folder Tahribat.com Forumları
linefolder C - C++
linefolder Veri Yapıları - Çoklu Ağaç Problemi

Veri Yapıları - Çoklu Ağaç Problemi

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ZaGaNoS
    ZaGaNoS's avatar
    Erkek

merhaba arkadaşlar,

bir proje üstünde çalışıyorum da çoklu ağaç tanımlamam gerekiyor. bildiğiniz bir kullanım var mı? projeden de bahsedeyim. türkçede bir kelime girildiğinde olası tüm köklerin bulunmasını sağlayacak olan bir veri yapısı tasarlayacağım. kök sözlüğü var elimde bunu teker teker okutup ağaç yapısıyla tasarlamam gerekiyor (hızlı olması vs. yüzünden) normalde ikili ağaçları tanımlamak kolay fakat çoklu ağaçları nasıl tanımlayacağım?

bilen varsa yardımcı olursa sevinirim.

şartlar ne olursa olsun, serinkanlı kalmak kadar bir insana bir diğeri karşısında üstünlük sağlayan bir şey daha yoktur.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    omerali
    omerali's avatar
    Erkek
    ben yine bisey anlamadim...acsana biraz
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    omerali
    omerali's avatar
    Erkek

3 kere okuyinca anladim...kusura bakma...bilmiyorum

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    renegadealien
    renegadealien's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Savaş Madalyası Başarı Madalyası Üstün Hizmet Madalyası Developer Madalyası
    Erkek
    bilgisayar mühendisliği 4. sınıf derslerinden optimizasyon algoritmaları dersinin konularında bununla ilgili örnek var hocam oradan yola cıkarak bulabilirsin...

10.05.2013 tarihli google arama sonucu : Aradığınız - "herşeyin hayırlısı rampanın bayırlısı" - ile ilgili hiçbir arama sonucu mevcut değil. Kendi özlü sözümdür, kaynak belirterek kullanınız.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NmC
    NmC's avatar
    Erkek

abi coklu ağaç olacaksa 29 dallı birşey olması mantıklı değil mi?

Her kademe kelimenin harf sayısına göre dallanır.

1. dallanmada kelimenin ilk harfi,

2. dallanmada ikinci harfleri,

3. dallanmada 3. harfleri diye gider..

Doğru dala yönelmen de pek zor olmaz diye tahmin ediyorm. Sonuçta binary tree den pek bi farkı yok ;)

Edit: Olayı düzgün anlamamışım sanırım :S Kök'e doğru bi yönelim var yani.. Bu durumda olası ekleri dallara ayırıp kategorilemen gerekebilir.. üstünde düşünmek lazım..

There are 10 types of people in the world. Those who knows binary and those who dont...
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ZaGaNoS
    ZaGaNoS's avatar
    Erkek

@rene

sağol hocam bi bakayım. elinde döküman varsa gönderirsen sevinirim ben de bakıcam da.

@açmamı isteyen arkadaşa

mesela yazdığım programa adamlar "kalemlerim"  yazdıklarında olası kökleri kal, kale, kalem olarak bulduracak bir programdan bahsediyorum.bunun için de binary tree ile yapmak imkansız.  proje bu linkte var ayrıntılı bakabilirsiniz.

http://rapidshare.com/files/228635898/2.proje.pdf.html

en fazla 29 adet dallanma oluyor. onları da liste kullanarak yapabilirim ama biraz amelelik gibi duruyo. değişik yöntemler denemem lazım.

şartlar ne olursa olsun, serinkanlı kalmak kadar bir insana bir diğeri karşısında üstünlük sağlayan bir şey daha yoktur.
Toplam Hit: 3099 Toplam Mesaj: 6