Vatikan Ve Tapınak Şövalyaleri
-
Vatikan ve Tapınak Şövalyeleri - Aytunc Altındal : http://www.sendspace.com/file/qj1zmk
İlk Hıristiyanlık'la ve kilise babalarıyla derin bir bağlılığı sürdürmeye devam eden Ortodokslar, Osmanlı'da "İstanbul'un fethiyle" başlayan ve Kurtuluş Savaşı'na, oradan günümüze kadar süren önemini korumuştur.
XI. yüzyılda Hıristiyan aleminde gerçekleşen ayrılıktan bu yana İstanbul Patrikhanesi onursal önceliğe sahiptir.
Aytunç Altındal, Türkiye ve Ortodokslar'da, Sovyetler Birliği'nin çökmesinden sonra oluşturulan ve Türkiye'yi hedef alan "Ortodoks İttifakı"nı, Vatikan ile Fener Patrikhanesi arasındaki ilişkileri ve Patrikhane'nin karıştığı olayları, Bizans'ı yeniden canlandırma faaliyetlerini ve Cumhuriyet rejimi için hayati önem taşıyan "ekümeniklik" olgusunu gözler önüne seriyor.
Çağdaş misyonerlik faaliyetlerinin araçlarından olan "Dinlerarası Diyalog", "İbrahimi Dinlerin Birliği" ve "Hoşgörü/Tolerans" toplantılarının perde arkasına gizlenen karanlık emelleri ayrıntılarıyla açıklıyor. Ve uyarıyor:
"On yıl önce bu yazılarda öngörülen tehditlerin hepsi günümüzde AB aracılığıyla Türkiye'nin kapısına dayanmış durumda..."
-
demodor sağol
-
bunun aynısını indirip okumustum.Pdf'yi yapan sahıslar karıstırmıs :D ve eksikti :D
umarım bu da öyle degildir :D
saol hoca.
-
komplo teorisini meslek edinmiş insanın kitabı
-
Abi kitap çok ilgimi çekti bi 20 sayfa da okudum şu anda ama paragraflar birbirine girmiş yaw :| Tam bir şeyi anlatıyor hemen altında ki paragrafta biraz üstte anlattığı bir konunun geri kalanı paste edilmiş sanki :/ Teknik bir arıza var gibi geldi
-
ReaL_KurD bunu yazdı:
-----------------------------
Abi kitap çok ilgimi çekti bi 20 sayfa da okudum şu anda ama paragraflar birbirine girmiş yaw :| Tam bir şeyi anlatıyor hemen altında ki paragrafta biraz üstte anlattığı bir konunun geri kalanı paste edilmiş sanki :/ Teknik bir arıza var gibi geldi
-----------------------------Allah işte ne yaparsın
-
hasansabah bunu yazdı:
-----------------------------ReaL_KurD bunu yazdı:
-----------------------------
-----------------------------Allah işte ne yaparsın
-----------------------------Anlamadım?
-
hehehe ben kitapları karıştırdım bi tane daha konu var ana sayfada şu din olmasaydı savaş olmazdı falan yazmışya adamın biri o kitabı okuyamadıgını sandım o yüzden dedim Allah işte diye :)
-
Abi kitap güzel bir konuya değiniyor sadece şunu söylüyeyimki bu gun bir Türk genci bir kitapçıya gittiğinde beynini karıştıran binlerce kitapla karşılaşıyor.. İnşallah bu kitap akıl arıştıran değilde süzgeç oluşturan veya güzel bilgiler veren br kitap olur...
-
turanım kitapları seçerken dikkat ediyorum (çoğu okuduklarım) akıl karıştırıcı değilde düşündürücü araştırmacı ve neyin ne olduğunu açıkça gösteren eserler olmasına daha çok ama malesef piyasada kafa karıştıran kitaplarda çok malesef.
edit: kitap lit formatındaydı pdf'e çevirdim ondan kaynaklanan ufak tefek sorunlar olabilir ama okunuyo sorun yok yani .