folder Tahribat.com Forumları
linefolder Donanım & Driver
linefolder Veri Silme, Geri Getirme Mantıgı Nedir?

Veri Silme, Geri Getirme Mantıgı Nedir?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    seadog
    seadog's avatar
    Erkek

bi adam atıyorum usbsine dosya yukluyo 3 gblık daha sonra bi verileri siliyor usbdeki 3gblık yer tekrar bosalıp

yenıden kullanmaya uygun hale geliyor. sonra o veriler tekrar lazım olunca recover programları ile 3gb yi yenıden

geri getirip dosyalarına ulasıyo. ben bu işin mantıgını tam olarak anlamadım. şöyle ki. bu 3gb lık veriyi sildik ve

yerine baska bi veri yukledık veya boş bıraktık ama sildik. silmek demek yok etmek deilmidir. nasıl olur da silinen

bi veri tekrar geri getirilebilir. yada söyle usbnın hafızası 3 gb ben 3 gbyi yukledım sildim yerıne baska birşey

yukledım. ve istedigim zaman sildigim 3 gbnin neredeyse tamamını geri getirebiliyorum.ama usb 4 gb lık ve

bu sonuca gore usb 6 gblık verı alıyor. nasıl oluyo bu iş. bu mantıga göre ben 4 gblık bi usbye veri yukleyıp silerek

yaklasık 8 gblık veri tasıyabilirim. yuklerım silerim baska yukleyip sonra sildigimi kurtarırım yuzde 100 olmasada

yuzde 80 olur. bi mantıgnı anlatabilirmisiniz hoca

saygılar

mürit

seadog

devlet istatistik ensititüsüne göre kişi başına düşen tuğla öldürüyormuş
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    trabs0n
    trabs0n's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

sildigin bi veriyi geri getiremezsin sadece dosyanın ismi geri gelir diye biliyorum. Usb de olanını hıc denemedım ama pc de Diski temizle (yanı önceki geri yükleme noktalarınıı silme) dediğin zaman bidaha hic biseyi geri getiremezsin bilgim bu kadar yanlış veya doru :)

Edit: mantıgını sormussun :D onun hakkında hıc bı bılgım yok:D: 

AğLıyor musun? Diye soruyor bide Mal!!! Yok ben gözümden işiyorum !.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mobydick64
    mobydick64's avatar
    Erkek
    Diyelim ki 2 yıldır bilgisayarınızı kullanıyorsunuz. On binlerce dosya oluşturdunuz. Sildiniz, yeniden yüklediniz. Diskinizi formatladınız. Yeniden sistem yüklediniz. Yüzlerce kez internete girdiniz. Pek çok program yüklediniz ve kaldırdınız. Şu an ise diskinizde 25.000 adet dosya var ve diskinizin %43’ü dolu. Tahmin edeceğiniz üzere, şu ana kadarki işlemleri standart işletim sistemi araçlarıyla yaptığınız için, diskinizde eski dosyalara ve silinmiş dosyalara ait veriler tamamen veya kısmen, şu an kullanım dışı olan kümeler içerisinde durmaktadır. bu mantıkta sizin fdiskteki silme geri getirme mantığıyla aynı umarım yardımımı olmuştur. herşey tekke için :)

ne mektup geliyor ne haber senden,söyle de bileyim bıktın mı benden,her akşam güneşin battığı yerden,gözlerin doğuyor gecelerime......
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tekken'deki Eddy
    Prometheus
    Prometheus's avatar
    Erkek

sildiğinde aslında silinmez. "bu dosya burada yok" komutu verilir. orası boş görünür, ama recovery yaptığında açığa çıkar.

üstüne bişey yazılması demek boş görünen yerdeki verinin gerçekten silinip yerine yeni yazılması demek (teknik olarak biraz daha farklı anlatıp olması gerek aslında ama özeti bu)

şimdi niye 3 gbde 6 gb veri çıkar ona gelelim.

100 gb diskin var bunun 2 gbsi bi HD film mesela.

Bunu sildik. ne oldu? aslında silinmedi ama filmin olduğu yer boş oalrak görünmesi için komut aldı.

Sonra yeni bi film indirdik. bu filmin 1 gbsi bizim eski filmin yazıldığı alanın üstüne geldi disk üzerinde. ne oldu eski filmin yarısı ciddi ciddi silindi ama diğer yarısı normal silindi yani kurtarılabilir. üzerine yazılan kısım artık cıs oldu =)

fakat bir recovery açtığınızda eski filmi görür ve 2 gb der. bunu dosya bilgisinden okuyup söyler oysa gerçekte sağlam kalan sadece 1 gb eski filmden.

Kurtar dersin eski filmin yarısı kurtulur üzerine yazılan kısım izlenemez eksik kalır. 

Bu sebeple 3gbde 6 değil 60 gb bile dosya gösterebilir teorik olarak, ama o kadar kurtaramaz.  

________ inspired by love and guided by knowledge _______
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    seadog
    seadog's avatar
    Erkek

ben usb derken genel olarak yani usbye ozgu deil hD içinde sordum aynı oldugunu dusundugum ıcın usb dedim

fakat şu war kullanım dısı küme olarak adlandırdıgımız ne ben bi veriyi sildigim zaman veri o kumeleremi tasınıyo.

o zaman tum cihazlar iki katı depolama alanına sahip

devlet istatistik ensititüsüne göre kişi başına düşen tuğla öldürüyormuş
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tekken'deki Eddy
    Prometheus
    Prometheus's avatar
    Erkek

biraz önce açıkladım orda anlamadığın yer varsa sorabilirsin.

kullanım dışı küme, kullanılmayan alandır adı üstünde.

100 gbnin 60şı doluysa boş olan 40ı kullanım dışı kümedir basitçe.  

bir de usb ile hd aynı diyemeyiz.

________ inspired by love and guided by knowledge _______
Toplam Hit: 1136 Toplam Mesaj: 6