folder Tahribat.com Forumları
linefolder Bilişim Güvenliği
linefolder Vbasicmaster.Comdan Kredisiz Kopyalayın -Alıntı



Vbasicmaster.Comdan Kredisiz Kopyalayın -Alıntı

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    FischExistenz
    FischExistenz's avatar
    Kayıt Tarihi: 07/Ağustos/2006
    Erkek

    Selamlar, vbasicmasterin eleştirdiğim bir yönü var, belli bir ücret karşılığı yada makale & kod gönderimi karşılığı size puan veriyor ve o şekilde siteden tam anlamıyla yararlanabiliyorsunuz. Mesela merak ettiğiniz bir konu buldunuz ve size gerekli.Ama krediye sahip değilsiniz, başkalarının paylaşımı üzerinden siteye gelir almak yada makale & kod almak doğru birşey mi? vbasicmaster.com bunu yapıyor. Sanki dökümanlar kendi dökümanıymış gibi kredili sistem koymuşlar.. Neyse bende buna bir tepki olarak krediniz gitmeden yazıları nasıl kopyalayacağınızı anlatacağım..

    1. yöntem nerdeyse hiç uğraş gerektirmeden internet explorer dışı bir browserla kopyala yapıştır yapabilmenizdir. vbasicmaster.com da bir makale okuduğunuzda bir activex devreye girer ve o kodu kopyalamanızı engeller, hatta sağ tıklama yapınca hata mesajı da verir :)

    şimdi firefoxunuz acıp üye girişiyle herhangi bir dökümanı açın. yazının en sonuna geldiğinizde activex in o noktada çalışmadığını göreceksiniz (sanırm siteyi internet explorer a göre tasarlamasından kaynaklanıyor bu) en son noktadan yukarı doğru tüm herşeyi seçip sağ tıklayıp kopyala diyebilirsiniz. Size bir hata mesajı gelecek ancak firefox ın özelliği olarak sağ tıkladığınızda açılan menü kaybolmuyor.. oysa internet explorerda mesaj verildiğinde açılan menü kapanır.. aşağıda resimli olarak gösterdim..

     

    Aynı şey sanırım opera içinde geçerliydi.Daha önce denemiştim çalışıyordu.Büyük ihtimal yine çalışır..

     

     2- Yol olarak da internet explorer ile bunu yapalım.  yine istediğiniz yazıyı açın. sonra görünüm menüsünden kaynağı görüntüle yi seçin.. size bir txt içinde sitenin html kodları gösterilecek. Yukarıda bahsettiğim gibi, internet explorer da bir mesaj verildiğinde açık olan menü kapanır.. O halde bizim yapacağımız işlemde bu hata mesajını silmek olacak..

    kaynak kodda  "var mymessage"  (tırknak işareti olmayacak) i aratın. bulduğunuzda şöyle bir ibareyle karşılaşacaksınız

    var mymessage = "Sayın XXX, yazıyı kopyalamak yada yazdırmak için 1 Kredi karşılığında Yazıcı Dostu linkini seçiniz.";

     

    bu satırı tamamen silin,sonra dosya==> farklı kaydet diyerek masaüstüne .html yada .htm uzantılı olarak kaydedin. internet explorerla açın. sizden activex in etkinleştirilmesini isteyecek.O mesaja birşey yapmayın. Eğer activex etkinleşirse yazı yine koruma alanı içinde olacaktır.O yüzden activex öyle dursun..

    Sonra kopyalamak istediğiniz yazıları seçin sağ tıklayıp kopyala diyin ve artık bu da kopyalanmış olacak :)

     

    Not: Bu yazıyı yazma amacım, vbasicmaster.com un haksız kazanç elde etmesi ve insanların zamanını boşu boşuna harcamalarıdır..Ayrıca bir nevi bilgi paylaşımını sansürlemektedir. Bu tarz sitelerin bu şekilde internet aleminde dolaşmasını istemiyorum. Eğer ortada gerçekten bir emek söz konusuysa elbette birşey diyemeyiz.Ama başkalarının yazdığı makaleleri, kodları v.s. alıp onları bir ücret yada makale yazma karşılığında göstermek etik değildir. Makale yazma işi gönülden olmalı, sen karşındakine birşey verirsen karşındaki de birşeyler üretir. Yeter ki vermesini bil !

  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Felony
    Felony's avatar
    Kayıt Tarihi: 21/Ocak/2009
    Erkek

    normalde de ben firefox la kopyalayabiliyorum :)
    security ayarlarıyla

    download için de bir çözüm bulunsa çok iyi olacak


    Güçsüz halklar güçlü liderler çıkarır, güçlü halklarınsa lidere ihtiyacı yoktur. "Viva ZAPATA"
Toplam Hit: 12603 Toplam Mesaj: 2