Var Böyle Bişey...
-
az önce bişey oldu, ilk önce pek umursamadım, düşünmeye başladım, sonra biraz şaşırdım, daha sonra kendimi mal gibi hissetmeye başlayıp dengesiz dengesiz gülerek düşünmeye devam ettim ve şu saate pek de tanımadığım arkadaşlarımla içinde bulunduğum bu ekşi durumu açmaya karar verdim...
ipek ongunun bu hayat sizin kitabını okuyordum ,sonlarına doğru geldim kitabın beğendim haa... daha öncede bir genç kızın günlüğü kitabını okumuştum...ordan bi sempati var...bana göre çok normal bir iyimserlikle hemen bu yazar kimmiş hakkında ne denmiş resmine falan bakayım dedim bir mola verdim kitaba... yazdım google.com(ipek ongun) ekşi sözlük geldi "bura iyi" dedim "her çeşit insan her çeşit fikir"... tahribatda öyle... e başladım okumaya 3 sayfa boyunca yazar hakkında eleştirilerini yazmışlar ama sanki, direkt bana hakaret ediyolar, her eleştiri kendime.......... düşünce yapıma...... bakışıma...... görüşüme....beğenilerime....... bilincime....en çokta bilincime ok gibi saplanıyor...başka sitelere giriyorum aynı yorumlar ... kitapkurdu biri değilim iyi kitap kötü kitap ayıramıyorum belki ... tamam kitap mitap siktiret takma ama...bilinçli bir genç değilim o bana şu anda çok koydu... türkiyede genç olmanın bilincinin b si yok bende... işte böyle arkadaş okuduğunuz için teşekkür ederim
kitabın devamını okuyummu ne dersiniz :) belki başka bi açıdan bu pespaye halimi tekrar görürüm hah
-
hoca güzel atraxyon olmuş devam et ,farklılık iyidir çarpıcı olsun biraz salla.
-
ipek ongun feminist olduğunu düşünüyorum ben o kadının :S
-
Bu kitap güzeldir demek için bir bilince sahip olmak yersiz.Biz ne 30-40 kişil bir sınıftan sorumlu bir edebiyat ögretmeniyiz nede universitede öğretim görevlisiyiz.Okuyup beğendiysen kimseye aldırış etme.Sonucta herşey insan içindir ve her kitap büyük bir edebi eser olmak zorunda degildir.Eğer herşey yerli yerinde olsaydı,bütün sinema filmleri sanatsal bütün şarkılar klasik olurdu.Bende rapi sevmem ama dinleyenlere salak demem bu birazda onu söyleyen kişinin egosundan kaynaklanıyo biraz eziklik katıp birde fırsat verirsen bırak kitabı eleştirmeyi okuyanlara kadar herkese hakaret edenler çıkar.Önemli olan kendini köprüden at diyene uymamak.Belli mantıgı yakaladın mı her çeşit kitabı okumak faydalıdır edebi yada degil farketmez.
not: ekşi sözlük yazarı olan varmı ?
-
BAAL bunu yazdı:
-----------------------------Bu kitap güzeldir demek için bir bilince sahip olmak yersiz.Biz ne 30-40 kişil bir sınıftan sorumlu bir edebiyat ögretmeniyiz nede universitede öğretim görevlisiyiz.Okuyup beğendiysen kimseye aldırış etme.Sonucta herşey insan içindir ve her kitap büyük bir edebi eser olmak zorunda degildir.Eğer herşey yerli yerinde olsaydı,bütün sinema filmleri sanatsal bütün şarkılar klasik olurdu.Bende rapi sevmem ama dinleyenlere salak demem bu birazda onu söyleyen kişinin egosundan kaynaklanıyo biraz eziklik katıp birde fırsat verirsen bırak kitabı eleştirmeyi okuyanlara kadar herkese hakaret edenler çıkar.Önemli olan kendini köprüden at diyene uymamak.Belli mantıgı yakaladın mı her çeşit kitabı okumak faydalıdır edebi yada degil farketmez.
not: ekşi sözlük yazarı olan varmı ?
-----------------------------
saolasın hocam... -
http://rapidshare.com/files/118430598/Hasan_Cihat_Orter_-_Utopia.mp3
şu şarkıyı bu konu altında paylaşmam gerek
-
dayı eline geçen kitabı oku. kim ne demiş salla kitap kitaptır ne olursa olsun
-
bence okumaya devam etmelisin eğer ki yanlış bişey varsa bunu da görebilirsin zaten sonlara yaklaşmışsın okumazsan şimdiye kadar anlatılanların sonunu merak edeceksindir o kadar da takılma başkalarının görüşüne elekten elemeden önce sen bi bak belki onların göremediği bişey görürsün
-
Hoca senin eline bi kitap geçmişse o kitabı okuyacaksıN.Kim ne demiş bakmayacaksın.Önce sen bi oku, kendi fikrini oluştur kafanda.Sora bakarsın kitap hakkında kim ne demiş..
Ama İpek Ongun..Kendisi feminist..Postmodern bi toplum anlayışı var hatununİlginç biraz.Ben ortaokul zamanlarımda okurdum bu hatunun kitaplarını..Ondan sonra kütüphanemde bile tutmadım açıkçasıkitapları..Ama okudum..