Vga - Dvi Dönüştürücü
-
benim kasada da dvi girişi var, monitörde de. ama sadece kasaya baglı olan uçta dvi dönüştürücü var monitöre giren uçta dvi dönüştürücü yok normal vga gibi bağlı. kafama takıldı iki uçta da olması gerekmez mi?
edit: http://imgur.com/a/jLbtB
RotKerim tarafından 16/Kas/16 23:22 tarihinde düzenlenmiştir -
Kasadaki DVI çıkışın DVI-I'dır yani hem analog hem de dijital çıkışı desteklyordur. Dolayısıyla DVI-VGA dönüştürücüsüyle bu çıkışın yalnızca analog olanını alıp, monitörün analog girişi VGA'ya bağlamışsın.
Şayet monitörün de DVI destekliyorsa, iki ucu DVI olan bir kablo ile komple dijital bir bağlantı kurabilirsin. Avantajı ne olur dersen, kısa mesafede ben bir cacığını görmedim. Ama yine de deskliyorsa dijital da vardır bir hikmet.
-
Tahminimce monitöründeki DVI-D yani dijital giriştir.Ekran kartın çok çok eskiyse HDMI veya DVI-D çıkış yoksa yani pasif DVI-I veya DVI-A to VGA çeviriciyle analog dvi bağlantısını çevirip monitörün VGA sına bağlanmış olablir.Sorum şu monitöründeki DVI bağlantısının pin sayısı kaçtır ? (24+1 mi 24+5 mi) vede ekran kartında HDMI çıkışı varmı birde ekran kartındaki DVI çıkış pin sayısı kaç bunlara bakman lazım. Eğer iki taraftaki DVI da aynı sayıda pin içeriyorsa çeviriciyle VGA bağlantı kullanması saçma olur. Sonuçta aparat kullanmadan bağlarsın.Şunu da sölim DVI-D yani dijital çıkışı analoga dönüştürmek için pasif dönüştürücü az miktarda var ve çalışanını daha görmedim.Aktif dönüştürücülerde pahalı ve verimsiz diye duydum.
-
eraycnar bunu yazdı
Tahminimce monitöründeki DVI-D yani dijital giriştir.Ekran kartın çok çok eskiyse HDMI veya DVI-D çıkış yoksa yani pasif DVI-I veya DVI-A to VGA çeviriciyle analog dvi bağlantısını çevirip monitörün VGA sına bağlanmış olablir.Sorum şu monitöründeki DVI bağlantısının pin sayısı kaçtır ? (24+1 mi 24+5 mi) vede ekran kartında HDMI çıkışı varmı birde ekran kartındaki DVI çıkış pin sayısı kaç bunlara bakman lazım. Eğer iki taraftaki DVI da aynı sayıda pin içeriyorsa çeviriciyle VGA bağlantı kullanması saçma olur. Sonuçta aparat kullanmadan bağlarsın.Şunu da sölim DVI-D yani dijital çıkışı analoga dönüştürmek için pasif dönüştürücü az miktarda var ve çalışanını daha görmedim.Aktif dönüştürücülerde pahalı ve verimsiz diye duydum.
hemen fotograflarını çekip atıyorum
-
bu kablo normal vga ucuna resimdeki aparat takılı sadece tek uçda var.
üsttekine bağlı kullanıyorum şuan.
