

Vekalet İle Bir Yakinim, Benim Dilekcemi Mahkemeye Sunabilirmi?
-
Arkadaslar aramizda Avukat veya Adliyede calisan bir Mürit varmi?
Benim bir sorum var.
Yurtisindayim ve Türkiyede bir Sulh Mahkemesinde Dahili Davali olarak yürüyen bir Dosyam var.
Bu Dosyaya Dilekce vermek icin Ocak ayinda Türkiyeye gittim hem Davaya katildim hemde iceri Dilekcemi sundum.
Ama simdi Dilekceme Davaci taraf Cevaba cevab diye dilekce sunmus simdi bende ona Cevap sunmam lazim.
Ama her defasinda Türkiyeye gidemem.UYAP üzerindende E-Imza veya Mobil Imzam olmadigi icin Dilekce sunamiyorum.Posta yolu ile Mahkemeye Dilekce gönderilemiyormus, bu kesin bilgi. Bir yakinim gidip oda veremiyormus, buda kesin bilgi.
AI'ye göre Vekalet ile oluyor diyor ama emin degilim, bu nedenle buraya sorayim dedim. Kesin bilen bir Mürit vardir.
Ben acaba Türkiyeden bir yakinima burdaki konsolosluk Noterliginden bir Vekalet versem(mahkeme ismini, dosya numarasini falan vererek), bu yakinim benim islak imzali dilekcemi Vekaletname ile Mahkemeye sunabilirmi?
Avukat tut diyeceksiniz haklisiniz ama su an Avukat tutacak durumum yok. Iceri dilekcemi verebilsem okay benim icin.
Burdaki Konsolosluga 3 defa yazdim geri dönüs alamadim.Telefon cektim cikan elaman bilmedigini e-posta ile sormaya devam edin dedi. Türkiye her yerde Türkiye iste!! Adalet Bakanligina yazdim 2 defa geri dönüs yok.Bu vekalet verecegim yakinim Mahkemeye falan katilmayacak sadece Mahkemeye gidip benim islak imzali dilekcemi iceri verecek.
Kanakan tarafından 18/Şub/26 15:12 tarihinde düzenlenmiştir
Bu mümkünmü? -
Hocam vekaleten senin dilekçeni mahkemeye sunması demek senin adına davayı takip etmesi anlamına gelir bu yetki de sadece avukatlarda var. O yüzden avukat olmayan birisi senin adına veya senin imzaladigin dilekçeyi sunamaz, diyelim ki sundu yasal olarak bir anlamı olmaz.
Edit: e-imza temin edemiyorsan mobil imza ile de evrak imzalaman mümkün. Tr hattin varsa mobil imza kullanımını araştır derim. Eğer mobil imza alabilirsen uyap doküman editörü araçlar kısmında dokümanı mobil imzala seçeneği var veya kısa yolu f8
alibaba tarafından 18/Şub/26 16:28 tarihinde düzenlenmiştir -
e imzaları yurt dışına kargoluyorlar, e imza işini çözüyor ise onada bir bak istersen
-
Teseklürler, iste sorun benim su an bir TR numaram yok.
Yani yine Türkiye yolu göründü bize.
Bu gittigimde e-imza yaptirip geleyim bu böyle olmayacak.
-
dmden yazdım hocam vekalet verirsen çözerim işini git gel uğraşma
SaviorAngel tarafından 19/Şub/26 01:59 tarihinde düzenlenmiştir