Vb"Den Bi Kaç Soru

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Media
    Media's avatar
    Erkek

1-şimdi bi program yazdım.program belirli saatlerde çalıscak ama bunu ayarlıyamadım nasıl olcak ?

time=21:00 yazdıgım da olmadı :) 2100 diye okuyo ve buda çalışmıyo.:S

2-Bilgisayarımı açtığımda programın çalışmasını istiyorum.bunu nasıl yaparım?.Tek benim bilgisayarımda degıl herkese pc calıması ıstedıgımden kodu modu yok mu?

3- Cmd  komutlarını Vb'de nasıl calıstırırım.?

şimdilik bu kadar Sorular her halde  ama ben yeniyim :)Şimdiden teşşekkürler. 

....
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    entrika
    entrika's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

1-önce msgbox (time) de time formatını ören sonra timera 1 ms ver if (time)="time formatı zamanı" then msgbox "fuck you" şeklinde yapabilirsin

2-regeditte Run diye bi dizin var oraya yazarsan çalışıır google da arat bulursun

3- shell "cmd.exe /c" & "calc.exe" şeklinde güzel çalışır

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Media
    Media's avatar
    Erkek
    entrika bunu yazdı:
    -----------------------------

1-önce msgbox (time) de time formatını ören sonra timera 1 ms ver if (time)="time formatı zamanı" then msgbox "fuck you" şeklinde yapabilirsin

2-regeditte Run diye bi dizin var oraya yazarsan çalışıır google da arat bulursun

3- shell "cmd.exe /c" & "calc.exe" şeklinde güzel çalışır

2-"regeditte Run diye bi dizin var oraya yazarsan çalışıır google da arat bulursun " ..Bu dizini biliyomda o dize programı nasıl atcam :)

....
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Hunter
    j4x
    j4x's avatar
    Erkek
    media_center bunu yazdı:

1-şimdi bi program yazdım.program belirli saatlerde çalıscak ama bunu ayarlıyamadım nasıl olcak ?

time=21:00 yazdıgım da olmadı :) 2100 diye okuyo ve buda çalışmıyo.:S

2-Bilgisayarımı açtığımda programın çalışmasını istiyorum.bunu nasıl yaparım?.Tek benim bilgisayarımda degıl herkese pc calıması ıstedıgımden kodu modu yok mu?

3- Cmd  komutlarını Vb'de nasıl calıstırırım.?

şimdilik bu kadar Sorular her halde  ama ben yeniyim :)Şimdiden teşşekkürler. 

1.

Time fazla kullandigim bir komut deil o yuzden sana daha genel bi yontem solim

Time komutu ile zamani alip cstr ile strye cevirip left,right,mid gibi komutlarla istedigin bolumunu alip tekrar cint ile integere cevirebilirsin.

2.

Kendi pcnde regedite kaydedersin.Sen pcyi actirdiginda baskalarininda calismasini istiorsan winsock kullanıp client/server olup baglanti kurar actirirsin.

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\MICROSOFT\WINDOWS\CURRENT VERSION\RUN

bu regedit anahtarina kaydedersen programi baslangicta calisir senin bilgisayarinda*

3.Cmd komutlarini vbde calistirirsin ki oda sole olur:

shell("xxxx")

xxxx yerine cmd ye yazcani oraya yaz.

shell("tskill msnmsgr") 'ornek(msnyi kapar)

kolay gelsin.. 

The king is bleeding.
Toplam Hit: 1939 Toplam Mesaj: 4