"VANTAGE" Uydu Alıcısı Sorunu. Kafayı Yemek Üzereyim Yardım Eder Misiniz?
-
Arkadaşlar,
Bu uyducuların sattığı 9 girişli iki tarafı dişi kablo var. Uydulara yazılım yüklemek için. Gittim onu aldım. Bu frekanslar değiştiğinden beri uyduma el atmamıştım. Gidiyim o kabloyu alıyım yapayım dedim...
Her neyse taa oturma odasındaki 101 EKRAN GENİŞ televizyonumu zor bela getirdim bilgisayarın başına, vantage uydu alıcısına şu siteden aynen anlattıkları gibi kanalları yükledim..
http://site.mynet.com/vantage_next/vantage/id5.htm
Sorunsuz bir biçimde kanallar yüklendi. Olup olmadığını antenden denemek üzere yine 101 EKRAn televizyonu zor bela oturma odasına taşıdım ve açtım cihazı. Fakat site güncellenmemiş. Yani eski frekansları yüklemişim. Yine sürekli "sinyal ara"diye bekliyor...
Televizyonu tekrar bilgisayar başına taşıyacağım. Ama taşımak zor olduğu için sizden yardım almak istedim. Bu 2009 yılında frekanslar değiştikten sonra güncellenen yeni frekansları bu şekilde yükleyeceğim bir site biliyor musunuz? Ya da bu siteden hiç güncelleyen oldu mu? Yani ben hatasız bir biçimde kanalları yükledim fakat frekanslar, kanal frekansları değişmeden önce kanalların kullandıkları frekanslarmış aynen kanalları açmıyor...
Bana VANTAGE yeni TÜRK KANALLARI FREKANSI'nı bu şekilde yazılım halinde yükleyeceğim siteleri paylaşırmısınız? Gerçekten çok ihtiyacım var. Televizyonu tekrar buraya taşımadan önce sizlerin görüşlerini bekliyorum...
-
11962 dikey(V) 3333 sembol
uydudan bunu tp ekle yada frekans gir bölümüne yaz şebeke arama açık de türksat güncellenir.
-
kanliay bunu yazdı:
-----------------------------11962 dikey(V) 3333 sembol
uydudan bunu tp ekle yada frekans gir bölümüne yaz şebeke arama açık de türksat güncellenir.
-----------------------------Usta uydu konusunda profesyonel değilim malesef söylemek istediklerini tam manasıyla anlayamadım.
Ama vermiş olduğum linkte 4000 tane kanal yüklendi..
Birçok sitede kanalların manuel frekansları var 1000 tane kanalı tek tek uğraşamam bunu kimse yapmaz.
Ayarlardanda taratmıyor malesef...
Demek istediğin şu linkte var mı? benim uydum bu
http://site.mynet.com/vantage_next/vantage/id4.htm
ve uydum bu işte
-
ahmet arkadasın verdiklerini (kanal ara) kısmına uygula. sonra kendi otomatik buluyo kanalları...
-
hacı benim verdiğim frekansları uydunun arama menüsünden gir türksatta çeken yaklaşık 350 civarı kanalı otomatik yükler.tek tek girmek falan değil o frekans bütün kanalları yüklüyor türksat için.
-
kanliay bunu yazdı:
-----------------------------
hacı benim verdiğim frekansları uydunun arama menüsünden gir türksatta çeken yaklaşık 350 civarı kanalı otomatik yükler.tek tek girmek falan değil o frekans bütün kanalları yüklüyor türksat için.
-----------------------------
demek istediğim buydu saolasın :) Ahmet kafanı böle işlere takma lan öss öncesi televizyon mu taşıyon odadan odaya :) yat uyu dinlen bozkırlara git yaylalarda gez :) -
Uyduyla ilgili forumları birazcık karıştır. Senin kullandığın markanın en son yazılımını cihaza yükle sonra cihazdan yazılımı kur.
Sonra tüm kanalları tekrar otomatik ara. Cihazında güncelleme olmadığından dolayı böyle yapıyordur. Uydu işinde çalışmıştım. Yazılımları güncel olmayan çoğu cihazda birçok kanal göstermiyordu.
Birde yazılımı atacağın kablo RS485 miydi neydi. Onun olduğuna dikkat et.
-
Branxian bunu yazdı:
-----------------------------Uyduyla ilgili forumları birazcık karıştır. Senin kullandığın markanın en son yazılımını cihaza yükle sonra cihazdan yazılımı kur.
Sonra tüm kanalları tekrar otomatik ara. Cihazında güncelleme olmadığından dolayı böyle yapıyordur. Uydu işinde çalışmıştım. Yazılımları güncel olmayan çoğu cihazda birçok kanal göstermiyordu.
Birde yazılımı atacağın kablo RS485 miydi neydi. Onun olduğuna dikkat et.
-----------------------------rs232
-
kendin yapabilirmisin bilmiyorun vintane kullanmadığım için bende tam nasıl olduğunu bilmityorum ama daiseq ayarları vardır 2 uydu kullanıyosayn türksat daiseq 1 hotbird daiseq 2 olarak ayarla kanlların gelecektir kolay gelsin olmassa bi uyducuya git onlar yaparlar