz bakalım dvm ediomu sorun ramlerin ucunu silgi ile sil işlemcini cıkart yeniden tak tüm kabloları cıkart adam gibi yeniden temiz bi sekilde tak mantık olarak düzelmesi lazım dvm ederse bakarız :Whdd i cıkartıgını ne oluo bide.
-
clear cmos
-
hdd kablolarını söktüm baktım biosu hızlı geçti ama hdd lambası yine yanık kaldı
biosu sıfırladım bugünlük çözüldü gibi ama asıl yarın açılışında belli olacak bi temizlemek lazım iyice
-
bios bios dıt dııııt :F
-
hocam biosun takilmistir, abzen herhangi bir temassizlik oldugunda bios ktlenip kaliyo oyle pili cikart git birseyler ye :D gelince tekrar tak :D
-
SALDIRAY bunu yazdı:
-----------------------------
1) buzzer varmı varsa tak verdiği uyarı varmı?
2) kaç tane ram takılı pc de?
3) bios ekranı açılıyormu?
bu soruların yanıtlarından sonra biraz daha yardımcı olabilirim sanırım :)
-----------------------------uyarı yok ötmüyo
2 tam
bios ekranı o konumda açılmıyo uzun süre sonra açılıyor pcde uzun süre sonra açılıyor
şuan mesela hiç birşey yoktu pili söktüm takdım herşey normalken hdd ışığı devamlı yanmaya başladı
-
ram veya ram slotlarından biri arızalı dostum. ama bence ramlerden biri arızalı. çünkü bu arızanın aynısı başıma geldi. ramleri tek tek dene. bi gün bi ram takılı kalsın, ertesi gün diğer ramle kullan makineyi uzun zaman kullanınca aynı ramle eğer ısınmadan dolayı vs. arıza varsa ortaya çıkar.
sonuç olarak bence: ramlerden biri arızalı ama hangisi? saygılar...