Vb.Net Sub Problemi
-
buton clickte bir döngü olayım var. döngü ise bir başka eventsi çalıştırıyor yani buton içinde navigate ile site adresi açıyorum ve site adresi açıldığında webcompleted diye eventsi çağırıyorum. ama istediğim o events tamamlanmadan 2. döngüye geçmemesi fakat döngü adresi açınca direk 2. döngüye giriyor ve 2. adresi açıyor böyle en sonraki site adresi açılıyor yani son döngü düzgün çalışıyor. döngü 1 tur atınca evetns tamamlanmadan diğer döngüye geçmemesi için ne yapabilirim
-
Döngüleri ve ne yapmak istediğini tam olarak yazabilirmisin
-
atıyorum birinci dongun dongu1, 2.si dongu2 olsun
projenin en ustune
dim kontrol as string tanımla
private sub button1_click
dongu1()
if kontrol ='X' then
dongu2()
end sub
private sub dongu1
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
xxxxxxx
Xxxxxxxxxx
xxxxxxxxxxxxxxxxxxkontrol = 'X'
end sub
private sub dongu2
XXXXXXXXXXXXXXX
XXXXXXXXXXXX
XXXXXXXXXXXXXXXend sub
seklinde yapabilirsin. yani en soon satırda kontrol degeri x gelirse zaten tamamlanmıs olur o zaman 2. zımbırtıya gecebilirsin.
-
While oku.Read()
Webbrowser1.navigate("http://www.google.com")
End While
döngü budur ve bu döngüden sonra burada bir takım işlemler var olayları yapılıyor. istediğim o işlemler bitmeden döngü 2. tura geçmesin.
Private Sub WebBrowser1_DocumentCompleted(ByVal sender As Object, ByVal e As System.Windows.Forms.WebBrowserDocumentCompletedEventArgs) Handles WebBrowser1.DocumentCompleted
'burada bir takım işlemler var
end subdöngü buton clicktedir
-
1. döngüyü bitirince webbrowserın bir yeri değişiyormu google.com > google.com/gonderildi gibi
-
evet 4 kere değişiyor
4 kere işlem yapıyor webbrowser kendi içinde
istediğim yaptırdığım 4 işlem bitince döngü 2. tura geçsin -
u235 bunu yazdı:
-----------------------------
evet 4 kere değişiyor
istediğim yaptırdığım 4 işlem bitince döngü 2. tura geçsin
-----------------------------Private Sub Form_Load() WebBrowser1.Navigate "site.com/pmgonder" End Sub Private Sub webbrowser1_StatusTextChange(ByVal Text As String) Text1.Text = WebBrowser1.LocationURL End Sub Private Sub Timer1_Timer() If Text1.Text = "site.com/pmgonder" Then dongu elseif Text1.Text = "site.com/pmgonderildi" Then dongu2 End If End Sub sub dongu 'kod end sub
2. tur olayını anlamadım
-
DE5TROY3R bunu yazdı:
u235 bunu yazdı:
evet 4 kere değişiyor
istediğim yaptırdığım 4 işlem bitince döngü 2. tura geçsin
-----------------------------Private Sub Form_Load() WebBrowser1.Navigate "site.com/pmgonder" End Sub Private Sub webbrowser1_StatusTextChange(ByVal Text As String) Text1.Text = WebBrowser1.LocationURL End Sub Private Sub Timer1_Timer() If Text1.Text = "site.com/pmgonder" Then dongu elseif Text1.Text = "site.com/pmgonderildi" Then dongu2 End If End Sub sub dongu 'kod end sub
2. tur olayını anlamadım
-----------------------------hocam konuyu tekrar okur musun olmadı
-
tamam iste hocam dedigimi yapsana :|\
end whileın sonunda bir degişkene deger ver sonra onu kontrol ettir:|