Vb.Net İle Veritabanındaki Kayıtların Datareader Nesnesi İle Textbox Lara Doldurulması
-

Teknik servis takip programımın son ayağına gelmiş bulunmaktayım.Bu formda daha önceden girilmiş kayıtları düzeltme işlemlerini yaptırcam ama kayıtları numarasına göre çağırıp textbox lara dolan bilgileri update edicem.Bildiğim kadarıyla datareader nesnesi kullanmam gerekiyor ama onca denemeye rağmen bi türlü çekemedim kayıtları. :(
Vb.net dilinde ve access veritabanıyla hazırladım programı.Benim gibi VB.net ile ilgilenen arkadaşlar bilirler belki diye düşündüm. -
Public Class duzenle
Dim komut As String = "SELECT*from ariza"
Private Sub duzenle_Load(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles MyBase.LoadDim baglanti As New OleDbConnection("provider=microsoft.jet.oledb.4.0; data source=teknikservis.mdb")
Dim yeni As New OleDbCommand(komut, baglanti)baglanti.Open()
Dim oku As OleDbDataReaderoku = yeni.ExecuteReader
While oku.Readtextbox9.Text = oku.GetString(0)
End While
oku.Close()
baglanti.Close()
End Sub
Bu kodlarla veritabanında seçilen tablonun ilk sütunundaki ilk satırdaki kaydı çekebiliyorum.Bu kodla çekilen veriler bir combobox a dolacağı için ben seçtiğim sütundaki tüm kayıtların gelmesini istiyorumki ordan seçildiğinde diğer textbox lar seçilen kaydın diğer elemanlarıda gelebilsin.
textbox9.Text = oku.GetString(0)
buraya yukarıda anlattıklarımı yapabilmek için hangi kodu yazmam lazım?
VB.NET access veritabanı.