Veritabanındaki Metni Sitede Gosterme?
-
veritabaninda mesela tasarım gorunumunde bir tablo olusturdum .. tablonun adi kayitlar ve icine id ve otomatik sayi , 09 ve 10 degerlerini yazdim ve tabloyu kaydettim 1.anahtarida tamam buraya kadar sorun yok .. benim istegim default.asp acip buradaki 09 ve 10 un altina ekleyecegim yazilarin ana sayfada gosterilmesi nasil yaparim yardimci olursaniz sevinirim?
-
soruyu tam anlamamakla birlikte anladığım kadarıyla cevap vereyim..
sanırım 9. kayıttan sonraki kayıtları göstermek istiyorsun...
move komutunu kullan
rs.Move 10 '10. satırdan başlatıyoruzdo while not rs.eof 'tablonun sonuna gelinceye kadar dön
response.write(rs("alanın")) 'ilgili alanı yaz
rs.movenext ' bir sonraki kayda geç
loop 'do while döngüsüne devam et
Kolay gelsin..
-
09 ve 10 gun isimleriydi ondan oyle ondan sonrakileri gostermicem ama ustad .. onu yaptım su anda baska bir sorum olacak
vt.mdb adında tablom var icinde tablo1 tablo2 tablo3 tablo4 yani 4 tane tablom war benim istegim default.asp de tablo1.asp nin icine ekledigim son 7 yazi ana sayfada gozuksun bunu nasil yaptirabilirim?
-
Set vy=Server.CreateObject("ADODB.Connection")
vy.open "Provider=Microsoft.jet.oledb.4.0;data source="&yol
Set kd=vy.execute("Select top 7 * from tablon1 order by id desc")' 7 kayıt al ve tabloyu sondan başa doğru sırala dedikif kd.eof or kd.bof then
Response.write("Hiç bişey yok.")
elsedo while not kd.eof
response.Write "kd("içerik")"%><br />
<%kd.movenext
loop
end if
kd.close
set kd=nothing
set vy=nothingsanırım bu... O kalın yerdeki desc ifadesini asc yaparsanda baştan 7 kayıtı alır... Yada ben sürekli karıştırıyom bu asc ve dssc olayını. biri sondan sıralar biri baştan sen kontrol edersin :)
Kolay gelsin..
-
bu seferde epey yerde hata werdi dayı ya eksik kodlar olmasin?
-
eksik kod yok... :s
hatayı yaz bakalım burda...