Van"Da Provokasyon

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    IRF
    IRF's avatar
    Kayıt Tarihi: 04/Mart/2007
    Erkek

    kaynak:hürriyet gazetesi resmi web sitesi....

     

    fotolar:http://fotogaleri.hurriyet.com.tr/galeridetay.aspx?cid=7579&rid=2 

    AN'da Demokratik Toplum Partisi tarafından düzenlenen ‘Yeter artık’ mitinginde olaylar çıktı.

    DTP'nin bugün ‘Yeter artık’ sloganıyla Van'da yaptığı ve yaklaşık 3 bin kişinin katıldığı mitingde, teröristbaşı Abdullah Öcalan'ın posteri ve sözde Kürdistan bayrağını açanlara polis müdahale edince olay çıktı, ortalık savaş alanına döndü. Göstericilerin güvenlik güçlerine taşlı ve sopalı saldırısında 2 polis ve Kanal D muhabirinin yaralandı, kalabalığı dağıtmak için havaya uyarı ateşi açan polis, biber gazı kullandı. 25 göstericinin gözaltına alındığı olaylardan onra açıklama yapan Van Emniyet Müdürü M. Salih Kesmez, “Polis olaylara ve sokağa hakimdir” dedi.

    Kentin İtfaiye Meydanı'nda saat 11.00'de başlayan mitinge gelenler üzerleri arandıktan sonra alana girmelerine izin verildi. DTP Van Milletvekilleri Özdal Üçel, Fatma Kurtulan, DTP Bitlis Milletvekili M.Nezir Karabaş, DTP Genel Başkan Yardımcısı Bayram Altun, DTP'li belediye başkanlarının katıldığı mitingte polis geniş güvenlik önlemi aldı. DTP Genel Başkan Yardımcısı Bayram Altun ile milletvekilleri miting alanına otobüsle geldi ve zafer işareti yaparak kalabalığı selamlarken ‘Biji Serok Apo’, ‘Selam selam İmralı'ya bin selam’, ‘Başbakan istifa’ sloganları atıldı.

    Mitingte ilk konuşmayı yapan DTP İl Başkanı Abdurrahman Doğar, partilerinin üstünde baskılar olduğunu iddia etti, kapatma davası açılmasını baskılara örnek gösterdi. DTP Van Milletvekili Özdal Üçer de Kürtçe yaptığı konuşmasının sonunda Türkçe olarak mitinge katılanlara teşekkür etti.

    “KÜRTLER SONUNA KADAR DİRENECEK”

    Daha sonra kalabalığa hitap eden DTP Genel Başkan Yardımcısı Bayram Altun, Kürt halkının ne istediğinin belli olduğunu ancak bunun görmezden gelindiğini söyledi.

    Altun, “Kürtler ne istiyor belli değil diyorlar. Bu bir yalandır. Kürtlerin ne istediği de muhatapları da bellidir. Kafası karışık olanlar başkalarıdır. Kürt halkı özgürlük ve onur istiyor. Kürtler özgürlüğünden ve onurundan taviz vermeyerek sonuna kadar direnecek” dedi.

    Bayram Altun'un bu sözleri üzerine alabalıktan yüzlerini poşu ile kapatan bazı kişiler, teröristbaşı Abdullah Öcalan ve sözde Kürdistan bayrağı ve PKK flamaları açarak miting alanında dolaştırmaya başladı. Kürsüdeki Altun bu kişilere müdahale etmeyip izlemeyi tercih ederken, miting alanından PKK ve Öcalan lehine sloganlar yükseldi.

    APO POSTERİNE MÜDAHALE

    Mitingin yasa dışı gösteriye dönüştüğü gerekçesiyle polisler müdahale ederek Öcalan posteri ve sözde Kürt bayrağı ve PKK flamasını taşıyan kişileri gözaltına almak istedi. Bunun üzerine kalabalık, polislere taş ve sopalarla saldırdı.

    Göstericiler arasında kalan ve çevresi kuşatılan bir arkadaşlarının linç edilmek istendiği gerekçesiyle polis biber gazı kullandı. Gazdan etkilenen kalabalık dağılırken bu polis arkadaşlarının yanına ulaştı. Miting alanı bir anda karışırken, parti otobüsünün üzerine çıkan DTP Van Milletvekili Fatma Kurtulan, “Lütfen sakin olun, bu tür şeylere gerek yok” diyerek kalabalığı sakinleştirmeye çalıştı.

    KURTULAN: O FOTOĞRAF BANA AİT DEĞİL

    Kürsüden konuşmasını sürdürerek “Partimizi kapatmaya çalışıyorlar. Nice baskılar, işkenceler yapıldı, Kürt sorunu çözüldü mü? Bu denenen yöntemler kimseye fayda sağlamıyor” diyen Fatma Kurtulan, kendisine karşı linç kampanyası aşlatıldığını iddia etti.

    ‘PKK’ya uzanan eller kırılsın’, ‘PKK halktır, halk burada’ sloganları arasında konuşan Fatma Kurtulan, “Benim için ‘Eşi dağda olan vekil’ diyerek linç kampanyası başlattılar. Birileri bu linç kampanyasını canlı tutarken, partimizin kapatılacağı için ü züldüklerini söylüyorlar. Buradan medyaya da seslenmek istiyorum. O fotoğrafın bana ait olmadığını bile bile yayınladılar. Linç kampanyasına davetiye çıkartmak için yayın yapmak demokrasiye aykırıdır” dedi.

    OLAYLAR 1.5 SAATTE YATIŞTI

    Mitingin sonunda kalabalık ‘Biji Serok Apo’, ‘Selam selam İmralı'ya bin selam’, ‘Başbakan istifa’ sloganları atarak dağılırken, miting alanındaki polis barikatına taş yağdırmaya başladı. Göstericilerden bazıları da polise sopalarla saldırdı. Çıkan arkedede 2 polis memuru ile Kanal D muhabiri İhsan Yıldız isabet eden taşlarla yaralandı.

    Polis göstericileri dağıtmak için havaya uyarı ateşi açıp biber gazı kullanırken, ara sokaklara kaçan gruplar buradan güvenlikg üçlerine taş atmayı sürdürdü. Yaklaşık 1.5 saatte kontrol altına alınan olaylar sırasında 25 kişi gözaltına alındı.

    “POLİS SOKAĞA HAKİMDİR”

    Van Emniyet Müdürü M. Salih Kesmez olaylarla ilgili yaptığı açıklamada, mitingin sakin başladığını, ancak ilerleyen saatlerde yasa dışı gösteriye dönüştürülmek istendiğini söyledi.

    Teröristbaşı Abdulah Öcalan posteri açan kişilerin gözaltına alınması sırasında poise saldırıldığını kaydeden Kesmez, “Niyetlriin ne olduğu belli. Polis olaylara ve sokağa hakimdir. Keşke hiç olay çıkmasaydı” dedi.


    ...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NetBABA
    NetBABA's avatar
    Kayıt Tarihi: 18/Kasım/2005
    Erkek
    Ne diyim ben bu dtp nin ta  a.kom

    Umudumu bu güne bağlamadım ki yarınım dan umutsuz olayım.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    doktordanger
    doktordanger's avatar
    Kayıt Tarihi: 13/Eylül/2007
    Erkek
    dtp meclise girdiğinden beri bu kürtler ve pkk lılar azdı götleri kalktı indirmek lazım:S

    Yeni wep sitem www.bilisimbilim.com inş reklama girmez::).Yaw reklamsa söyleyin kaldırız. her türlü haberi bulabilirsiniz
Toplam Hit: 1121 Toplam Mesaj: 3