buda kasanın arkasındaki başka bi giriş bu giriş diğeriyle aynı sanırım alternatif
bu monitörün altı (monitöre bağlı uç sağ taraftaki yani vga olan yani dönüştürücü olmayan uç)
evet şimdi yorumları bekliyorum. bilgisayarı haziran ayında aldım. cok öyle anlamam donanımdan. burdan barıştbt liste verdi ben oemci arkadaşa verdim listeyi o da bana bu şekilde verdi
RotKerim tarafından 17/Kas/16 21:40 tarihinde düzenlenmiştir -
o alternatif dediğin giriş anakartın kendi onboard girişi işlemcinin içinde de grafik işlemcisi varya hocam o onu kullanabilmek için pek güçsüzdür tavsiye edilmez
görünüşe göre dual link dvi-d kablo alıp aparatı devre dışı bırakabilirsin
şuan bi sıkıntı yoksa yada monitörüm üst düzey , yüksek Hz değerlerini göremiyorum felan demiyorsan gerek yok oynamaya benimde ekran kartı yeni monitör eski dvı vgı dönüştürücü kullanıyom sıkıntı yok 60 hz veriyo
-
piiiranha9242 bunu yazdı
o alternatif dediğin giriş anakartın kendi onboard girişi işlemcinin içinde de grafik işlemcisi varya hocam o onu kullanabilmek için pek güçsüzdür tavsiye edilmez
şuan bi sıkıntı yoksa yada monitörüm üst düzey , yüksek Hz değerlerini göremiyorum felan demiyorsan gerek yok oynamaya benimde ekran kartı yeni monitör eski dvı vgı dönüştürücü kullanıyom sıkıntı yok 60 hz veriyo
peki o aparatı çıkarsam yani kullanmasam sıkıntı olur mu? aynı verimi mi alırım? yani şuan dogru mu kullanıyorum yoksa diğer uçta olmadan bi anlamı yok mu?
he monitörümde acer 21.5 '' 60 hz
RotKerim tarafından 17/Kas/16 22:27 tarihinde düzenlenmiştir -
RotKerim bunu yazdıpiiiranha9242 bunu yazdı
peki o aparatı çıkarsam yani kullanmasam sıkıntı olur mu? aynı verimi mi alırım? yani şuan dogru mu kullanıyorum yoksa diğer uçta olmadan bi anlamı yok mu?
https://www.technopat.net/sosyal/konu/dvi-i-dvi-d-ve-dvi-a-arasindaki-fark-nedir.7528/
vga daha eski bir teknoloji , ekranda titreme kayma kararma felan yoksa kullan gitsin 60 hz destekler zaten ( ben dönüştürücülü kullanıyorum senin ki gibi sıkıntı yaşamadım hiç )
yok illa 4 4 lük olsun diyosan dvı d dual link kablo alıp aparatsız kullanırsın ama bi fark göremeyeceksindir tahminimce

-
Aynı sıkıntıyı bende yaşadım. Dönüştürüceler bir işe yaramıyor. 24+1 kablo ve dvi-i çıkışlı monitör alıcaksın.
https://www.sahibinden.com/ilan/ikinci-el-ve-sifir-alisveris-bilgisayar-monitor-crea-19-inc-monitor-332239618/detay -
Seminerist bunu yazdı
Aynı sıkıntıyı bende yaşadım. Dönüştürüceler bir işe yaramıyor. 24+1 kablo ve dvi-i çıkışlı monitör alıcaksın.
https://www.sahibinden.com/ilan/ikinci-el-ve-sifir-alisveris-bilgisayar-monitor-crea-19-inc-monitor-332239618/detayoha hocam :D satıcısı sen misin ,, daha konu içeriğine bakmadan monütör sıkıştırcan adama :)) hemen olmaz demişsin adamın monitörün de dvı çıkış var kablosu uygun değil
-
piiiranha9242 bunu yazdıRotKerim bunu yazdıpiiiranha9242 bunu yazdı
https://www.technopat.net/sosyal/konu/dvi-i-dvi-d-ve-dvi-a-arasindaki-fark-nedir.7528/
vga daha eski bir teknoloji , ekranda titreme kayma kararma felan yoksa kullan gitsin 60 hz destekler zaten ( ben dönüştürücülü kullanıyorum senin ki gibi sıkıntı yaşamadım hiç )
yok illa 4 4 lük olsun diyosan dvı d dual link kablo alıp aparatsız kullanırsın ama bi fark göremeyeceksindir tahminimce

Bende bu kanıdayım aparat kullanmazsan DVI-D kablosuyla direk Dijital olarak bağlayabilirsin monitörüne veya şuan sorunun yoksa VGA da kullanabilirsin. Bende titreme yapıyordu VGA bağlantı dijital çıkışım da yoktu monitörde ekran kartını değiştirmiştim eskidiği için yeni pascal mimarili kartların çoğunda da analog çıkış yok HDMI ve DVI-D vardı ve ekrana aktif dönüştürücü kullanarak bağlamak istemedim 100 tl verip verim alamayacaktım ekranı değiştirdim.