folder Tahribat.com Forumları
linefolder C#, Asp.Net, .Net Core
linefolder Vb.Net Webbrowser Nesnesinde Tıklanan Linki Kopyalama

Vb.Net Webbrowser Nesnesinde Tıklanan Linki Kopyalama

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kız Babası
    kuytul
    kuytul's avatar
    Erkek

arkadaşlar bir proje üstünde yoğunlaştım ama takıldım kaldım bi yerde.

şimdi webbrowser var bi tane onun üzerindeki arama kısmına veri girmek için textbox ve button ayarladım.

buttona basınca textboxda yazılı olan veri sayfaya giriyor ve aramayı yapıyor. çıkan sonuçlar görüntüleniyor.

linkler halinde listeleniyor. linklerden birine tıklayınca tıklanan linkin başka bir textbox'a yazmasını ve webbrowserın tıklanan linke yönlendirmemesini istiyorum.

bunu nasıl yapabilirim?

denediğim şey ise şu linke tıklanınca aktif linkin bağlantısını kopyalayabiliyorum veya erişebiliyorum. ancak problem şu ki sayfanın adresi değişince link textboxa geliyor ve gidiveriyor ben de veriyi elde edemiyorum. DocumentTitleChanced eventinde deniyorum olmuyor. ikinci bir webbrowser kullanayım dedim yine olmadı.

proje dosyası:

http://www.kuytul.com/youtube/test/YT-VIDEO.rar

instagram.com/yks.rehberlik >> YKS Rehberlik ve Eğitim Koçluğu için takipte kalın ;)
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Retro
    by_Tet
    by_Tet's avatar
    Erkek

Document completed event ıyla yapabilirsin hocam değiştiğinde çıkan adresi textbox a atarsın.

Zaten google a baktım document completed deyince senin soruna cevap geliyor

http://stackoverflow.com/questions/11763189/webbrowser-document-completed-event-c-sharp

Burada messagebox yerine textbox.text deyip değer ata

Edit: c# için yazmışım :/ ama vb.nette de aynı mantık hocam

by_Tet tarafından 09/Ağu/14 17:35 tarihinde düzenlenmiştir

iyibu! yeniden..
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kız Babası
    kuytul
    kuytul's avatar
    Erkek

denedim olmadı malsef. yeni sayfada link açtırırken sorun yok. ama aynı sayafada açtırırken documenttitlechanced veya documentcomplated olayında da sonuç alamıyorum. link yeni sayfada açılıyorsa newwindow eventiyle webbrowserdan bilgiyi alıyorum.

aslında linke tıklanınca sayfaya yönelmese de benim için iyi olur. mesela link olsa tıklansa ama tıklanınca sayfa değişmese süper olur. sadece aktif linki alırım. başka sayfaya da geçmek zorunda kalmaz webbrowser. webbrowserdaki internet sayfası da benim gerekli değişikliği yapabiliyorum.

instagram.com/yks.rehberlik >> YKS Rehberlik ve Eğitim Koçluğu için takipte kalın ;)
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kız Babası
    kuytul
    kuytul's avatar
    Erkek

yenisayfada açtırma halini kodların bulunduğu projeyi yükledim

http://www.kuytul.com/youtube/test/YT-VIDEO2.rar

bunun aynı sayfada açılan halini yapmam ve linki alınca webbrowserın geri aynı sayfaya dönmesi gerekiyor.

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek

olayı çözdüm hocam.. pm ile teamviewer yolla yapalım..

Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kız Babası
    kuytul
    kuytul's avatar
    Erkek

tw yok malesef. kısaca anlatabilir misin veya kritik yerdeki kodlamayı yazabilirsen memnun olurum.

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek

anladığım kadarıyla linke tıkladığında harici bir pencere açılıyor ( linklerin target attribute u _blank olarak ayarlanmış), bu sebepten dolayı yönlenme olmuyor.. 

yönlenme olması için webbrowser ın içerisinde bir değişiklik olması gerekiyor. Bu değişiklik için linklerin target ın _blank olan değerini _self yaparsan istediğin yönlenmeyi alırsın..

webbrowser ın arkaplanında tabi ki html kodları var... tüm linkleri bir koleksiyon olarak toplarsın sonra setattribute ile target i, _blank dan _self e çevirirsen artık linkler tıklandığında içerideki navigation çalışır...

Dim arandi As Boolean = False
        Dim linkDegisti As Boolean = False

Private Sub muzik_ara_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles muzik_ara.Click
            WebBrowser1.Navigate("http://www.kuytul.com/youtube/test/search/" & TextBox4.Text)
            arandi = True

End Sub

Private Sub WebBrowser1_DocumentCompleted(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.Windows.Forms.WebBrowserDocumentCompletedEventArgs) Handles WebBrowser1.DocumentCompleted
            If (WebBrowser1.Url.AbsoluteUri = e.Url.AbsoluteUri) Then
                If (arandi) Then

arandi = False

Dim linkler = WebBrowser1.Document.GetElementsByTagName("a")

For Each link As HtmlElement In linkler

link.SetAttribute("target", "_self")

Next

linkDegisti = True
                Else
                    If (linkDegisti) Then
                        linkDegisti = False
                        TextBox3.Text = WebBrowser1.Url.AbsoluteUri
                    End If

End If
            End If

End Sub

WebBrowser1_DocumentTitleChanged in içindeki 

TextBox3.Text = Href 

sil bu kısmı..

edit: muzik_ara_Click kısma da arandi = true yazmıştım onu yukarı eklemeyi unuttum düzenledim şimdi

unbalanced tarafından 09/Ağu/14 18:17 tarihinde düzenlenmiştir

Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kız Babası
    kuytul
    kuytul's avatar
    Erkek

sağolasın denedim oldu.

son if bölümüne de

WebBrowser1.Navigate("http://www.kuytul.com/youtube/test/search/" & TextBox4.Text)

arandi = True

ekledim goback komutuyla aynı oldu. süper oldu bu haliyle :)

Allah razı olsun. bütün gün buna uğraştım. hanım evden kovacaktı :D

Taktın mı fena takıyorsun :)

Toplam Hit: 1624 Toplam Mesaj: 8