Ve İşte Köstebek
-
İki korucubaşı askeri bilgileri Kuzey Irak'a verirken telefon dinlemesine takıldı.
Bu bölgelerde yapılan telefon görüşmelerini izlemeye alan güvenlik yetkilileri, Çukurca ilçe merkezi ile Çığlı, Üzümlü ve Köprülü köylerinden Kuzey Irak'la ‘sakıncalı görüşme yaptıkları’ gerekçesiyle gözaltına alınan korucu sayısının 6'ya yükseldiğini belirtti.
HAKKARİ- Asker sınıra yerleşmeye devam ederken, bir yandan da stratejik araştırmalar sürdürülüyor. En son Hakkari'de taburun qpusuya düşürülmesiyle ortaya atılan "Köstebek" iddiası yapılan telefon dinlemeleriyle gerçeğe dönüştü. Toplam 6 korucunun askeri bilgileri telefonla Kuzey Irak'a ilettiği ortaya çıktı.
İKİSİ KORUCUBAŞI 6 KORUCU GÖZALTINDA
Bölgede telefon dinlemesi yapan güvenlik birimleri, gizli tutulması gereken askeri ve stratejik araştırma bilgilerinin dakika dakika Kuzey Orak'a itelitdiğini ortaya çıkardı. Telefona katılan ikisi korucubaşı altı konucunun isimleri belirlendi. Kuzey Irak'la yaptıkları telefon görüşmelerinde askeri bilgileri verdikleri anlaşılan korucubaşı İdris Seven ve Cemal Demir ile Burhan Ediş, Tayyip Ecer, Hacı Çetin ve Enver Demir gözaltına alındı. Güvenlik yetkilileri bu kişilerin, Çukurca ilçe merkezi ile Çığlı, Üzümlü ve Köprülü köylerinden Kuzey Irak'la ‘sakıncalı görüşme yaptıkları’ gerekçesiyle gözaltına alındıklarını belirtti. -
Türlü işgenceler yapmak istiyorum. Sorgularını ben yapmak istiyorum.
-
zaten başka bi ihtimal yoktu oradaki korucuların %90 ı şerefsizdir. askerin yanındaymıs gibi görünürler ama askerin arkasından her türlü pisliği çevirirler üzümlü karakolu 1992-1995 yıllarında 5 kere saldırıya uğramıştır. ve karakolun yakınında bir köy vardır. o köydeki korucular pkk yla anlaşmalı olarak. karakola saldırırlar. pkk dağdan ateş ederken korucularda köyün içinden ateş ederek. askerlerde pkk lılar köyün içine kadar girdi gibi bi intiba bırakırlar ve askerlerin moralini bozarlar. çünkü karakolla köy içiçedir. büyük bi ihtimallede yine aynı taktik izlendi. pkk lılar dağdan ateş ederken korucularda köyden ateş actılar.
arkadaşlar bu şerefsizler koruculuğu bıraksa eminimki askeri kayıplarımız azalacaktır. yine 1992-1995 yılları arasında pkk mayın döşediği gibi askerlerde pkk lıların geçiş noktalarını mayınlıyodu. ama bu şerefsiz korucular bunların yerlerini pkk lılara söylerek mayına basmalarını engelliyordu. hatta bazı mayınların yerlerini bile değiştirebiliyolardı. karakollara yapılan baskınlarda her zaman bir korucu parmağı vardır. özellikle pusularda ama hepsi için aynı şeyi söyleyemeyiz içlerinde yaptığı işin hakkını verenlerde vardır.
-
evt şimdi okudum bende o şerefsizlerin haberini
-
bu köy korucularını aslında kaldırmak lasım ama geçti artık bu saatten sonra zor kalkar çünkü kaçakçılığın %80 onların eliyle yapılıyor hemen hepsinin 4*4 leri var bu arabalarla bunların belli bi kotaları var devlet tarafından verilen kuzey ıraka mal satıyolar dönüştede bişeyler geçiriylar vergisiz. bu rant var olduğu sürece koruculuk mümkün değil kalkmaz şemdinlideyken dikkat ediyodum bizim mal askerler ucuz die karton karton kaçak sigara alıyodu bu korucu ibneleri malboro parlament içiyodu. yaa ben bu askerleri anlamıyorum arkadaş sen o sigarayı almaklada kendine mermi sıkıyosun bişey değil 150 lira her ay maaş alıyoduk kantindende sigara hiç eksik olmazdı yemek desen 3 öğün mükemmel yemek çıkardı hepde sölerdim bunlardan alışveriş yapman diye ama dinleyen mi var ha siktimin pkk sı mermi sıkmış ha sen bunlardan bişey almışsın aynı şey her zaman sölüyorum önce zihniyet değişecek gerisi zaten gelir
-
why amk..Aslinda koynumuzda yilan beslioz..Siktir edecen ißneleri aslinda askeri operasyona sokmayacan herseyin gizli olmasini istiyorsan..Amk parali pezevenkleri
-
sıcak gelişme acı ama gerçek keşke yalan olsaydı :(
gecen gun 11 -12 şehit verdiğimiz acıklanmıştı toplam şehit sayımız 41 ve 12 haric gerisi bogazları kesilmiş
ailelerine habersizbirden kapıları caldırılarak bildirilmiş tabutlatı ailelere actırmadan defnettirilmiş
8 kayıp askere gelince bazı larının teroristlerle baglantılı oldugu dusunuluyormuş
olayla ilgili araştırmalar suruyor
kaynak Eminiyet-polis
arkadaşlar artık tvde şehit cenazelerini goremiyiceksiniz tayip rutuk yazı bir dosya gondererek yasaklatmıştır bilginize... -
Böle anında haberlerede cıksın ki, diğer köstebekler vs varsa onlar konuşmasın sussun...
-
volkan bunu yazdı:
-----------------------------
sıcak gelişme acı ama gerçek keşke yalan olsaydı :(
gecen gun 11 -12 şehit verdiğimiz acıklanmıştı toplam şehit sayımız 41 ve 12 haric gerisi bogazları kesilmiş
ailelerine habersizbirden kapıları caldırılarak bildirilmiş tabutlatı ailelere actırmadan defnettirilmiş
8 kayıp askere gelince bazı larının teroristlerle baglantılı oldugu dusunuluyormuş
olayla ilgili araştırmalar suruyor
kaynak Eminiyet-polis
arkadaşlar artık tvde şehit cenazelerini goremiyiceksiniz tayip rutuk yazı bir dosya gondererek yasaklatmıştır bilginize...
-----------------------------hoca emin misin? linki falan varmı bu haberin ya? bu haber gerçekse halk kopar çıkar dağlara
-
hacı emin olmasam yazar mıyım buraya ist emniyetindeki arkilerden oğrendim kaynak sağlam yanı