folder Tahribat.com Forumları
linefolder Database - Veritabanı
linefolder Veritabanından Anlıyorum Diyenler İçeri

Veritabanından Anlıyorum Diyenler İçeri

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kont239
    kont239's avatar
    Erkek

arkadaşlar veritabanı çalışmaya başlamak istiyorum önce size bi kaç sorum olacak nerden başlamamı tavsiye edersiniz + oracle mı sql mi öğrenmem daha ii olur bu arada elinde e kitap olan varsa onları da verirse sevinirim ve tavsiye edebileceğiniz kitaplar  bu başllık altın da düüşünen varsa başka müridlerden hem onlar da faydalanırlar

4641544948---53415249544153
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    rido59
    rido59's avatar
    Erkek

ikisini birden öğren bu aralar bende başlamayı planlıyorum bir prgram var sql + java db li çözemedim gitti :(

zzzzzz...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kvasir
    kvasir's avatar
    Erkek

öğreneceğin şey sql dili. Oracle yazıldığı kadar basit değil, işletim sistemi gibi mübarek, boşuna veritabanı yöneticisi diye ayrı bir dal yok mayk.

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sezeruludag
    sezeruludag's avatar
    Erkek

Temelde biraz Access'le filan çalışmışlığın varsa MsSql ve MySql bunlarla çalış MySql daha iyi olur o arada SQL kodlarını daha çok geliştirirsin sonra zaten Oracle'da vs. çok zorlanmassın Oracle sanıldığı gibi bişi değil :)

Hatasız Kod Olmaz... :)
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kont239
    kont239's avatar
    Erkek

aslında şmdiye kdr bi bkmşlığm  falan olmadı sıfırdan anlicanız sql öğrenmeyi planlıorum önerdiğinz kaynaklar nelerdir ?

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TeRRoR
    TeRRoR's avatar
    Erkek
    Öğreneceğin dil SQL dili olacak. Bu dil ile RMDBS'lerde kullanacaksın. Forumda bununla ilgili makale olması gerek.

herkes programcı olmak zorunda değildir, lütfen bir zorunluluk gibi programlama dilleri öğrenmeye çalışmayın. yabancı dil filan öğrenin amq.// s.kimin etini yerim, kasaba minnet etmem.// ince düşünene kalın girer.//
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    FCN
    FCN's avatar
    Erkek

sıfırdan başlicaksan ilk başta teorik bilgi şart.neden dersen veritabanı işin temelidir.veritabanı yapısı nekadar düzgün oluşturulursa okadar verim alınır.keza güvenligidir,tasarımıdır,yapısıdır ooo uzaar gider baya bişeyi var. oyüzden ne nedir nediildir bakmak lazım.

ordaki teorik bilgileride accesste falan canlandırabilir,kontrol edebilir,oluşturabilir,tasarımdır,ilişkidir vs.. göz gezdirebilirsin daha kolay olur somut olarak ele alman teorik bilgiyi accesste.  sorgularıda  kodla yapamadıgını sorguları tasarım bölümünden falan rahatlıkla yapman işine gelir.

daha sonra tercihen mssql (tsql) kullanarak başlaayabilirsin.

direk oracle'a el atma o ayrı bi derya...

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kont239
    kont239's avatar
    Erkek

peki tavsiye edebileceğiniz kitap vb birşeyler var mı ?

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Homer
    Homer's avatar
    Erkek

ingilizcen varmı?

3.5 yıldır veritabanı yöneticisyim(mssql).oracle çok ciddi bir veritabanıdır onu mssql.mysql gibilerle yan-yana koyma

biliyorum birileri diyecek ki mssql yetişmiş oracleye ama böyle düşünenler TBlık veritabanlarında farkı anlayacaklar.

arkadaşım çalışdığı verde minumum veritabanı boyutu 6TB`dır.oracle her türlü digerlerinden daha zordur.

önce SQL öğren.t-sql veya pl-sql genel olarak aynı.pl-sql daha ireli seviyye diye bilirim.

utanç verici bişeyde olsa 2 güne oracle+unix kurdum,gerçi işdeydim koşdura-koşdura oldu :)

eğer oracle öğrneceksen unix,linux bilgin olması lazım.oracleyi windowsa pek kullanmaz büyük şirketler.

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kont239
    kont239's avatar
    Erkek

omerelili bunu yazdı:
    -----------------------------

ingilizcen varmı?

3.5 yıldır veritabanı yöneticisyim(mssql).oracle çok ciddi bir veritabanıdır onu mssql.mysql gibilerle yan-yana koyma

biliyorum birileri diyecek ki mssql yetişmiş oracleye ama böyle düşünenler TBlık veritabanlarında farkı anlayacaklar.

arkadaşım çalışdığı verde minumum veritabanı boyutu 6TB`dır.oracle her türlü digerlerinden daha zordur.

önce SQL öğren.t-sql veya pl-sql genel olarak aynı.pl-sql daha ireli seviyye diye bilirim.

utanç verici bişeyde olsa 2 güne oracle+unix kurdum,gerçi işdeydim koşdura-koşdura oldu :)

eğer oracle öğrneceksen unix,linux bilgin olması lazım.oracleyi windowsa pek kullanmaz büyük şirketler.

hocam aşırı düzeyde olmasa da ingilizce seviyem ii yani advance seviyedeki reading leri anlayabilmekteyim tmm sql ile başlıyayım kaynak olarak önerebileceğin ne var yada görsel eğitim vs. boş kaynaklarla vakit öldüürmek istemiyorum açıkcası sen bu işi yapıyor muşsun bana yardım eder misin öğrenme konusunda proje vs. şeylerle...

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Homer
    Homer's avatar
    Erkek

kont239 bunu yazdı:

omerelili bunu yazdı:

ingilizcen varmı?

hocam aşırı düzeyde olmasa da ingilizce seviyem ii yani advance seviyedeki reading leri anlayabilmekteyim tmm sql ile başlıyayım kaynak olarak önerebileceğin ne var yada görsel eğitim vs. boş kaynaklarla vakit öldüürmek istemiyorum açıkcası sen bu işi yapıyor muşsun bana yardım eder misin öğrenme konusunda proje vs. şeylerle...

hocam eğer yeni başlıyorsun senin için başlanğıc için olan tüm kaynaklar faydalıdır.kendi biraz geliştir sonra junior olarak bir işe girersen ardı gelir.

googlede eğitim setleri var.aşağdakı kitab yeniler için iyidir.önce win üzerinde mssql kur biraz sorgular yaz elin alışsın.ama bu işler daha çok tecrübeyle iyi oluyor.

http://rapidshare.com/files/223638326/SQL_Dersleri.rar

Toplam Hit: 1470 Toplam Mesaj: 11