folder Tahribat.com Forumları
linefolder Network - İnternet
linefolder Veri Aktarım Hızında Kablosuz Ağ Sorunu

Veri Aktarım Hızında Kablosuz Ağ Sorunu

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Nikoteen
    Nikoteen's avatar
    Erkek

Dükkanda 2 pc var biri laptop biri masa üstü. Masa üstü programda dükkanın hesabını tutan bir excel tablosu var.Akşam olup dükkanı kapatma vakti gelidğinde yedeğini alıyoruz laptopa excel ama öyle bildiğiniz excellerden değil bugün itibariyle 900Mb ı buldu boyutu.

Şimdi sorun şu; Bazen kablolu ağ üzerinden alıyo direk 25MB/s gbi yüksek bir hızda atıyo ama bazen de kablo bağlı olamsına rağmen kablosuz ağı mı baz alıyo artık her ne ne yapıyorsa 4MB/s gibi tamda dükkanı kapayıp gitme anında tehammül edilemez bir hızda atıyor.

Ne yaptım ettimse halledemedim bu sorunu,kafasına göre ya kabloluyu ya kablosuzu kullanıyor, kablosuzu iptal edemem laptopun da internete girmesi gerekiyor.

Sorun ne ve sizce nasıl çözebilirim ? 

Not: iki pc de win7 

Troubles'll come & they'll pass
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    renegadealien
    renegadealien's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Savaş Madalyası Başarı Madalyası Üstün Hizmet Madalyası Developer Madalyası
    Erkek

Kablosuz ağın 802.11 b mi g mi n mi ?

Ethernet kartın 100 mbit mi yoksa 1 gbit mi?

Birde wireless kac mbit çekiyor

buna göre matematiksel hesabını yapabiliriz...

Çünkü ethernet 100 mbitse 25 mbı göremezsin...

Wirelessın n olması lazım yoksa wirelessdada göremezsin, başka bi mantık hatası var...

Bu arada 900mb dosya excelde tutulurmu hocam? ya bi programa aktarın yada dosyayı bölün yahu.

10.05.2013 tarihli google arama sonucu : Aradığınız - "herşeyin hayırlısı rampanın bayırlısı" - ile ilgili hiçbir arama sonucu mevcut değil. Kendi özlü sözümdür, kaynak belirterek kullanınız.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Nikoteen
    Nikoteen's avatar
    Erkek

Kablosuz Ağ Bağlantısı 802.11 b/g/n 

Ethernet: Dükkan bilgisayarında 2 tane var biri binlik diğeri yüzlük binliği sonradan aldık laptopun ki de binlik olduğu için ona bağladık.

İnterneti dükkandaki pcnin modeminden kablosuz alıyor laptop.Sen olması gereken hızı hesaplamak için mi sordun bunları anlayamadım ama bak videoya çektim her iki videoda da farklı hiç birşey yapmadım ağ kablosunu bi kaç kez çıkartıp taktıktan sonra bu sefer 30 küsür mb/s hızlarda attı koca dosyayı.Dükkan nalbur dükkanı her bir malzeme ecxelde tutuluyor ve müşteriside çok fazla boyutu azaltmamız,bölmemiz söz konusu değil.En fazla 780mb ye düşürebildik. Kafasına göre göre bi hızlı atıyor bi yavaş atıyor ben bunun nasıl hep yüksek hızda atmasını sağlayabilirim, yani düşük hızla atarken ne oluyorda o hızda atıyor bunu öğrenmek istiyorum.

Not: dükkan bilgisayarından tabloyu laptopa atarken laptopta hddye yazma hızını düşürececek herhangi hiç bir işlem yapmıyorum. 

http://www.youtube.com/watch?v=1zs-wRNq3Z4

http://www.youtube.com/watch?v=tZ_AcMbV83w 

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Sscheme
    Sscheme's avatar
    Erkek

rar la kopyala sıkıştırma metodu olarak depola seç. 1000 küsür dosyanın kopyalanması uzun sürer, Rar ın kaydolacağı yere direk ağ adresini yaz bi dene

Bütün mesajlarım ve konularım BSD Lisansı"yla lisanslanmıştır.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ~$
    ComputerWolf
    ComputerWolf's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

wireless b/g/n modlarindan hangisine cekili ? Manuel bir standartta mi yayin yapiyor yoksa auto seklinde mi yayin yapiyor. Eger auto seklinde yayin yapiyorsa, sirkette 5 tane n standardinda cihaziniz 1 tanede b standardinda cihaziniz oldugunu varsayalim, siz yedekleme islemine basladiginiz anda b standardi cihaziniz agda aktif durumdaysa wireless yayininiz essek hizinda calisir b den dolayi :) 

Hep denedin. Hep yenildin. Olsun yine dene , yine yenil ama daha iyi yenil !
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Nikoteen
    Nikoteen's avatar
    Erkek

b/ g ve n modlarından hangisinin aktif olduğunu nasıl anlayabilirim çünkü benim bildiğim kadarıyla saniyede 25mb atıyorsa o an n dedir 6 altı atıyorsa ki hep öyle atıyor zaten g dedir.

Sorunu halen anlatamadığımı düşünüyorum.Burdaki sorun bu modların zırt pırt değişmesi değil mi zaten ?  

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Nikoteen
    Nikoteen's avatar
    Erkek

up..

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    serwo
    serwo's avatar
    Erkek

modemini N standartına getirmelisin..

mixed modda durmasın..mixed modda, hattında  bi tane bile B G baglantı warsa modem herkese data saglamak için G modunda çalışır (desibele göre değişken 54)

eğer modeme baglı wireless cihazların N kullanıosa N yapman bu gereksiz data yavaslamasını kesicektir.

sanırım mantıgını anlatabildim.. mödemler mixed modda herkese yayın yapmak için mixed modlarda ortak çalışım için 54 çalışır.

lapopdan modeme veri N de gidip ordan da modemnde kablo ile PC ye geçiş yapıcak hızlı biçimde..

kolay gelsin..

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SysTeMeRRoR
    SysTeMeRRoR's avatar
    Erkek

baglanti isini falan bilmem de...

excel de bahsettigin boyut cok yuksek.

bizim sirkette her gun yeni gun acilir excel dosyasi

bi ara her gun yeni gun acildikca 300 - 500 kb artmasi gereken dosya

15-20 mb artiyordu. epeyi ugrasmistik sonradan arastirarark ogrendimki

2003 ten - 2007 ye gecerken birsey olmus. adi aklima gelmiyo.

yani dosya excel 2003 te acilmis sonra 2007 de editlenmisti o yuzden excel e bi ek bisi yukluyosun.

aklinda olsun belki o olabilir.

"Hayatta en acikli sey, bir insanin, problemin kendinden kaynaklandigini gorememesidir." Carl Gustav Jung
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Nikoteen
    Nikoteen's avatar
    Erkek

serwo hocam sağolsun sıkıntının temelini anladım keşke dükkanı kapamadan önce baksaymışım :D 

Toplam Hit: 1448 Toplam Mesaj: 10