Veri Tabanı Hakkında
-
Arkadaşlar, subdomain yöntemi ile ana siteye bağlı olarak;
1 adet video, 1 adet resim ve 1 adet forum bölümü kurmak istiyorum.
( Bu 3 subdomain için ayrı ayrı veri tabanı oluşturmak istiyorum, her bölüm ayrı birer tema olucak hepsinin kendine ait veri tabanı )
3 subdomain için 3 ayrı veri tabanı oluşturdukdan sonra, her veri tabanına tekrardan 1'er adet veri tabanı kullanıcısı eklemek mi gerekiyor, yoksa ana site kurarken oluşturduğum veri tabanında kullandığım veri tabanı kullanıcısı diğer sub domain veri tabanları içinde veya kullanılabilirmi ?
( Karışık mı oldu yoksa :)
Tşk.ler
-
subdomainle veritabanının alakası yok ... üç siteni üç ayrı klasörde açarsın sonra subdomainlerini o folderlara yönlendirirsin ... domain masaüstünde duran kısayollar gibidir subdomainde öyle dosyalarla db ile vs vs alakası yoktur ...
-
coldfusion bunu yazdı:
-----------------------------
subdomainle veritabanının alakası yok ... üç siteni üç ayrı klasörde açarsın sonra subdomainlerini o folderlara yönlendirirsin ... domain masaüstünde duran kısayollar gibidir subdomainde öyle dosyalarla db ile vs vs alakası yoktur ...
-----------------------------Yokmudur? ( Allah Allah :)
Peki hocam örneğin yasevyaterket.com'a joomla kurdum bir veri tabanı ile.
video.yasevyaterket.com'a başka bir joomla kurucam ben.
video.yasevyaterket.com yazdığım zaman bana joomlanın kurulum ( setup ) sayfası gelmeyecekmi?
Gelirse benden veri tabanı ismi ve şifresi istemeyecek mi acaba ?
-
veritabanına verdiğin kullanıcı adını istediğin kadar veritabanında kullanabilirsin tabi panelden yetkilendireceksin
kullanıcı adları aynı veritabanları farklı olur ben öyle kullanıyorum böylece herpsin için ayrı kullanıcı adı açmak zorunda kalmassın
suba başka jooomla kurarsan ayrı veri tabanı açacaksın ama aynı veri tabanı kullanıcı adını 2 veritabanındada kullanabilirsin. tekrar diyorum panelden o kullanıcı adını o veri tabanı için yetkilendirdiğin sürece -
edit: serdar solemiş ben yazana kadar (kendi bilgisayarımı özledim)
-
Sağolun hocalar hepiniz,
Her subdomain'e ayrı vt açmamın amacı sağlıklı bişeyler olsun istiyorum, birbirinden bağımsız olsun yani,
Yarın öbürgün mesela vide.xxx.com'u kapatırım bundan www.xxx.com'un etkilenmesini istemem yani, osrun çıkmasın diye.
-
YaSevYaTerkEt bunu yazdı:
Sağolun hocalar hepiniz,
Her subdomain'e ayrı vt açmamın amacı sağlıklı bişeyler olsun istiyorum, birbirinden bağımsız olsun yani,
Yarın öbürgün mesela vide.xxx.com'u kapatırım bundan www.xxx.com'un etkilenmesini istemem yani, osrun çıkmasın diye.
aynı veri tabanına yüklesende bir şey olmaz çok büyük değilse kurlacak sistemler her sisteme ayrı prefix girersin yüklerken "joomla_" ise mesela birinin tabloları diğerlerini "joomla2_" yaparsın sub ı kapatırsan da sub a kurduğun tabloların prefixi neyse phpmyadminden silersin diğerleri kalır oldu bitti