Vb.Net Te Basit Bir Soru

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    FCN
    FCN's avatar
    Erkek
    vb.net te yaptıgım bir programda textbox ın içine girilen veri  x sitesindeki bir textboxa gidip sitedeki butona basılmasını nasıl sağlarım
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    legion_of_doom
    legion_of_doom's avatar
    Erkek

bunun için post metodunu kullanabilrsin, kuytul vb de bu tarz bir program yapmıştı eskiden. o webbrowser kullanmıştı.

şu şekilde yapabilirsin bir webbroser yerleştir

WebBrowser1.Navigate www.xxxx.com
    WebBrowser1.Document.All.Item("mesaj").Value = Text1.text
    'WebBrowser1.Document.All.Item("password").Value = Text2.Text
    WebBrowser1.Document.All.Item("gonder").Click

yukarıdaki kod, xxxx.com sitesinde bulunan mesaj ve password isimli textboxlara text1 ve text2leri yazdırıyor sonra aynı sitedeki gonder isimli butona tıklattırıyor.

bu tarz birşeyi inet lede yapabilirsin

Biraz bilmek tehlikelidir. Ya derinliklerden iç ya da bilgeliğin tadını tatmaya kalkma! Çünkü sığ sular beyni zehirler, bol sular insanı temizler....-------------------pompey--------
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    FCN
    FCN's avatar
    Erkek

verdiğin kodların tamamının altını çizdi.

zaten web browser vardı formumda navigate kullanıodum onda problem yok

system windows form html element in üye deil dio click value ye falan 

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    legion_of_doom
    legion_of_doom's avatar
    Erkek
    verdiğim kod için dikkat edersen vb yazdım, vb ile vb.net farklı dillerdir. Ben sadece yol gösterme amaçlı vermiştim.. Eğer exesi istediğin bi site için varsa vb de yaparım böyle birşey senin için. vb.net için planet-souce-code.com da post diye arama yaparsan belki birşeyler bulursun

Biraz bilmek tehlikelidir. Ya derinliklerden iç ya da bilgeliğin tadını tatmaya kalkma! Çünkü sığ sular beyni zehirler, bol sular insanı temizler....-------------------pompey--------
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    legion_of_doom
    legion_of_doom's avatar
    Erkek

mesela googleda arama yapmak için..

WebBrowser1.Document.All.Item("q").Value = Text1.Text  'aranacak kelime
    WebBrowser1.Document.All.Item("btnG").Click

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    legion_of_doom
    legion_of_doom's avatar
    Erkek

biraz uğraştım ama vb.net de de yaptım sonunda :)

form loadda siteyi açtır

WebBrowser1.Navigate(www.google.com)

bi butonun click eventine de aşağıdaki kodları yapıştır, bu şekilde olmasının sebebi, site tamamen yüklenmeden arama yapmaya çalışırsan hata verir.. o yüzden webbrowsern complete eventine uygun kod yazarak o sorunu halledersin yada bi timer koyarsın..aşağıdaki kodda googlea göre araama yapıyor, değiştirirsin istediğin şekilde

Dim mybrowser As HtmlDocument = WebBrowser.Document()

mybrowser.GetElementById("q").InnerText = "aranacak kelime:)"

mybrowser.GetElementById("btnG").DomElement.click()

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    FCN
    FCN's avatar
    Erkek

valla çok yardımcı oldun saol

gerekli düzenlemeleri yaptım ilk deneyeşimde hatalı komutu çalıştırmak istiyormusun die sonsuz döngüye girdi 2. çalıştırışımda çalıştı

şimdi sadece linkin son bölümünü kesmeyi denicem sadece son / tan sonrasını devreye sokmaya çalışıcam olmazsa artık biraz kullanıcı dostu olmaz program ama kullananlar buna şükretsin :D  

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    legion_of_doom
    legion_of_doom's avatar
    Erkek
    sen yap takıldığın yerlerde yardımcı olurum

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    FCN
    FCN's avatar
    Erkek

programı açtıgımda link yapıştırıorum butona basınca bu hata gelio önce evet sonra hayır diyorum program işleyişine devam ediyor bu sorunu nasıl aşarım link kesme üzerinede çalışmam devam ediyor 

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    legion_of_doom
    legion_of_doom's avatar
    Erkek
    daha önce bir free host kullanıyordum bu hata çıkıyordu.. birşeyler yazmaya çalışırsan.. webbroserda yazmak yerine yukarıdaki kodlarda postlayarak yazdır ne yazacaksan.. yada freehostu yada reklam olan hostunu değiştir.. (site kimn bilmiyorum :))

Toplam Hit: 2365 Toplam Mesaj: 10