Veraset İlamı Ücreti Nedir?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Selanikli
    Selanikli's avatar
    Erkek

merhaba müridler içinizde avukat olan yada hukuk okuyan vardır kesin veraset ilamını sulh hukuk mahkemesinde çıkartıyorduk eskiden şimdi hem noter hemde sulh hukuk mahkemesinden çıkartabiliyoruz peki sulh hukuk mahkemesinden çıkartırsak eğer bunun ücreti ne olur. Google amcadan araştırıyorum sabahtan beri ücret bulamadım bir türlü bileniniz varsa acilen lazım bu bilgi Şimdiden Teşekkür ederim...

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Efendi
    Efendi's avatar
    Erkek

Google amca diyor ki:

Veraset ilamı ücreti

Noterden alınan veraset ilamı belgesi biraz masraflı olabiliyor. Noter veraset ilamı ücreti düzenlenecek belgenin içeriğine, niteliğine ve sayfa sayısına göre değişiklik gösterebiliyor. 

Örneğin tutar içeren belgelerde ayrıca bir vergilendirme söz konusu olabiliyor. Yani, noter onayı gereken kağıt üzerinde herhangi bir rakam ya da tutar yazıyor ise o tutar üzerinden ücretlendirme gerçekleştirilebiliyor. 

Eğer yoksa sayfa başı Noterler Birliği tarafından belirlenen ücret tarifesine göre işlem uygulanıyor.

2013 Veraset ilamı ücretleri

Noter veraset ilamı ücreti noterlerde yaklaşık olarak 80-150 TL arasında, Sulh Hukuk Mahkemelerinde ise 30-45 TL arasında.

Harabat ehlini hor görme Zakir, defineye malik viraneler var...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    alibaba
    alibaba's avatar
    Erkek

net olarak masraf belirtemem ama dava masrafı olarak başlangıçta alacakları para tahminimce 100 tl'yi bulur ardından iade alırsın bir kısmını. sulh hukuk mahkemesinden ilamı çıkartman 1 haftayı bulabilir ama noterden anında alabilirsin tabi ücretide daha yüksek olur noterden alırsan.

Rakı, şarap içiyorsam sana ne, Yoksa sana bir zararı içerim. İkimiz de gelsek kıldan köprüye, Ben dürüstsem sarhoşken de geçerim.
Toplam Hit: 1396 Toplam Mesaj: 3