folder Tahribat.com Forumları
linefolder Eğitim & Ödev & Bilimsel Döküman
linefolder Ve Son Karar OSYM Tarafından Açıklandı ( DGS 2012 )

Ve Son Karar OSYM Tarafından Açıklandı ( DGS 2012 )

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HeadBanger
    HeadBanger's avatar
    Erkek

DGDUYURU
    (16 Ağustos 2012)

2012 Dikey Geçiş Sınavı (DGS): Ön Lisans Başarı Puanının (ÖBP) Hesaplanması

4 Ağustos 2012 tarihli ve 28374 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren Meslek Yüksekokulları ve Açıköğretim Ön Lisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Devamları Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik’in 1 nci maddesi ile 19/2/2002 tarihli ve 24676 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Meslek Yüksekokulları ve Açıköğretim Ön Lisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Devamları Hakkında Yönetmeliğin 7 nci maddesinin üçüncü cümlesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir:

“Akademik not ortalamalarından elde edilecek Önlisans Başarı puanlarının sınav puanlarına katılarak Dikey Geçiş Sınavı Puanının nasıl hesaplanacağı ÖSYM tarafından belirlenir ve Dikey Geçiş Sınavı Kılavuzunda yer alır.”

Bu hüküm gereğince, ÖSYM tarafından belirlenen Önlisans Başarı Puanı (ÖBP) hesaplama yöntemi, Yükseköğretim Kurulunun da uygun görüşleriyle 2012-DGS’de aşağıda belirtilen şekilde uygulanacaktır:

Ön lisans akademik not ortalamaları (en yükseği 100, en düşüğü 50 olarak değerlendirilerek) 0,8 ile çarpılarak Önlisans Başarı Puanına (ÖBP) dönüştürülecektir. Böylece, 50 olan en düşük notun ÖBP değeri 40 olacak, en yüksek 100 olan notun da  ÖBP değeri 80 olacaktır. 50’nin altında olan notlar 50 olarak değerlendirmeye alınacaktır. Bu şekilde hesaplanan Önlisans Başarı Puanı (ÖBP), kılavuzda da belirtildiği gibi 0,6  katsayı ile çarpılarak adayların yerleştirmede kullanılacak 2012-DGS yerleştirme puanları hesaplanacaktır.

Adaylara duyurulur.

Boş İşler Uzmanı..
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HeadBanger
    HeadBanger's avatar
    Erkek

şimdi nasıl hesaplancak benim kafa gitti abi :/

Boş İşler Uzmanı..
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HeadBanger
    HeadBanger's avatar
    Erkek

ekstra olarak bu sınavdan ümidi kesin olm bayramdan önce açıklanmaz

Boş İşler Uzmanı..
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek

mesela okuldan gelen ortalaman 70 olsun. öncelikle öbp puanın hesaplanıyormuş bunun için de 0.8 ile çarpacaksın. 

öbp = 70*0.8 = 56

sınav sonucunda atıyorum 200 olsun (zerre kadar haberim yok puanlamadan sadece farz-ı misal) 

toplam puanın formülü de şöyle olacak ==> sınav sonucu + öbp*0.6 o halde 200 + 56*06 = 233.6 gibi bir puanun olmuş olacak...

Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Roronoa
    Kreyzi
    Kreyzi's avatar
    Erkek

harçlar ne oldu ben onu bekliyorum

Eğer hayatım bir film olsaydı, ya uyuyakalır ya da yarısında çıkardım.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ArduouS
    ArduouS's avatar
    Erkek

yarın koyarlar çocuğu

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HeadBanger
    HeadBanger's avatar
    Erkek
    unbalanced bunu yazdı

mesela okuldan gelen ortalaman 70 olsun. öncelikle öbp puanın hesaplanıyormuş bunun için de 0.8 ile çarpacaksın. 

öbp = 70*0.8 = 56

sınav sonucunda atıyorum 200 olsun (zerre kadar haberim yok puanlamadan sadece farz-ı misal) 

toplam puanın formülü de şöyle olacak ==> sınav sonucu + öbp*0.6 o halde 200 + 56*06 = 233.6 gibi bir puanun olmuş olacak...

senin düşündügün ssadece hesap ama bunun dışında o obp nasıl hesaplancak  acaba yine her okulu eşit mi saycaklar geçen yılkilerle şimdikiler ayrı mı tutulcak bu da var yani yine bklicez

Boş İşler Uzmanı..
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HeadBanger
    HeadBanger's avatar
    Erkek
    ArduouS bunu yazdı

yarın koyarlar çocuğu

bende öyle ümit ediyorum yoksa okullar geç bile açılabilir yoksA

Boş İşler Uzmanı..
Toplam Hit: 867 Toplam Mesaj: 8