Veritabanı Kayıt Hatası
-
arkadaşlar merhabalar veritabanına kayıt eklemek istediğimde aşağıdakı gıbı bır hata alıyorum tabloyu silip baştan oluşturmama rağmen hatayı almaya devam ettim c# ile webprogramlamada ve sqlserver da yeniyim yardımlarınızı bekliyorum :)
Bu arada PrimaryKey de var tabloda
invaild operation exception was unhandled by user code Birincil anahtarı olmadığından 'Table(Uyeler)' üzerinde Oluşturma, Güncelleştirme veya Silme işlemleri yapılamıyor. -
id'nin otomatik sayı olup olmadığını kontrol et
-
otomatik abi 1/2/3 dıye artıyor
-
kodlarını paylaşır mısın bakalım
-
tabiki kodlar su sekilde
Uyeler uye = new Uyeler();
uye.Sehir = drpSehirler.SelectedItem.Text;
uye.İlce = drpilceler.SelectedItem.Text;
et.Uyelers.InsertOnSubmit(uye);
et.SubmitChanges();
uye.UyeAdSoyad = txtAdSoyad.Text;
uye.UyeEposta = txtEposta.Text;
uye.Sifre = txtsifre.Text;
uye.Adres = txtAdres.Text;
uye.Telefon = txtTel.Text;
uye.Gsm = txtGsm.Text;
uye.Onay = 1;
uye.EklenmeTarihi = DateTime
.Now; -
InsertOnSubmit'in içinde ki kodları da verebilir misin
-
Öncelikle primary key olduğuna emin misin? Genelde primary key olmayan alanı güncellemeye çalıştığında olur bu hata..
Onun dışında sql güncelleme komutun filan doğru mu ? Özellikle o kısmı verirsen kod olarak daha iyi olur.. -
bu tablomun görüntüsü.

buda procedure kodları
SET
ANSI_NULLS
ON
GO
SET
QUOTED_IDENTIFIER
ON
GO
@UyeAdSoyad
nvarchar(50)
,@UyeEposta nvarchar(50)
,@Sifre nvarchar(41)
,@Adres nvarchar(max)
,@Telefon char(11)
,@Gsm char(11)
,@EklenmeTarihi smalldatetime
,@Onay int
,@Sehir nvarchar(50)
,@lce nvarchar(50)as
begin
insert
into uyeler
(
UyeAdSoyad
,UyeEposta
,Sifre
,Adres
,Telefon
,Gsm
,EklenmeTarihi
,Onay
,Sehir
,lce )values
(
@UyeAdSoyad
,@UyeEposta
,@Sifre
,@Adres
,@Telefon
,@Gsm
,@EklenmeTarihi
,@Onay
,@Sehir
,@lce )end
-
Sen database'e üyeler tablosuna sonra dan primary key girmişsin.Projede "eticaret.dbml" şablonunu yenisine göre değiştirmemişsin.Böyle olunca üyeler tablosundaki primary keyi görmüyor.Şimdi yapacağın şey "eticaret.dbml" dosyanı güncellemek yada silip yeniden aynı isimle oluşturmak yeniden veritabanından bilgileri alarak.
-
ilgilenen herkese tek tek teşekkürler sorun dbml dosyama uyeler tablomu pk etmeden onceki sekliyle koymamdan kaynaklanıyormuş uyeler tablomu guncel olanıyla degğiştirdikten sonra bir sıkıntı kalmadı."mstraker" arkadaşımıza ilgisinden ve yardımlarından dolayı ayrıca teşekkür ediyorum bu sıkıntıyı o farketti.