Vakit Yazarı Hüseyin Üzmez"E Tahliye
-
Bir kız çocuğuna taciz iddiasıyla tutuklu bulunan Vakit yazarı Hüseyin Üzmez, adli tıbbın “Mağdurenin beden ve ruh sağlığı bozulmamıştır” raporuyla tahliye edildi
Bursa’da 6 ay önce 14 yaşındaki B. Ç.’ye taciz suçundan tutuklanan Vakit Gazetesi yazarı Hüseyin Üzmez’e son duruşmada tahliye kararı çıktı. Duruşmada, İstanbul Adli Tıp Kurumu’nun B. Ç. hakkında hazırladığı ve “Mağdurenin beden ve ruh sağlığı olay sonrası bozulmamıştır” yönündeki rapor doğrultusunda Üzmez ve mağdurenin annesi Livaze Ç.’nin tahliyesi istendi. Mahkeme heyeti, adli tıp raporu doğrultusunda “Suç vasfının değiştiğini” dikkate alarak Üzmez ve annenin tahliyesine karar verdi. Üzmez hakkında “Yurt dışına çıkış yasağı” konuldu.
Yazar Hüseyin Üzmez, tahliye kararı üzerine mahkeme heyeti başkanı Kadir Ünal’a, “Allah sizden razı olsun. Adaletin yerini bulacağına inanıyorum. Şöhretli bir insan olduğum için bunun cezasını çekiyorum” dedi.
Dava, sürecinde 14 yaşındaki B. Ç. ve ailesi başlangıçta tacizde suçlamasında bulunurken daha sonra böyle bir olayın gerçekleşmediğini belirterek şikayetlerini geri almıştı.
KENDİ NEFSİME VE ŞEYTANA KIRGINIM
Elinde çantalarla cezaevinden çıkan Hüseyin Üzmez, tutukluyken ‘’Hacdaki gibi’’ yaşadığını söyledi. Üzmez şöyle konuştu: ‘’Çok rahat bir yer. Benim için tam bir medreseydi. Gazetem hepinizle başa çıkıyor. Benim düşmanım Amerikancılar, bunu bana yapmış olan dinsizler ve kapitalistler. Ben, sadece Rabbime hesap veririm.’’ Mağdurenin ailesine yardım edip, zekat verdiğini söyleyen Vakit yazarı çarpıcı bir açıklama daha yaptı: ‘’Demek ki takdiri ilahi buymuş. Aileye bir kırgınlığım yok.
Aileyle aynı şekil ve samimiyette görüşmeye devam edeceğim. Benim düşmanım şeytan, benim düşmanım nefsim. En çok kendi nefsime ve şeytana kırgınım.”Kaynak:http://www.aksam.com.tr/haberpop.asp?a=133897,3
Ne demeli bu şerefsiz köpeğe? Hala Vakit, Taraf alan var mı onu çok merak ediyorum.
-
ne yani şimdi adam serbest bıraklımadıki tutuksuz yargılanacak sadece devam yani
-
uckurunun hesabını verebilecek miymiş kaldı ki ona sıra gelebilecek mi :D işte adalet sistemimiz ne hallere düştü...
-
Umarım bu tür adamlar bu fani dünyada uzuuun yıllar yaşarlar. Acı çeke çeke!
-
Nimet çubukçu bu karara itiraz edecekmiş. görecez bakalım. eğer bu şerefsizi içeri tıkmassa onada yazıklar olsun.
Rte: Hırsız bizim hırsızsa ona sahip çıkmak borcumuzdur sözüyle ne halleri varsa görsünler diyorum keser döner sap döner.