Veritabanı Ve Dosya İlişkisi
-
Veritabanlarına feci sardığım şu günlerde aklıma fazlasıyla bir soru takılıyor;
Veritabanları, verileri fiziksel dosyalarda tutuyor.Yani dosyalıyor.Biz verilerimizi normal dosyaya yazarsak veritabanından daha yavaş oluyor.Neden peki ?
Tamam veritabanının dosyaya yazma şekli, normalde zor olur dosya işlemleri falan filan.Fakat kötüde olsa kendi veritabanımı yapacağım.Önce şu veritabanlaır nasıl çalışır bir güzel mantığını oturtmam lazım.
-
pişmanlık duyupta bir gün ararsan...
Rene hocam, şu konularada bir kerelik uplama falan yaptırsan ?? yani eğer cevap yazılmamışsa bir kere yukarı atsın 6-7 gibi (yada en yoğun saatlerde)
-
veritabanı hakkında türkçe kaynak bulman zor olur gibi geliyor.belki ebook şeklinde kaynak wardır nette.ama bence ingilizce kaynaklar nette bolca olur.orta seviyeli bi ingilizce geliştirerek yazılımda ilerlemen daha iyi olur gibime geliyo zumsuk.
-
belki biliyosundur ama bize okulda öğretilen modüllerdede sağlam şeyler var olabiliyo.
http://www.megepbilisim.com/moduller/modul_oku.asp?id=197
-
Basit birsey degil hoca , verilerin indexlenmesinden okuma sekillerine kadar envayi cesit angaryanin altina gireceksin.Simdi kendi veritabanini neden yapmak istiyorsun ,onun yerine sql server , oracle , sybase gibi buyuk dbms sistemlerini incele , yada bunlardan birtanesinin kilini tuyunu herseyini incele daha faydali olur senin icin.
-
sağolun.
computerwolf ;
Wallahi zevk gibi birşey.Yani nasıl diyeyim, 5 sene içinde yapmak istediklerim arasında veritabanı ve linux için konsol yazmak var.Hem dile hakim olacağını hemde bir sürü şey öğreteceğini düşünüyorum.Veritabanları çok ilginç , hoş.
şimdi bilgisayar mühendisliği 1. sınıftayım.Öğrendikleirmide uygulamak istiyorum.Birazda nedeni bu.Yani şimdi c öğreniyorken bunu projeye aktaramazsam çok sıkıcı olmaya başlıyor.
