Vasıfsız Eleman Azalması
-
Simdiki zamandan bahsediyorum yani suan artık vasıfsız olan kisilerden degil olacaklardan.Bence Türkiyede bi 5-10 sene içinde vasıfsız eleman sayısı %40 kadar azalıcak gibime geliyor.Cnkü bakıyorum artık herkez bişey okumanın pesinde boş gezen adam bayağı azalmaya basladı.En basitinden benim 1-2 arkadasım haric herkez suan lise okuyor ve lise mezunu olacak.Türkiyede bence vasıflı eleman bollugu olacak cok seneler sonrada.
-
lise mezunu olmanın ne kadar avantaj sağlayacağından şüpheliyim dostum
senin de dediğin gibi:
Aptal insanlardan daha berbat bir durum vardır o da kendini zeki sanan aptal insanlardır
insanlar ne zaman ki düşünmeye başlar işte o zaman azalır vasıfsız elemanlar kanaatindeyim. -
ne güzel işte o zaman rekabet doğar kalite artar :))
-
Vasıflı insan nedir? lise, 2 veya 4 yıllık bir üniversite okumuş bir insanmı? Yoksa okumus yada okumamıs okudugu alanda yada degıl bır alanda uzmanlasmıs ve verdıgın ısı yapabılecek insanmı?Eğer sızın ıcın 1. soyledıgım ıse dogru pıyasada dolu... 2. söyledığım ıse %20-25 ya var ya yok. iş yapıyor ama allaha emanet...
-
cyrpt bunu yazdı:
-----------------------------
Vasıflı insan nedir? lise, 2 veya 4 yıllık bir üniversite okumuş bir insanmı? Yoksa okumus yada okumamıs okudugu alanda yada degıl bır alanda uzmanlasmıs ve verdıgın ısı yapabılecek insanmı?Eğer sızın ıcın 1. soyledıgım ıse dogru pıyasada dolu... 2. söyledığım ıse %20-25 ya var ya yok. iş yapıyor ama allaha emanet...
-----------------------------Aynen öyle. Katılıyorum hocam.
-
liseden sonra sanayii de kimi çalıştırabilir bu adamdan ne beklersin ? Ünv. okuyup ta iş bulamayan adamları ne yapıcan ? daha doğrusu ünv. okudum deyip 1000 tl ye 1500 tl ye çalışamam fazlasını isteyen adamdanlardan ne beklenir.
Onu da geçtik ülkede herkes ünv. mezunu olursa küçük sanayii de büyük sanayii de kim çalışıcak ?
Vasıf sadece okumakla kazanılmıyor okumakla adam olunmuyor. -
Hocam yeteneğin varsa bir işe emin ol seni fark ederler yeterki yaptığın işin en iyisini yap