folder Tahribat.com Forumları
linefolder Eğitim & Ödev & Bilimsel Döküman
linefolder Vakıftan Devlet Üniversitesine Geçmek



Vakıftan Devlet Üniversitesine Geçmek

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mtst
    mtst's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Haziran/2010
    Erkek

    Merhaba hocalar, ben bir vakıf üniversitesinde tarih bölümünde okuyan burslu bir öğrenciyim şuan hazırlıktayım.

     

    Amacım yatay geçiş ile okuduğum bölümden devletteki tarih bölümüne geçmek. bölüm ile bir sıkıntım yok sevdiğim için seçtim ve tek tercihim bu bölümdü şuanki okulumda hiçbir sıkıntı da yok ama benim tek hayalim devlet üniversitesinde okumaktı ben bunu gerçekleştirmek istiyorum. 1.sınıftan sonra yada 3.sınıftan sonra yatay geçiş yapmakta mümkünmüş ve 3.50 yada üstü bir not ortalaması gerektiriyormuş bunu değerlendirmek istiyorum hayatımın sonu olsa bile :)

     

    Not ortalamasını o seviyeye kadar kasarım geceli gündüzlü çalışırım zaten sevdiğim bölüm o sorun değilde kafamı kurcalayan bazı üniversitelerin not ortalamasından önce taban puanını önemsediği işte bu sorun kafamı kurcalıyo mesela mimar sinan bunu göz önünde bulunduruyormuş gördüğüm kadarıyla. benimde taban puanım malesef düşük istedikleri taban puanına göre. ama bazı üniversiteler taban puanına bakmaksızın not ortalaması belirli bir seviyeye gelmişse kabul edebiliyorlarmış üniversiteye.

     

    Şimdi bana en makul olan girebileceğim maksimum devlet üniversitelerinin listesini yaptım toplam 4 tane.

     

    1.) Mimar Sinan G.S.Ü

    2.) İstanbul Üni.

    3.) Yıldız Teknik Üni.

    4.) Marmara Üni.

     

    Ben bu 4 üniversiteyede başvuracağım ama önceliğim Mimar Sinan olacak.

     

    Sizce not ortalamasından bu üniversiteye giremezmiyim şartlar değişebilir mi bana yardımcı olabilirmisiniz, sizin tanıdığınız yatay geçiş yapmış arkadaşlarınız var mı onlar ne şartla girmişler yorumlarınızı bekliyorum, şimdiden teşekkür ederim.

  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DrKill
    DrKill's avatar
    Kayıt Tarihi: 10/Mart/2004
    Erkek

    Aga not ortalaman 3.5 olursa yatay geçiş oluyormuş felan diye birşey yok. Mesela ISTANBUL UNIVERSITESI'ne 1. sınıf bittiğinde yatay geçiş için başvuruda bulunuyor millet. Başvuran sayısı kadar kişi not ortalamasına göre büyükten küçüğe sıralanıyor. En büyük not ortalaması olan yatay geçiş kontenjan sayısı kadar kişi ilk sıralardan kabul görüyor.

     

    Yani 3.90 ile yatay geçiş bile yapamayabilirsin yeri geldiğinde. Ya da 3.01 ile de geçiş yapabilirsin.

     

    Senin amacın en yüksek not ortalamasını tutturup hiç bir şekilde dersten kalmamak. 2 Dönem geçtikten sonra yatay geçiş yapabilirsin.

     

    Yalnız vakıf üniversitelerinden devlet üniversitelerine geçiş bazen kabul görmeyebiliyor. Abim zamanında vakıf üni. burslu kazanıp, istanbul üniversitesine geçmek istiyordu. Ortalaması en üst seviyede olmasına rağmen kabul etmemişlerdi. Ama anadolu üniversitesi kabul etmişti. Gerçi sonraki sene anadolu üni. istanbul üni. geçiş yaptıydı :).

    Tabi bu bahsettiğin 12 yıl önceki zamandı. Şimdi nasıl bilmiyorum.

     

     

     

    DrKill tarafından 02/Oca/15 13:15 tarihinde düzenlenmiştir

    Bu imzayı her gördüğünüzde 4gb kotanızın 0,00000358559191226959228515625 azalmaktadır. Bilerek ve istenerek bu imza yapılmıştır. Amaç kotanızı sömürmektir
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    erebos
    erebos's avatar
    Kayıt Tarihi: 13/Ocak/2010
    Erkek

    Not ortalaması önemli anak denildiği gibi hazır bir baraj yok,elinden gelenin en iyisini yap, 3.90 lada giremeyebilirsin bunu unutma.

    bende vakıf üniversitesindeyim genetik okuyorum bizim üst dönemlerden birisi ODTÜ ye geçti ama not ortalaması 35 bile değildi, ha nasıl geçti 100 üzerinden 80 in üzerindeydide o yüzden adamda çan yoktu o yuzden 4 uzerinden düşük ama 100 üzerinden gayet iyi.

    Dahada önemlisi gideceğin üniversite senelik kaç kişilik kontenjan açıyor onabir bak, 1 mi 2 mi hiç mi.

    Gittiğinde mülakat oalcağı için bir hocanın referansıylada gitmek çok iyi artı sağlar çünkü bu yataygeçişlerde çoğunlukla gelicek olan gelebilsin diye kontenjan açarlar yani en başından itibaren girecek adam bellidir.Tabi bunun tarih bölümü için bilemem.

    Asıl nokta mülakatta karşındaki insanları etkileyebilmen bu şekilde alınırsın, bu nasıl olur;not ortalamanla olur, referanslarınla olur, adamların sorularına öylebir cevap verirsin yine olur.

    Ama Tabi bu anlattıklarım artık varmı onudabilmiyorum üniversiteler folloş oldu, önüne gelen girebiliyor, adam 2 senelık bir bölüm okumuş çokta güzel ne yapıyorsunuz dediğimde cevap veremiyo ama dikey geçişle biyomuhendisliğe geçmiş, yavrum sen daha kendi bölümünün ne yaptıını bilmiyorsun nasıl geçtin, yok.

    Yani okadar zorlanağını sanmıyorum, psikolojiden hukupa geçenimi ararsın, hukuktan veterinerliğegeçenimi ararsın nelerine tamam deniliyor, önemli olan çarkın senin için dönmesi.

    Kısacası, elinden geleni yap, referans alabilecek kadar hocalarınla iyi ol,oraya gittiğinde cv istediklerinde tarihle alakalı bitşeyler yapmış ol


    Zira Kalemler kaldırılmış,sayfalar kurumuştur.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kukunku
    kukunku's avatar
    Kayıt Tarihi: 13/Aralık/2009
    Erkek

    Hacam ben marmaradayken yatay geçişle gelen elemanlar vardı. Geçişte en büyük olay ortalama. Genelde geçiş yapan tipler notun bol dağıtıldığı yerlerden gelenler. Adam 3,80 ortalamyla bize geldi, 2 den 3 e geçemedi. Yani ortalamını ne kadar yüksek tutarsan okarar iyi. birde terçih edeceğin bölüm çok fazla kişi tarafından istenilip istenilmemesiyle alakalı.

  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    whopper
    whopper's avatar
    Kayıt Tarihi: 26/Haziran/2008
    Erkek

    Merkezi yatay geçiş sistemi geldi araştır. Not ortalamasına vs gerek yok . o seneki üni puanının yettiği ayni bölümde istediğin ünite geçer bilirsin.

Toplam Hit: 901 Toplam Mesaj: 5