folder Tahribat.com Forumları
linefolder Database - Veritabanı
linefolder Veritabanı Tasarımı Hakkında Soru

Veritabanı Tasarımı Hakkında Soru

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nessaj
    nessaj's avatar
    Erkek

merhaba arkadaşlar, bir problemim var yardımcı olursanız sevinirim

şimdi ben tabloyu birden fazla parçalara ayırıyorum fakat birleştirmede bir takım sorunlar yaşıyorum

select tblIl.il,tblbirsey.birsey from tblil,tblbirsey where tblil.il = tblbirsey.ilid

diye bir sorgumuz var diyelim eğer tblbirsey.ilid kolonunda birşey girilmediyse ne yapacağız?

ben şöyle bir çözüm yoluna gideceğim, tblil tablosuna boş bir deer ekliyeceğim ve tblbirsey.ild nin default valuesini o değere ayarlıuyacağım, fakat bu çözüm yolu bana ek iç açıcı gelmedi, ben veritabanı işinde yeniyim, işin uzmanı olmuş adamlar bu sorunda ne yapıyorlar bunun başka bir çıkış yolu var mı?

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Helyum
    Helyum's avatar
    Erkek

yazdıklarından anladıgım kadarıyla ms sql kullanıyorsun. ve update gibi işlemlerde bi row ın boslugundan endişe ediyorsun.

ben oracle kullanıyorum bunun icin foreign key yapısını kullanıyorum. yani eşitleme işlemi yapıcaksan ve veri butunlugunu saglamak istiyorsan boyle birsey kullanmalısın (ms sql de nasıldır yada varmıdır bilmiyorum.)

http://www.youtube.com/watch?v=n-O0mSUNVlU
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    wking
    wking's avatar
    Erkek

"select tblIl.il,tblbirsey.birsey from tblil,tblbirsey where tblil.il = tblbirsey.ilid where tblbirsey.ilid is not null" yazsan?

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TeRRoR
    TeRRoR's avatar
    Erkek
    o tür tablolarda foreing key koyacaksın ve not null yapıcaksın, ayrıca bu tür sorgular çoksa unutmamak için stored procedure yaz.

herkes programcı olmak zorunda değildir, lütfen bir zorunluluk gibi programlama dilleri öğrenmeye çalışmayın. yabancı dil filan öğrenin amq.// s.kimin etini yerim, kasaba minnet etmem.// ince düşünene kalın girer.//
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    UCANTENEKE
    UCANTENEKE's avatar
    Erkek
    eger mssql kullanıyosan koddan anladığım kadarıyla aradığın innerjoin olmalı

Bence bu dünya üzerinde seçilmiş ırk diye bi kavram varsa bu ırk kesin ruslardır.Onlar daha iyisini yapana kadar en iyisi onlar
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nessaj
    nessaj's avatar
    Erkek

arkadaşlar çok teşekkür ederim yardımlarınız için, aradığım LEFT JOIN miş

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NoktaliVirgul
    NoktaliVirgul's avatar
    Erkek
    tam Left JOIN yazıcaktım ki son mesajda bulmuşsun

If my calculations are correct, when this baby hits eighty-eight miles per hour... you"re gonna see some serious shit.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SharpShooter
    SharpShooter's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

hocam belki haddim değil ama,

veritabanında profesyonel çalışacaksan,

tablo isimler hiç bir zaman "tblbirsey" / "tbl_birsey" / "kullanici_telefon" kullanılması önerilmez

yerine direk "BirseyIste" kullanman daha sağlıklı.

sql de query yazerkende intellisense bir işe yaramış olur böylece hemde göze hoş gelir :P

- xx yerde hata var. - ya aslında kod şöyle sanıyor olabilir bla bla bla - olm kendine gel kodlar düşünmez - ...
Toplam Hit: 1435 Toplam Mesaj: 8