Video Sitesi İçin Hosting
-
arkadaşlar dosyaları kensi serverıma yukleyerek bir vedeo film sitesi hazırlamayı düşnüüyorum tabiki youtube gibi falan devasa bişey değil kastettiğim 50-100 tane falan film mesela yada 500 tane ama hepside kendi serverımda olucak , aynı anda mesela 100 kişi serverdan video izleyebilecek hız sorunu yaşamadan (cokmu uçtum :P). böyle bi iş için bi hostingmi daha uygun olur yada vps dedicated falanmı almam lazım yoksa çok zahmetlşi iş direk vazgeçmi dersiniz? önerileriniz nelerdir.
film sayısı 1000 olabilir mesela
-
Arlong bunu yazdı:
-----------------------------
arkadaşlar dosyaları kensi serverıma yukleyerek bir vedeo film sitesi hazırlamayı düşnüüyorum tabiki youtube gibi falan devasa bişey değil kastettiğim 50-100 tane falan film mesela yada 500 tane ama hepside kendi serverımda olucak , aynı anda mesela 100 kişi serverdan video izleyebilecek hız sorunu yaşamadan (cokmu uçtum :P). böyle bi iş için bi hostingmi daha uygun olur yada vps dedicated falanmı almam lazım yoksa çok zahmetlşi iş direk vazgeçmi dersiniz? önerileriniz nelerdir.
-----------------------------merhabalar,
öncelikle şunu belirteyim ki, bu söylediğini hosting ile yapman mümkün değil.
vds/vps'te trafik sorunun olur, limitsizini alsan, bi yere kadar belki.
iyi bir dedicated ayarlarsan işini görür,
ve, aylık 100 tl'den fazla tutacağına emin olabilirsin.
warez gibi olursa
, T.C yasaları açısından da sorun teşkil eder sanıyorum,
ama illa ki açacağım diyorsan, PM at, yardımcı olayım. aklına takılanları da sorabilirsin..
-
Arlong bunu yazdı:
-----------------------------yok çok uçmadın :) cankırca ile halledemezsen işini alternatif olarak
hostgator e devrediyorum bu olayını :)
cankırca kardeşimizinde büyük destekçileri vardır iş yapan kefili çoktur güvenle alabilirsin
ama fiyat konusu nedir ne değildir ne kadar bandwhit verecek nasıl olur bilmem
yinede bi fikir vermem gerekirse
hostgator.com u unutma derim ...
ama önce bizim memleketimizin insanı unutma :)
alacağın hosting şirketinde şunları sorugula ?
Nekadar bandwhit verecek ve bir ikincisi server makineleri ne ? ve kaç mgibt yada cigabit bağlantısı var :)
sana bunlar önemli ... unutma artık piyasada host alanı önemli değil 5 milyonada var önemli olan bunlar ...
-
Zxone bunu yazdı:
Arlong bunu yazdı:
-----------------------------yok çok uçmadın :) cankırca ile halledemezsen işini alternatif olarak
hostgator e devrediyorum bu olayını :)
cankırca kardeşimizinde büyük destekçileri vardır iş yapan kefili çoktur güvenle alabilirsin
ama fiyat konusu nedir ne değildir ne kadar bandwhit verecek nasıl olur bilmem
yinede bi fikir vermem gerekirse
hostgator.com u unutma derim ...
ama önce bizim memleketimizin insanı unutma :)
alacağın hosting şirketinde şunları sorugula ?
Nekadar bandwhit verecek ve bir ikincisi server makineleri ne ? ve kaç mgibt yada cigabit bağlantısı var :)
sana bunlar önemli ... unutma artık piyasada host alanı önemli değil 5 milyonada var önemli olan bunlar ...
-----------------------------arkadaşlar bilirler, elimden geleni yapıyorum,
şuandan itibaren, yüksek bw gerektiren ve reseller hesaplarını verdiğim en düşük makine Intel Core2Quad Q9550,
min. bağlantı 100MBPS
-
arkadaşlar tşk ederim ail aklıma gelen videoları filmleri falan kendi serverıma yükleyip oradan izletmekti sonradan düşündüm serverda ıonline olarak 15- veya 20 kişi aynı anda film izlese server en iyisinden de olsa kaldırmaz sanırım.
sonra aklıma gelen yöntem ise vimeodan premium hosting alıp videoları oraya yüklemek böylee hız sorunu falan olmaz daha rahat ve hızlı çalışır diye düşündüm aylık 10 dolar gibi bir ücreti var.
şuanda ebulşduğum en iyi yöntem bu daha iyisai var şöyle olabiklir diyecek birisi varsa buyursun.
birde script olarak ne kullansam acaba diye kararsız klaldım ne tavsiye edersinix joomla düşündüm ben ama bilemiyorum bu konuda kararsızuım.
web sitesinde reklam vs olmayacak kar amaçlı olmayacak yani.bir süğrü belgexsel yükleyeceğim ve yasal yoldan soruyn çıkartmayacak eski türk filmlerini vsde yükleyeceğim güzel bi sşite olacak boş vakitlerimi onunnla uğraşarak değerklendiririm hem diye düğşündümç.