folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Var Olmanın Gücü Kitabındaki Çok Önemli Öğretiler

Var Olmanın Gücü Kitabındaki Çok Önemli Öğretiler

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zeybekustasi
    zeybekustasi's avatar
    Erkek

Bu kitabı bana bu siteden biri önermişti adını hatırlamıyorum.

KENDİNİZ İÇİN ŞİDDETLE HEPSİNİ OKUMANIZI ÖNERİYORUM

www.kitapyurdu.com/getimageV3.asp?resimkod=104121&boyut=185&sayfa=310&en=13,5&set=0

Konuyu açmanın zamanımıydı bilmiyorum. Çünkü çok yoğunum ancak tartışmaya açmasam içim rahat etmeyecek.

Kitap normal bir kitap değil. Nerdeyse bütün insanlığa '' Kolektif Deli'' diye nitelendiren felsefesi çok derin bir kitap.

Kişisel gelişim diyen oldu ancak o kadar az olamaz.

İçeriğini anlatmam sayfalar alacaktır ancak ünlü bir kitap okuyanlar vardır. 

Sizlere sormak istiyorum bu kitaptan neler anladınız ?

Bu adama göre hepimiz egomuzla yaşıyoruz. Ve ego bize hayatımızın her saniyesinde ızdırap veriyor. Hayatımızı yöneten şeyin adı ego. 

Biz kimiz sorusunun cevabı asla doktor mühendis iş adamı güzel insan değil.

SEn bunlardan dahada fazlasın. Sen bir varlıksın. Binlerce yıldır süregelen egosal düzenin içinde yaşıyorsun.

Sonunda öleceğini bildiğin halde kendini sürekli bir şeyle tanımlamaya çalışıyorsun. Senin 2 tane evin var yada sen bir gökdelene sahipsin

Eee ne oldu şimdi ?

Sahip oldukça egon hiç bir zaman doymayacak her yeni şeyin sana yeteceğini sanarken aslında hiç bir zaman içsel huzuru bulamayacaksın diyor.

Bir kadını örnekliyor hasta ve yüzüğü kayboluyor kadın çok üzülüyor saldırganlaşıyor.

Söylesene o yüzük gittiği için mi üzgünsün yoksa o yüzüğün senin olduğu düşüncesini kaybettiğin için mi ?

Benim dediğin şeyleri kaybettikçe üzülürsün diyor.

Mallara değer verin onları kendinizle tanımlamayın diyor. Bu size hiç bir zaman yaramayacak.

Buda nirvanadan ve İsadan çokca bahsediyor. Öğretilerini anlatıyor kendiside sufizmle ilgili olup hiç bir dine inanmıyor.

ve daha bir sürü şey sadece mal mülk anlamında değil sosyal yaşama ait kolektif delilik olarak egoyu anlatıyor.

Sonuçta rahatlıyorsunuz. Lan ben ölürken bunlar benim neyime yarayacak diyorsun.

Ki mal gibide her şeyden vazgeçmiyorsun. Sadece şimdide yaşıyorsun. Üzülmüyorsun. İnsanlara kızmıyorsun. Çünkü ona göre hiç bir insan kötü yaratılmamıştır. Benliğine yüklenen anlamlar onun yaşamını düzenlemiştir diyor. O insanların tavırlarını gördükçe gülüyorsun. 

E tamam haklısın ee ne geçti eline diye soruyorsun kendine. Ve susmanın egoya karşılık vermemenin ve karşındaki insanın seni nasıl düşündüğünü öönemsemeyip kendini seviyorsun sadece.

Notlarım yanımda yok daha çok ruhsal şeyler şey anlatılıyor.

Gerçekten bu kitap insanı çokca düşündürüyor.

Gerçekten dikkatle okursanız ki ben çok eleştiren bir iolarak haklı yav deyip durdum.

Ve şu an o öğretilerle hayatımı çok iyi bir şekilde geçirmekteyim.

Dahada araştırıyorum.

Bence herkes okumalı bunu. Şimdi ARAMIZDAN EGOSU YÜKSEK KİŞİLER ÇIKIP ELEŞTİREBİLİR ECHART TOLLENİN DEDİĞİ GİBİ SİZE SADECE GÜLECEĞİM (:

Nette eleştirenler olmuş ancak dikkatli okuyunca anlıyorsunuzki adamın anlattıklarını anlaMAmışlar.

