Vestel Bio Plus 24 BTU Klimam Var Ve Elektirikle İlgil İbir Sorun Var Galiba
-
Selamlar şimdi şöyle bir sorunum var servisi ile sorunu şuan için çözemedım servisi pazartesi günü arıyacak neyse olayım şu şimdi klimamı açıyorum kulanıyorum bütün gün açık gece açık sabaha uyanınca kapatıyorum akşama eve geldıgımde açıyorum ama hiç bir şekilde çalışmıyor sonra elektrikten çekip tekrar takıyorum(bu arada klima fişe takılyor) elektrik gelmiyor gibi bir durum gözükyor bir kaç defa kumandaya basıyorum sinirlenıp bırakıyorum sora bir kaç saat sonra kendiliginden dıd diye bir ses geliyor sonra sadece 1 ışık yanıp açık kalıyor kumandadan kontrol edip çalıştırıyorum gene hiç bişe olmamış gibi çalışyor her sabah aynı sorun işte servisi aradım ugraşacakalr da kendım çözmek istiyorum şuana kadar kart sorunun filan çözdüm bilgisi olan varsa yardımcı olursa sevinirim.
-
enerji girişi varmı üst kapagı söküp kontrol etmen gerekli enerji girişi var ise ugraşma servis baksın garantili ise sen hiç elini sürme.
bu yazdıklarım senin elektrikten anladıgını düşündügüm için işin erbabı degilsen hiç bulaşma bile. -
hocam Garantisi bitti baya bi oldu servisten hala ses seda yok dün çaışyordu klima bu gün gene paydos uyku modunda :S
-
konuyu baya oldu açalı buraya çözümü yazmayı unutmuşum buyrun eger tüm ışıklar filan yanar sonerse anakartı sıfırlamak için bu kodları kullanın
9btu 12 btu 18btu bio plus klima
iç ünütedeki 4 ışık yanıp sönüyor ve klima çalışmıyorsa
dx9 045405-1a00ea
dx12 045405-1a00fb
dx18 0a5417-12024e
dx24 0a5617-120340
alk9-rlk9 055405-1a00ea
alk12 055405-1a00fb
alk18 0b5417-12024e
alk24 0b5617-120340
bu kodları kumanda ile girip kapatıp açma tuşuna basıp pilleri çıkartıp takarsanız klimanız çalışır
bu kodlar nasıl girilir
önce pilleri çıkartın sonra takın takarken + - tuşlarına parmagınızı basılı tutun
kumanda digital panelinde
00 00
00 şeklinde açılacak
+ - fan uyku ve turbo tuşlarını kullanarak ilk 6 karakteri girin sonra mode tuşuna basın ve diger 6 karakteri girin ve son olarak açma kapama tuşuna basın.
bundan sonra ışıklar söndügünü göreceksiniz ve pilleri çıkartıyoruz tekrar pilleri takıyoruz HAYIRLI OLSUN SERVİSİN 100--150 tl ye kartdegişecek yada kart programlanacak dedigi arızayı gidermiş oluyoruz!! bizzat denedim ve çalıştı.
mode tuşu bazı modellerde SET tuşu olarak çalışır modeye basınca yeni rakamlar girirlecek boş ekran çıkmazsa set e basın
2 ci 6 haneyi girdiginiz kısım mode tuşuna basınca altta 00 olan yer 10 diye yazar bunu kendi modelinize uygun rakamları gireceksniz şaşırmayın. neden 10 diye yazdı sayılar degişti diye şaşırmayın mode tuşuna tekrar basınca ilk girdiginiz 6 hane zaten kayıtlı yani 2 ci gireceginiz 6 hanelik bölüme girmişsiniz demek.
BURAYA DİKKAT !!! EDİN BU KISMI FAZLA ÖNEMSEMEMİŞTİM BURDA HATA OLUYO OKUYUN LÜTFEN
ÜSTTEKİ OO DEGİL ALTTAN BAŞLANACAK
kumandada üste
00 00 olarak gösterge çıkar ve altındada büyük rakamla