VEDOP İnternet Vergi Dairesi Ve Sokağa Atılan Paralar..
-
Dün babamla konuşurken aklıma geldi.
Bilenler bilir Maliye bakanlığı 2-3 yıl önce Cybersoft isimli firma ile anlaşıp Vedop isminde bir yazılım sipariş etti.Herneyse 4-5 ay önce bir güncelleme yapıldı Visual Studio tabanlı bu sistem tamamen JAVA ya geçirildi.
bildiğim kadarıyla java nın plartfom bağımsızlığı var yanı Mic.VS gibi değil.
Anlamadığım noktaysa şu neden hala windows xp işletim sistemleri kullanılıyor vergi dairelerinde ?
Devlet kurumu Tübitakın geliştirdiği Açık kaynak kodlu ücretsiz bir işletim sistemi varmı var. Adı ne PARDUS
lisans ücreti yok. Javanında plartform sorunu yok neden bu yazılım pardusla kullanılmıyorda gavur malı bir sistemle beraber kullanılıyor ?
Devlet kendı kurumunun oluşturduğu işletim sistemine güvenmiyormu ?Yoksa Tubitakın soyledıgı kadar bu pardus guvenlı değilmi ?
Acaba microsoft ile yapılan bu binlerce dolarlık lisans anlaşmalarından birilerimi nemalanıyor ?
En son bildiğim kadarıyla Türkiye çapında 50 ilde kullanıyordu bu sistem oluşan lisans ücretini tahmin edebiliyormusunuz ?
Milyonlarca dolar..
Neyse para uzmanı maliye bakanlığımızın vardır elbet bir bildiği.. Adamlar boşu boşuna orda değiller demi ya(!)
-
naylon faturadan yakalanan adamı maliye bakanı yapan bir ülkede yaşıyoruz bırak da olsun o kadar :) hem lisanslarla microsoftun direk ilişkisi yok ki! adam gelipte sana xp kullanacaksın demiyor! burada firmalar ile anlaşılıyor onlar gelip bahtına ne kurarsa :) e sonuçlarda ortada...
-
windows xp her yıl lisans mı yeiliyorsa nibizim haberimzimi yok? onlar toplu olarak lisans almıyorda bizimmi haberimiz yok? xpnin çıktığı zamanlarda oardus çok yaygındıdamı kullandırtmadılar? sen pardus bilmeyen birine pardus kullandırtmaya çalışınca işlerin aksayacağını akıl edemedinmi bizmi ettik?
senin soracağın soru varsa oda şudur; yeni alınan bilgisayarlara hala xp işletim sistemi yüklüyorlar peki neden tübitağın geliştirdiği pardus varken xp?
belkide sadece senin söylediğin yazılımları kullanmıyorlardır? böyle üstünkörü soru olmaz tek bi noktayı ele almışsın hocam.
-
DoctorX bunu yazdı:
-----------------------------windows xp her yıl lisans mı yeiliyorsa nibizim haberimzimi yok? onlar toplu olarak lisans almıyorda bizimmi haberimiz yok? xpnin çıktığı zamanlarda oardus çok yaygındıdamı kullandırtmadılar? sen pardus bilmeyen birine pardus kullandırtmaya çalışınca işlerin aksayacağını akıl edemedinmi bizmi ettik?
senin soracağın soru varsa oda şudur; yeni alınan bilgisayarlara hala xp işletim sistemi yüklüyorlar peki neden tübitağın geliştirdiği pardus varken xp?
belkide sadece senin söylediğin yazılımları kullanmıyorlardır? böyle üstünkörü soru olmaz tek bi noktayı ele almışsın hocam.
-----------------------------vedop kullandın mı hıc ?
microsoft office yerıne open office kullanılıyor pc lerde bunu bılıyormusun ? ki ücretsizdir
pc lerde sadece vedop ve office yazılımı var başka hiçbişide kuramıyorsun :)
babam bılgısayarın b sinden anlamazdı bakanlık antalyaya 5 gunlugune semıre gonderdı adam catır catır kullanıyor artıkxp yerıne pardus gösterselerdı pardus u catır catır kullanırdı
xp ne zaman cıktı ? 2001 -2002 gibi ben yukarda yazdım bak 3-5 sene once vedop sıparıs edıldı dıye buda 2006 felan oluyor dımı ?
toplu lısans ucretlerı cokmu ucuz ?Türkiyede kaç tane vergi dairesi var ? her vergi dairesinde kaç tane pc var ? bir hesaplasana ortaya çıkan maliyeti ?
benım dedıqım su Tübitak bişi yapmış demi adı ne Pardus bu Vedop sistemının bunda kullanılmaması ıcın hıcbı engel yok
neden linsans için verılen paralar TR de kalmıyor ?
diğer ülkeler harıl harıl opensource gecerken bız neden hala inat edıyoruz ?
onlara verilen linsans ücreti ülkede kalsa olmazmı dıyorum ? -
vedop u çok iyi biliyorum java tabanlı bi boka yaramaz bi program :D aşırı kasılıyor
Türkiyede tüm kurumlar tek program üzerinden birbirine bağlanması lazım
-
yillar once yazmisim (: bizimkilerin aklina yeni gelmis :)
http://www.ahaber.com.tr/Ekonomi/2014/09/19/microsoft-gidiyor-pardus-geliyor