Video Kamera Led Işık Hk. Bilgisi/Deneyimi Olanlar
-
Özellikle ev içi akşam çekimlerinde kullanadığım/ışık yetersizliği nedeniyle kullanamadığım bir video kameram var. Gündüz sorun yok pırıl pırıl.
Bu kameraya ne zamandır bir aydınlatma aracı arıyorum ama video kameralar için dizayn edilen led ışıkların fiyatları epey bi yüksek. Hele Türkiyeden almaya kalkılırsa facia. 200 liradan aşağı adam gibi bişey yok.
1280 Lüx şiddetinde ışık veren aşağıdaki linkteki ürün sizce yaklaşık 22 metrekare alanda ya da gece açık alanda en çok 5 metre gibi bir mesafede yeterli aydınlatma sağlar mı ne dersiniz?
Tabii buna 5 tane de pil ya da linkte yer alan yerleşik pillerden almam gerek ama ışığın fiyatı uygun pilini de alabilirim.
Fikrinizi alabilir miyim?
Edit: 1280 Lüx yaklaşık olarak 80 watt'lık bir ampulun aydınlatmasına denk geliyor yanılmıyorsam.
-
ne tarz çekimler yaptığına/yapmak istediğine göre değişir gibi sanki hocam? tepe aydınlatması sana yumuşak bi ışık sağlamayacak bunu biliyosundur heralde? youtube'dan örneklerini bulabilirsin.
linkteki ürün fiyat/performans açısından iyi gibi duruyor
-
burakbet bunu yazdı
ne tarz çekimler yaptığına/yapmak istediğine göre değişir gibi sanki hocam? tepe aydınlatması sana yumuşak bi ışık sağlamayacak bunu biliyosundur heralde? youtube'dan örneklerini bulabilirsin.
linkteki ürün fiyat/performans açısından iyi gibi duruyor
Çekimler tamamen amatör ev içinde çoluk çocuk aile çekimleri. Öyle aman aman bişey yok. Işık yeterliyse, görüntüde kumlanma yoksa tamamdır. Işığın yumuşak olmasını filtreler sağlar diye düşünüyorum. Yanlış mı düşünüyorum ? :) Yani yumuşaklıktan kastın sanırım parlayan alınlar yanaklar olmaması gibi. Keskin kontrastlar elde etmemek gibi yani.
Yani önerin varsa memnun olurum :)
-
hocam o zaman bu ürün beklentilerini karşılayacaktır diye düşünüyorum. youtube'dan örneklerine bakmanı tavsiye ederim. daha önce dslr'da tepe aydınlatma kullanmadım o yüzden tecrübelerime dayanarak konuşamayacağım:)
http://www.youtube.com/watch?v=M1nSQDn30z8&spfreload=10
burakbet tarafından 13/Kas/14 12:50 tarihinde düzenlenmiştir -
infrared led alarak biraz elektronik bilgisi ve el becerisi ile kendin imal edebilirsin, cok daha ucuza gelir ugrasmayi seviyorsan guzel bir hobi ayni zamanda ;)