Vestel Klima Sorunu
-
daha önce açtıgım bir konu vardı http://tahribat.com/Forum-Vestel-Bio-Plus-24-Btu-Klimam-Var-Ve-Elektirikle-Ilgil-Ibir-Sorun-Var-Galiba-168495/ burdaki olay şimdi nihayet çözebildım neden oluşyor böyle bir olay sorunumu tekrardan anlatıyım şimdi klimamı 1 gün boyunca sürekli kullanayım kapatıktan sonra tekrar açılmıyor bir zaman geçtıkten sonra açılyor çalışmaya başlıyor da 7 8 saat kadar bir süre çalışmıyor :S çalışmıyr derken hiç bir hayat belirtisi vermiyor ne ışıklar yanıyor normalde kumandadan açma tuşuna basıldıgında klimanın üstünde yeşil ışık yanar çalışmayan dönemlerde hane tuşa bastıgımda hiç birşey yanmıyor yane kumanda komuta etmiyoryor
Sorunu buldum: sorun şu şimdi dış uniteyi inceledim ve içerisinde baya bir buzlama yaptıgını gördüm klimam defrost özellikli ama buz oluşyor şimdi bunu nasıl çözebilirim hangi yolla ne yapmam gerek ?
Not: servis çarmak benim de aklıma geldi :) servis olmadan kendim halletmek istiyorum :)
-
ha bu arada eklemek istedigim birde şöyle bişe var ki şimdi klimam fişten çalışyor yane fişe takıp çalıştırabilyorum aynı fişte birkaç şey takılı onlardan olabilirmı birde gaz ile ilgili bir problem olablecegini düşünüyorum yetersiz vs.
-
vestel sorun hacı keşke vestel almasaydın hangi eşyasını aldıysam elimde patladı uzak dursun
-
GusFring bunu yazdı
vestel sorun hacı keşke vestel almasaydın hangi eşyasını aldıysam elimde patladı uzak dursun
lcd si var bende 6 aydır çalışıyor nazar değmesin evdeki tek vestel o :D gerisi samsung ve bosch
vestel klimamı alınır a.q cebinde akrepmi var ne var
-
ya aslında bende vestel taraftarı degilim bana kalsı toshiba veya mitsubishi alacaktım de hane yeni degil eski bir klima 4 5 senesi var
-
4 yil boyunca vestel klima kullandim hiçbirşeyde olmadi şuan bulunduğum şehire taşinirken mecburen gazini boşalttirmak zorunda kalmiştim
daha sonra ankarada lazim olmaz diye apartmanin deposuna koydum fareler anasini bellemiş attim gitti :)
klima gazi kolay kolay bitecek birşey değil kardeş adana gibi bir yerde 4 sene kullandim o sicaklarda bütün gün açtiğim olmuştur hiçte ariza
çikartmadı.Kişlari ufo ve klimayi ayni anda çalişitiriyordum.Klimanin elektirik aksani prizin içine bağliydi.Ufoyuda prize takiyordum.
Buzlanma olayi genellikle hep termostadda oluşan arizalardan dolayi oluşuyor.Klimayi gün boyu çaliştiriyorsan ara sira ortamin derecesine göre
klimanin soğukluk ayarini düşürüceksin.
Düzenleme : İç fanına baktırtmanı tavsiye ederim.Tavana duymu monte ediyon ya la ? Götür servise :D
MADTAMER tarafından 13/Ara/12 00:21 tarihinde düzenlenmiştir -
şimdi servis ayrı bişe ben kendim hallederim genelde bole şeyleri buzdolabımı de ben yaptıydım :D
-
Peki kardeş sen bilirsin şimdiden kolay gelsin diyorum sana :D benim dedem rahmetlik yaşadiği dönemlerde emekli olunca evinin bozulan
elektronik eşyalarini kendisi tamir etmeye çalişirdi.elini neye atsa bozardi.zaten bozulmuş elektronik araci iyce hiş ederdi sonra üstüne bunun
vadesi dolmuş peh mk derdi aman ha sende öyle etmeyesin dikkat et :D
MADTAMER tarafından 13/Ara/12 10:47 tarihinde düzenlenmiştir -
ha yok ben ole degilim buzdolabımın ana kartı yandıydı yaptıydım :) şimdi klimada da büyük ihtimalle anakart ta sıkıntı var acaba yenisinin fiyatı ne veya bunu yaptırmaya kalksam nekadara mal olur :S