folder Tahribat.com Forumları
linefolder C#, Asp.Net, .Net Core
linefolder Vb.Net İle Veritabanındaki Kayıtların Datareader Nesnesi İle Textbox Lara Doldurulması

Vb.Net İle Veritabanındaki Kayıtların Datareader Nesnesi İle Textbox Lara Doldurulması

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    by_medcezir
    by_medcezir's avatar
    Erkek

Teknik servis takip programımın son ayağına gelmiş bulunmaktayım.Bu formda daha önceden girilmiş kayıtları düzeltme işlemlerini yaptırcam ama kayıtları numarasına göre çağırıp textbox lara dolan bilgileri update edicem.Bildiğim kadarıyla datareader nesnesi kullanmam gerekiyor ama onca denemeye rağmen bi türlü çekemedim kayıtları. :(
    Vb.net dilinde ve access veritabanıyla hazırladım programı.Benim gibi VB.net ile ilgilenen arkadaşlar bilirler belki diye düşündüm.

El Yumruğu Yemeyen Kendi Yumruğunu Balyoz Sanarmış.By_Medcezir
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    by_medcezir
    by_medcezir's avatar
    Erkek
    Public Class duzenle

Dim komut As String = "SELECT*from ariza"

Private Sub duzenle_Load(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles MyBase.Load

Dim baglanti As New OleDbConnection("provider=microsoft.jet.oledb.4.0; data source=teknikservis.mdb")

Dim yeni As New OleDbCommand(komut, baglanti)

baglanti.Open()

Dim oku As OleDbDataReader

oku = yeni.ExecuteReader

While oku.Read

textbox9.Text = oku.GetString(0)

End While

oku.Close()

baglanti.Close()

End Sub

Bu kodlarla veritabanında seçilen tablonun ilk sütunundaki ilk satırdaki kaydı çekebiliyorum.Bu kodla çekilen veriler bir combobox a dolacağı için ben seçtiğim sütundaki tüm kayıtların gelmesini istiyorumki ordan seçildiğinde diğer textbox lar seçilen kaydın diğer elemanlarıda gelebilsin.

textbox9.Text = oku.GetString(0)

buraya yukarıda anlattıklarımı yapabilmek için hangi kodu yazmam lazım?

VB.NET access veritabanı.

El Yumruğu Yemeyen Kendi Yumruğunu Balyoz Sanarmış.By_Medcezir
Toplam Hit: 3989 Toplam Mesaj: 2