Vb6 İle Veritabanı Silme Yardım
-
arkadaşlar dün geceden beri bi proje ile uğraşıyorum bana lazım olan şey access veritabanındaki "Tablo" adlı tablo içeriğini Excel dosyasına aktaracam aktardıktan sonra access tablo içinde "fiyat" ve "adet" sütünlarının içeriğini silip 0 değeri vermem lazım, bunun için command buton kullanacağım ama click() eventine ne yazmam lazım yardımcı olurmusunuz veritabanı olayında biraz yeniyim de :)
-
arkadaşlar sütünların içeriğini toplu değiştirmek için bildiğiniz birşey varsa lütfen yazın projeyi bu gün teslim etmek zorundayım.... :(
-
update Tablo
set fiyat=0 ,adet=0
bunu sql cümleciği şeklinde yollaman lazım hocam veritabanına
-
SharpShooter bunu yazdı:
-----------------------------
update Tablo
set fiyat=0 ,adet=0
bunu sql cümleciği şeklinde yollaman lazım hocam veritabanına
-----------------------------hoca daha açıklamalı yazabilirmisin?
-
up
-
UPDATE tablo SET adet=0, fiyat=0
sorguyu calistirt hocam
-
gVeR bunu yazdı:
-----------------------------
UPDATE tablo SET adet=0, fiyat=0
sorguyu calistirt hocam
-----------------------------hacı bunu nasıl yapacam lütfen yardım et sql adına hiç birşey bilmiyorum yani command ın click() eventine tam olarak ne yazmam gerek?
-
arkadaşlar yardım edecek kimse yok mu çok zor durumdayım dün vermem gerekiyordu bu gün vereceğim projeyi....
-
çok sıkıyorum ama :) sorguyu şu kodlarla çalıştırdım
Dim Dosya As Database
Dim Tablo As Recordset
Dim Sorgu As QueryDef
Dim Sorguu As QueryDefPrivate Sub Command4_Click()
Set Dosya = OpenDatabase(App.Path & "\Data.mdb")
Set Sorgu = Dosya.CreateQueryDef("Sorgu", "SELECT * FROM RaporAl;")
Set Sorguu = Dosya.CreateQueryDef("Sorguu", "UPDATE RaporAl SET SATILAN_BILET=0, PROMOSYON=0;")
Set Tablo = Dosya.OpenRecordset("Sorgu")
End Subşimdi bu şekilde sorguyu veritabanına gönderiyorum ama comman da 2. kez tıkladığımda hata veriyor bunun önüne nasıl geçebilirim?