VB Veritabanında Kayıtlara Nasıl Sıra Numarası Verebilirim?
-
Visual Basic de Data nesnesiyle veritabanı oluşturmak kolay oluyor diye bi tane yaptım.
Mesleki açıdan çok gelişmiş iç içe tablolara gerek duyan bir şeye de ihtiyacım yok zaten. Textboxları commandları
yerleştirip yaptık bi veritabanı. Mesela her kaydın sıra numarasıunı tutmak istiyorum. İlk kayıtda text1.text="1" ikinci
kayıttta text1.text="2" olacak yani. Bunu elle değil de kodla yapabilsem çok iyi olacak, çünkü diyelim 5. kaydı
sildiğimde yerine 6. kayıt geliyor. Hal böyle olunca 4 sıra numarası olan kayıttan sonraki kayda ilerleyince sıra
numarası 6 olana geliyor. Ya elle hepsini sırayla 5,6,7,8.... diye değiştirecez ya da bunu sağlayacak bir kod olacak
Umarım dersimi anlatabilmişimdir :)
Yardımcı olunursa sevinirim. -
visual basicte data ile yaptıgın veritabanı 95 sürümünde mi ne oluyo :S
access 2003 ile tasarla veritabanını en iyisi.
sıra numarası olayını da eğer anlattıgını dogru anladıysam otomatik sayı vererek yapabilirsin.
-
Otomatik sayının ne işe yaradığını biliyorum, istediğim öyle değil. Kaydın biri silindiği zaman sıralı giden kayıt numarasının
bozulmaması için bir kod lazım. İlk kayda ve son kayda her zaman erişebiliyoruz, ama mesela 34. kaydı bulmak için bir
şeyler gerekiyor. Eğer 1,2,3,4,5,6,7... diye gidiyorsa sorun yok ama diyelim ki arada sildiklerimiz oldu 1,2,4,7,9,14 diye
devam ediyorsa sıra karışacaktır. -
hocam bi kayıt silindiğinde
i = 0
do while not rs.eof
i = i +1
rs("sira") = i
rs.movenext
rs.update
loopbu kodu çalıştırırsan verileri sıraya sokar yine. Bu bi çözüm olabilir.
-
alp bunu yazdı:
-----------------------------hocam bi kayıt silindiğinde
i = 0
do while not rs.eof
i = i +1
rs("sira") = i
rs.movenext
rs.update
loopbu kodu çalıştırırsan verileri sıraya sokar yine. Bu bi çözüm olabilir.
-----------------------------
Data1.Recordset.Deletei = 0
Do While Not Data1.Recordset.EOFi = i + 1
Text7 = i
Data1.Recordset.MoveNext
Data1.Recordset.Update
Loopbu şekilde yazdım kodu ama işlemiyor.
-
text7 = i demeyeceksin hocam
veritabanında update edeceksin
rs("sira") = i
rs.movenext
Rs.updateşeklinde tüm kayıtların sırasını i yapacaksın i de 1 den kayıt sayısına kadar ilerlediğine göre bi kayıt silindiğinde vs. tüm kayıtlar baştan sona 1den kayıt sayısına kadar sıra numarasına sahip oalcak..
-
alp bunu yazdı:
-----------------------------text7 = i demeyeceksin hocam
veritabanında update edeceksin
rs("sira") = i
rs.movenext
Rs.updateşeklinde tüm kayıtların sırasını i yapacaksın i de 1 den kayıt sayısına kadar ilerlediğine göre bi kayıt silindiğinde vs. tüm kayıtlar baştan sona 1den kayıt sayısına kadar sıra numarasına sahip oalcak..
-----------------------------
ordaki "sira" ne oluyor onu anlamdım. Tablonun adı mı sira?