folder Tahribat.com Forumları
linefolder Visual Basic - Basic - PicBasic ve Türevleri
linefolder Vb 6.0 'Da Yazılan Stok Takip Programının Bir Bölümünün Yorumlanması Yardım

Vb 6.0 'Da Yazılan Stok Takip Programının Bir Bölümünün Yorumlanması Yardım

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    LION
    LION's avatar
    Erkek

Başlıkta ne sorduğumu belirttim aşağıdaki kod bloğundaki bazı noktaları tam yorumlayamadım.yardımlarınızı bekliyorum.teşekkürler.

Private Sub Text1_LostFocus()

On Error Resume Next

If Text1.Text = "" Then

Command1.SetFocus

Else

Dim bul As New ADODB.Recordset

bul.Open "select * from urun where urun_no='" & Text1.Text & "'", "DSN=stok", adOpenStatic, adLockOptimistic

' "select * from urun where urun_no='" & Text1.Text & "'" bu sorgunun tam anlamını istiyorum 

If bul("urun_adi") = "" Then   'burda nedemek istiyor aslında açık ama yukarıyla ilişkisi ne 

aa = MsgBox("KAYIT BULUNAMADI", vbInformation, "BİLGİ")

Text1.Text = ""

Text1.SetFocus

Else

Dim stokg As New ADODB.Recordset

Dim stokc As New ADODB.Recordset

Dim g As Integer

Dim c As Integer

stokg.Open "select sum(adet) from ana where urun_no='" & Text1.Text & "'", "DSN=stok", adOpenStatic, adLockOptimistic

'  özelikle buraları anlamadım

stokc.Open "select sum(adet) from ana where urun_no='" & Text1.Text & "'", "DSN=stok", adOpenStatic, adLockOptimistic

g = CInt(stokg("expr1000"))   'bu ("expr100") kodu nedir ne işe yarıyor

c = CInt(stokc("expr1000"))

Label11.Caption = g - c & " Adet"

text2.Text = bul("urun_adi")

End If

End If

End Sub

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    camarade
    ontedi
    ontedi's avatar
    Erkek

' "select * from urun where urun_no='" & Text1.Text & "'"

Açıklama: Text1 idli metin kutusunun içindeki değeri alıyor. Daha sonra onu urun tablosunda sorguluyor (Tüm bilgilerini).

If bul("urun_adi") = "" Then

Açıklama: Veritabanında aranan ürün bulunmamış ise.

stokg.Open "select sum(adet) from ana where urun_no='" & Text1.Text & "'", "DSN=stok", adOpenStatic, adLockOptimistic

Açıklama: ana adlı tabloda bu ürün numaraları ürünlerinin adetlerini topluyor (Bir nevi toplamkayıt alıyor.)

Matematikçi ve Yazılımcı. http://www.ontedi.com ve http://www.cizgi.site Siteme beklerim herkesi.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    LION
    LION's avatar
    Erkek
    ontedi bunu yazdı

' "select * from urun where urun_no='" & Text1.Text & "'"

Açıklama: Text1 idli metin kutusunun içindeki değeri alıyor. Daha sonra onu urun tablosunda sorguluyor (Tüm bilgilerini).

If bul("urun_adi") = "" Then

Açıklama: Veritabanında aranan ürün bulunmamış ise.

Açıklama: ana adlı tabloda bu ürün numaraları ürünlerinin adetlerini topluyor (Bir nevi toplamkayıt alıyor.)

birinci sorum:

if bul("urunadi")="" then     'deyimi bir üstündeki sorguyla ilişkilimi yoksa ayrı bir mantıksal sınamamı ilişkili olsa if("urun_no")="" then demesi gerekmezmi.

ikinci sorum:

bu sorgu satırından iki tane var ikiside aynı yapılmak istenen işlem nasıl yapılacakki.

üçüncü sorum:

("expr1000") kodu nedir

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    LION
    LION's avatar
    Erkek

cevap verecek olan yokmu.

Toplam Hit: 2167 Toplam Mesaj: 4