Veritabanı Localhost Kurulumu Hk. Yardım
-
Beyler herkese merhaba,
Javada veritabanı ile bağlantı sağlayıp veritabanında bazı işlemler yapmam gerekiyor. Ben şimdi xampp dosyasını indirdim kurdum fakat bi türlü ne https://localhost/xampp/ buraya ne de https://localhost/phpmyadmin/ e erişemiyorum denemediğim yöntem kalmadı. bu konuda bana yardımcı olabilecek var mı acaba?
şimdiden teşekkürler iyi günler dilerim.
//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
Beyler 1. sorunu hallettim ama şimdi ikinci sorunla karşınızdayım :) aşağıda verdiğim kodla veritabanından text objelerine yansımış verileri düzenleyip tekrardan jbutton2 ye bastığımda güncellemesini istiyorum fakat kayit Eklenemedi diyip duruyor yaklaşık 8 saattir bilgisayar başındayım belki ondan göremiyorumdur yardım edin lütfen
private void jButton2ActionPerformed(java.awt.event.ActionEvent evt) { try { res.updateString("Ad_Soyad", textAd_Soyad.getText()); res.updateInt("TC",Integer.parseInt(textTc.getText()) ); res.updateInt("Yas", Integer.parseInt(textYas.getText())); res.updateString("Cinsiyet",textCinsiyet.getText()); res.updateInt("Telefon",Integer.parseInt(textTelefon.getText())); res.updateRow(); } catch (SQLException ex) { JOptionPane.showConfirmDialog(null, "Kayıt Eklenemedi", "Kişiler", JOptionPane.PLAIN_MESSAGE); } }
enesshn18 tarafından 14/May/16 20:38 tarihinde düzenlenmiştir -
127.0.0.1 adresini denediniz mi hocam, yada xampp tarzı başka bir program kurdun mu ?
-
Hocam servislerin başarıyla başlatıldığından emin ol. Eski arayüzünde servislerin durumlarını görebiliyordun şimdiki halini bilmiyorum.
-
easyphp dene hocam alternatif olarak.
-
hocam xammp menüsünde start stop ayarları var onları başlat bi
olamdı easyphp kur o daha kolay ama tavsiyem 14x versiyonunu kur.
-
skype kullanıyorsan 443 portunu kullandığı için apacheyi başlatamıyor portları değiştirip dene
-
localhost:8080 e bak ben orda calısıyorum port 80 dolu oldugu icin :D
-
portu değiştirmiştim ama yine düzelmedi beyler. Bulduğum çözümü yazayım en iyisi belki aynı sorunu yaşayan birinin işine yarar.
İlk olarak başlat cmd -> services.msc yazıp giriyoruz. sonrasında Web deployment agent serviceye tıklıyoruz ve durduruyoruz ardından sağ click özellikler başlangıç türünü elle yapıyoruz. ve wampserver e restart atıyoruz sonrasında sıkıntısız giriliyor.
-
yeni sorun :(