Verilog Bilen Arkadaslar Bakabilir Mi (8 Bit Adder ALU)
-
Öncelikle herkese merhaba. verilog ile bazı şeyler yapmaya çalışıyoruz(XLINX programını kullanarak) "dijital structure and signals" labında dersi geçmem için son 2 ödev kaldı. . benzeri projeler elinde olan veya yardımcı olabilecek birileri var mı? durum gerçekten çok acil :)
ilki)8 bit adder ( with using 2 4-bit adder)
ikincisi) first construct ALU and then add two properties
1. arithmetical shift right
2. arithmetical shift left
Arithmetical shift work similar to logical shift or the function of a shift register. In arithmetic shift right the MSB bit (bit 7) keeps it's value, the other bits are shifted. In arithmetical shift left the LSB bit (bit 0) becomes 0, the other bits are shifted.
-
up
-
hacı abi yoğun olmasam bakardım ama çok kolay. 1 tane module yazacaksın 4 bit adder sonra bitane de 8bit adder o 8bit adder 2 adet 4bit adderdan oluşacak. logic design dersinde yapıyorduk benzer şeyler. 2.si de yine kolay for döngüsüyle hepsini bi sağa kaydırırsın o kadar lsb dediği de least significant bit yani en sağdaki 0. eleman onu da sıfır yap diyo.
-
Yardım etmeyi çok isterdim fakat konu başlığı ile içeriği uyuşmuyor baktık ama bakacak birşey yok ortada. Bu noktada iki şeye karşıyım. Birincisi, son zamana gelinmiş halen bişey yapılmamış ve kodun tamamı isteniyor. İkincisi ise bu kadar hardware bilmeyen öğrenci bence mezun olmasın zaten. Eğer bunun mantığı nedir nasıl yaparım deseydin veya yarım yamalak bir kodla gelseydin işler değişirdi. Bu yazdıklarıma katılan bir çok kişi olduğu gibi karşı çıkan da olacaktır. Ama etik olan ve mesleklerin geleceği için doğru olan budur.
-
yarım yamalak yazdığım kodları koymadım elimde sadece 4 bit adder var ikisini birleştirip 8 bit yapmayı denedim oldu mu tabi bilmiyorum :) ALU içinde kodları buraya koymadım zaten artık çok geç oldu :) yinede teşekkür ettim :)