Vergisiz Alışveriş Ülkeleri
-
Arkadaşlar şimdi eBay'den bayağı bir ürün alacaktım veyahut çin sitelerinden işte, dedim ki o kadar ürün lazım bana 3 bin'i buluyor kargosu osu busu vs.
Dedim ki böyle uğraşacağıma hem gider memleket görürüm hem alışverişimi kendim yaparım arkadaş hesabı :|
Şimdi vergisiz alışveriş yapabileceğim yada çoğu ürünü daha ucuza nasıl alabilirim daha çok hangi ülkelere gitmem gerekli.
Fikir bekliyorum. -
ülkeden ülkeye değişiyor hocam fiyatlar.. almanyada telefonlar ve fotoğraf makineleri ucuzdu ama laptoplar pahalıydı mesela.. ispanyada
elektronik ucuz diye duydum da bilmiyorum nasıl. genel avrupa ülkelerinde onlara göre ucuz ama bize göre değil. adam 5000 euro kazanıyor aylık
mesela o 2000 euroluk bir laptoba pahalı demez aksine ucuz der.
vergi iadesine tax free deniyor. genelde büyük yerlerde tax free formları oluyor, biraz araştır bu konuyu, vergi iadesini alabiliyorsun.. ben çek de
kardeşime htc evo 3d yi türkiyeye 550 tl civarı bi paraya aldım (vergisiz hali) türkiyede o zaman 1300 tl idi + 16 gb class 4 mü 2 mi ne kart hediyeydi (içinde de 8 gb hafıza kartı vardı :) )
unbalanced tarafından 04/Oca/13 01:55 tarihinde düzenlenmiştir -
hocam benim bildiğim kadarıyla nereye gidersen git o ülkenin vatandaşı değilsen vergi ödemek zorunda değilsin alışverişlerini yada vergi kesilen fişleri fln bu tax free denen şirketler var onlar aracılığıyla geri alabiliyorsun ama o şirketlerde bi miktar ücret alıyo bu iş için senden mesela ben amerikada bi 4 ay fln çalışmıştım işyeri vergisin kesiyodu maaşlarda en son ülkeye dönerken bu şirketlerle 450 dolar geri aldım orda 4500dolar fln kazandımdı sen düşün aslında tam olarak senin oalyın gibi değil ama bu şekilde hallediliyor die biliyorum
-
oregon eyaletinde alisveris tax free, portlandi tavsiye ediyorum hem guzel yerdir
-
Amerika'da delaware eyaletinde de vergi yoktur.Hem New York a da yakın gezer görürsün.
Ben bu yaz delaware den
iphone 4s 650usd
canon eos 550d +18-55mm lens +55-220mm lens + taşıma çantası + 8gb kartıyla birlikte 750usd ye aldım
Daha bisürü şey aldım da bunların fiyatı aklımda kalmış
-
ırak hocam
bu yaz gittim
bir sürü viski sigara aldım
mac pc
canon fotograf makinesi
5000 tl ilet gittim 20000 binlik şey aldım belkide. pasoportuna yazdırıp giriyorsun vergi falan yok
-
Evet irak. Ozelikle Hewlêr Duhok Zaxo carsilari. Popüler cep telefonlarında öyle çok büyük fiyat farkları beklemeyin. Ama onun dışında diğer tüm elektronik tüketici ürünlerinde çok karlı çıkarsınız.
-
jb jack daniels viskiler 4 dolardı amk erbilde
ExpirE tarafından 04/Oca/13 14:44 tarihinde düzenlenmiştir -
çindeki firmasından sipariş vermiştik 2ayda geldi ama baya ucuzdu
-
çindeki ürünlerde zaten vergi olsa bile türkiyeden çok daha ucuza geliyo bence sen çine git hem gezersin hem birsürü alışveriş yaparsın