Zaten az çok Sufizm buda ve budizmi araştıran insanlar kolayca anlayacağını ümit ediyor.

Yorumlarınızı merak ediyorum.

Zamanım yok özet geç diyenler için YAZAR VE KISA BİR SÖYLEŞİSİ : http://www.youtube.com/watch?v=0f59fjlwn-Y

https://www.youtube.com/watch?v=WC3-71NKwPw
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zeybekustasi
    zeybekustasi's avatar
    Erkek

kitap müptelalarının okumuş olduğunu düşünüyorum (:

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Frank
    Frank's avatar
    Erkek

Baltalamış gibi olmaz inşallah. Konuyu okudum alakalı gordugumden bu videoyu paylaşaym

Revolver bitiş kısmı

http://www.youtube.com/watch?v=JM1kK06xWvA

Mesaj 16 Temmuz 2012 (Pazartesi) Saat: 18:14'da Frank tarafından düzenlendi.

Mesaj 16 Temmuz 2012 (Pazartesi) Saat: 18:14'da Frank tarafından düzenlendi.

Tüm sıkıntı ve üzüntülerin kaynağında iradenin arzuları vardır; çünkü tatmin edilmemiş bir arzu bizi özlemle dolu olarak bırakır, tatmin edilen bir arzunun yerine bir yenisi alıncaya kadar da can sıkıntısı yaşarız.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    GodofWar
    GodofWar's avatar
    Erkek

Çoğu ''aydınlanmış'' diye kabul edilen insanın anlattıkları genelde aynı sadece yolları ve uygulayış biçimleri farklı..Osho ,krishnamurti aynı şeylerden bahsediyor ancak eckhart tolle kesinlikle dili ve anlatış biçimi açısından daha iyi yakalıyor..Evet anlamlandıramıyor,dillendiremiyordum ama bende böyle düşünüyorum dedidirtiyor...osho gibi olayı mistikleştirmek yerine çok daha iyi kavranılması için günümüzden örnekler veriyor..Ve maddiyatın önemli olmadağını vurgulayıp osho gibi rolex kolleksiyonları, rollse royce koleksiyonu yapmamış,harem kurmamış...bu yüzden daha samimi ve yakın bence..Kitabı çok beğendim ve ''şimdinin gücü''nü de okudum bu kitaptan sonra. ''var olmanın gücü'' kesinlikle daha etkileyici ve akıcı. Çoğu arkadaşıma önerdim ama sanırım önce ihtiyaç duyulmalı böyle bi kitaba yoksa yeteri kadar anlamlandıramıyor insan yazılanları..Kitaptan sonra farketmeye başladım ki 'zeybekustasi'nın değindiği gibi 'kolektif delilk' bölümü gerçekten etkileyici. okuduktan sonra otobüste okulda dikkat ettim insanlara dediklerine dahada inanıdım..Zihnimizin bize neler yaptırdığını nasıl acı çektirdiğini acı çekmekten zevk aldığımızı daha doğrusu bunun bağımlılığımız olduğunu anladım..Ve bunlardan kurtulmak için her an ŞİMDİDE var olmamız gerektiğine inandım. yani konuyu açan arkadaş kadar kitaptan etkilendiğimi söyleyebilirim.. 

Mesaj 16 Temmuz 2012 (Pazartesi) Saat: 20:19'da GodofWar tarafından düzenlendi.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zeybekustasi
    zeybekustasi's avatar
    Erkek
    Sana katiliyorum. Bana ilk dedikleri abd oyunu bunlar okuma su kitabi falan filan cunki ihtiycleri yoktu guya(: hepsi ego bepsi deli bu insanlarin :)) bizde oyle ama biz farkina vardik bu deliligin. Echart Tolleninde dedigi gibi bir hatayi farkettiginde o cozulmeye baslar (: simdide kalmak cok onemliydi. bunu basardiktan sonra her sey yoluna giriyor asla gecmisine sovmuyorsun. UYAN GECMIS GERI GELMEYECEK (:

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    exception
    exception's avatar
    Erkek
    bu siteden birkaç kişiye önermiştim (: mutlaka okunması gerekenler arasına kesinlikle girmeli, emin olun size çok şey katacaktır.

A man may be born, but in order to be born he must first die, and in order to die he must first awake.
Toplam Hit: 2264 Toplam Mesaj: 6