V9 Virüsü
-
lanet olsun bi bulaştı tarayıcılara geçmiyorda google yapıom yok gene v9.com anasayfa oluyo chromadada mozilada aynı durum sistem win 8 nette olanları denedim ama lanet virüs gitmiyor bi türlü varmı çaresi format hariç
-
bu tarz şeyler için ADW Cleaner kullanın hocam..
-
oldu eyw hocam
-
bu tarz şeyler için ufak bir fikir vereyim.
başlat'a cmd yazılır. çıkan şey açılır.
ping www.google.com.tr yazılır enter'a basılır.
orada çıkan 194.71.107.80 gibi adres not edilir.
C:\windows\system32\drivers\etc\ klasörüne girilir.
Hosts dosyası masaüstüne kopyalanır. Not defteri ile açılır, en alt satıra şu eklenir:
194.71.107.80 v9.com
194.71.107.80 www.v9.com
böylece tarayıcılar v9.com'u açmak istediğinde google'a yönlenir.
kaydedip masaüstündeki dosyayı geri C:\windows\system32\drivers\etc\ klasörüne at.
Üzerine yaz de, tamamdır.
YekteranBaymedir tarafından 15/Eyl/13 20:52 tarihinde düzenlenmiştir -
Bunu yapan pezevenk iyi düşünmüş. Hacı tarayıcıların ikonuna sağ tıkla > özellikler > adres satırına bak sonunda linki oraya yazıyor. O yüzden ayarlarda falan bulunmuyor.
"C:\Program Files\Internet Explorer\iexplore.exe" http://akv9u.com"
gibi.
-
tarayıcıların özelliklerine gir hedef kısmında .exe kısmından sonra o sitenin linki vardır sil onları..
regeditte F3 ile sitenin ismini yaz (v9.com) arat çıkanları sil .reg dosyalarını silme çift tıkla sadece linkleri sil..
http://www.cozumpark.com/files/folders/83804/download.aspx
bu dosyayada çift tıkla hocam..
Mozilla firefox ana sayfa değişir ama yeni sekme açtığında yine o site çıkar gibi bu yüzden mozillayı kaldırıp tekrar kurmalısın..
-
hallettim hocalar ADW Cleaner ile sağolun
-
Çizelim bakalım aynı sorun masaüstü bilgisayarımda vardır ne yaptıysam düzeltememiştim.
-
Hocalar çok zekice bişe yapmış adamlar :) Ana sayfanızı filan değiştirmekle kalmıyor masaüstündeki Explorer Chrome vs uygulamaların kısayollarını silip yerine V9.com un kısa yollarını atıyor.
Sağ tık hedef ....."v9.com" yazısını silerek yada masaüstü kısayolunu silip uygulamanın yüklü olduğu klasörden yeni bir kısayol oluşturarak sorunu çözebilirsiniz :)
-
çizdim ben de bazen başıma geliyor.