Veri Tabanı Hakkında

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    YaSevYaTerkEt
    YaSevYaTerkEt's avatar
    Erkek

Arkadaşlar, subdomain yöntemi ile ana siteye bağlı olarak;

1 adet video, 1 adet resim ve 1 adet forum bölümü kurmak istiyorum.

( Bu 3 subdomain için ayrı ayrı veri tabanı oluşturmak istiyorum, her bölüm ayrı birer tema olucak hepsinin kendine ait veri tabanı )

3 subdomain için 3 ayrı veri tabanı oluşturdukdan sonra, her veri tabanına tekrardan 1'er adet veri tabanı kullanıcısı eklemek mi gerekiyor, yoksa ana site kurarken oluşturduğum veri tabanında kullandığım veri tabanı kullanıcısı diğer sub domain veri tabanları içinde veya kullanılabilirmi ?

( Karışık mı oldu yoksa :)

Tşk.ler

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yolbulucu
    yolbulucu's avatar
    Banlanmış Üye
    Homo

subdomainle veritabanının alakası yok ... üç siteni üç ayrı klasörde açarsın sonra subdomainlerini o folderlara yönlendirirsin ... domain masaüstünde duran kısayollar gibidir subdomainde öyle dosyalarla db ile vs vs alakası yoktur ...

29.99cm, titanyum kaplamalı, çift damarlı, su ve yağ soğutmalı.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    YaSevYaTerkEt
    YaSevYaTerkEt's avatar
    Erkek

coldfusion bunu yazdı:
    -----------------------------

subdomainle veritabanının alakası yok ... üç siteni üç ayrı klasörde açarsın sonra subdomainlerini o folderlara yönlendirirsin ... domain masaüstünde duran kısayollar gibidir subdomainde öyle dosyalarla db ile vs vs alakası yoktur ...

Yokmudur? ( Allah Allah :)

Peki hocam örneğin yasevyaterket.com'a joomla kurdum bir veri tabanı ile.

video.yasevyaterket.com'a başka bir joomla kurucam ben.

video.yasevyaterket.com yazdığım zaman bana joomlanın kurulum ( setup ) sayfası gelmeyecekmi?

Gelirse benden veri tabanı ismi ve şifresi istemeyecek mi acaba ?

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Muhalif Yorumcu
    SeRDaR
    SeRDaR's avatar
    Erkek

veritabanına verdiğin kullanıcı adını istediğin kadar veritabanında kullanabilirsin tabi panelden yetkilendireceksin  

kullanıcı adları aynı veritabanları farklı olur  ben öyle kullanıyorum böylece herpsin için ayrı kullanıcı adı açmak zorunda kalmassın

suba başka jooomla kurarsan ayrı veri tabanı açacaksın ama aynı veri tabanı kullanıcı adını 2 veritabanındada kullanabilirsin. tekrar diyorum panelden o kullanıcı adını o veri tabanı için yetkilendirdiğin sürece

Önemsediğin Kadar Önemsenirsin. Önemsendiğin Kadar Önemsensersin.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kahramanmi
    kahramanmi's avatar
    Erkek

edit: serdar solemiş ben yazana kadar (kendi bilgisayarımı özledim)

Bende Rüya Çok Sende Tabir Boldur Aslanım
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    YaSevYaTerkEt
    YaSevYaTerkEt's avatar
    Erkek

Sağolun hocalar hepiniz,

Her subdomain'e ayrı vt açmamın amacı sağlıklı bişeyler olsun istiyorum, birbirinden bağımsız olsun yani,

Yarın öbürgün mesela vide.xxx.com'u kapatırım bundan www.xxx.com'un etkilenmesini istemem yani, osrun çıkmasın diye.

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Muhalif Yorumcu
    SeRDaR
    SeRDaR's avatar
    Erkek

YaSevYaTerkEt bunu yazdı:

Sağolun hocalar hepiniz,

Her subdomain'e ayrı vt açmamın amacı sağlıklı bişeyler olsun istiyorum, birbirinden bağımsız olsun yani,

Yarın öbürgün mesela vide.xxx.com'u kapatırım bundan www.xxx.com'un etkilenmesini istemem yani, osrun çıkmasın diye.

aynı veri tabanına yüklesende bir şey olmaz çok büyük değilse kurlacak sistemler her sisteme ayrı prefix girersin yüklerken "joomla_" ise  mesela birinin tabloları diğerlerini "joomla2_" yaparsın sub ı kapatırsan da sub a kurduğun tabloların prefixi neyse phpmyadminden silersin diğerleri kalır oldu bitti

Önemsediğin Kadar Önemsenirsin. Önemsendiğin Kadar Önemsensersin.
Toplam Hit: 1729 Toplam Mesaj: 7