Veritabanı Modelleme Ve SQL Kodları
-
23.06.2014 ' e kadar yetişmesi gereken ve benim için çok önemli olan bir konudur. Yardımcı olabilecek arkadaşlar varsa çok memnun olurum.Şimdiden teşekkürler..
Soru : Bir kıyafer satışı yapan mağaza ile ilgili bilgiler aşağıda verilmiştir :
Mağazada kıyafetler yazlık ve kışlık olarak iki sezonda satışa sunulmaktadır.Satışlarda faturalandırma yapılarak hangi müşterinin hangikıyafeti aldığı takip edilmektedir.Müşterilerin profili satışa sunulacak ürünlerin belirlenmesinde fikir vermektedir.Mağazada ürünler bir satış
temsilcisi tarafından satılmaktadır.Ödemeler ise kasiyerler tarafından yapılmaktadır.Firmadaki bütün çalışanlar yöneticiye bağlı olarak
çalışmaktadır. Mağazada iki vardiya bulunmaktadır.Çalışanlar ancak tek vardiyada görev yapabilmektedir.Satış temsilcileri her satıştan
komisyon almaktadır.Yöneticilerin yönetebildiği bir bütçe bulunmaktadır.
Takip edilmek istenen bilgiler :
-Çalışanların temel bilgileri ve maaşları-Çalışanların hangi gün hangi vardiyada çalıştığı
-Müşterilerin iletişim bilgileri
-Satışın ne zaman gerçekleştiği ve satılan ürünlerin miktarı
-Ürünlerin tanımı ve fiyatı
Bu verilen bilgilere göre ER diyagramlarını çiziniz ve basit SQL kodları yazınız..
Acil olmasa ve şu veritabanı dersinden bir şey anlasam buraya yazmazdım şimdiden teşekkür ederim..Mod: Hatalı başlık yüzünden konuyu silicektim ama bu seferlik düzenliyorum.