folder Tahribat.com Forumları
linefolder Eğitim & Ödev & Bilimsel Döküman
linefolder Videolu Anlatım Yapan Ücretsiz Kimya Kaynağı ?

Videolu Anlatım Yapan Ücretsiz Kimya Kaynağı ?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DadasAdam
    DadasAdam's avatar
    Erkek

bu dönem fazlaca uygulama olacağından ders ve vize-final bakımından epey bir boş zamanım olacak. o boş zamanları ilgi alanımı daha iyi öğrenmek için değerlendirmek istiyorum.

tavsiye edebileceğiniz ücretsiz video anlatımlı, yeri gelince deneylerle öğreten kaynak bulabilirmiyiz ? (en temelden değil de biraz daha sentez ve organik kimya konuları olursa çok iyi olur benim için..)

Bir anadan dünyaya gelen yolcu...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SweetyVolty
    SweetyVolty's avatar
    Homo

adını hatırlayamadığım bi kimyacı vardı gizemli bi adam. bulursam paylaşırım mutlaka. 

Çok sıkılıyom
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DadasAdam
    DadasAdam's avatar
    Erkek
    SweetyVolty bunu yazdı

adını hatırlayamadığım bi kimyacı vardı gizemli bi adam. bulursam paylaşırım mutlaka. 

bekliyor olacağım hocam, teşekkürler.

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SweetyVolty
    SweetyVolty's avatar
    Homo

http://www.youtube.com/channel/UCIgKGGJkt1MrNmhq3vRibYA

NurdRage. inanılmaz bir insan. inanılmaz deneyler ve anlatımı. keşke kimya hocam olsaydı bu herif. 

Çok sıkılıyom
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kaan
    Kaan's avatar
    Erkek

Peroksit vardi bizim bir zamanlar.

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    pesimistic
    pesimistic's avatar
    Erkek

Alprazolam (XANAX)

https://en.wikipedia.org/wiki/Alprazolam

C17H13ClN4

Nasıl yapılır hocam? Ciddiyim böyle maddelerin nasıl yapıldığını çok merak ediyorum.

Beyin olanca gücüyle ilerlerken, cinsel sistemlerin korkunç etkinliği daha uykuda olduğu için çocukluk, hayatımız boyunca özlemle geri dönüp baktığımız masumiyet ve mutluluk dönemi, hayatın cennetidir, kayıp cennet. - Arthur Schopenhauer
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    pesimistic
    pesimistic's avatar
    Erkek

Ayrıca bir filmde görmüştüm ama hatırlamıyorum. Adam kendine benzodiazepin grubu ilaçları yazdırmak için doktora gidiyordu, doktor da vermeyince maddeyi, araştırıp kendi yapıp içiyordu.

Ciddiyim bu maddelerin nasıl yapıldığını anlatan döküman falan yok mu? Ingilizce de olur farketmez.

Beyin olanca gücüyle ilerlerken, cinsel sistemlerin korkunç etkinliği daha uykuda olduğu için çocukluk, hayatımız boyunca özlemle geri dönüp baktığımız masumiyet ve mutluluk dönemi, hayatın cennetidir, kayıp cennet. - Arthur Schopenhauer
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Inferius
    Inferius's avatar
    Erkek
    DevilRullz bunu yazdı

Ayrıca bir filmde görmüştüm ama hatırlamıyorum. Adam kendine benzodiazepin grubu ilaçları yazdırmak için doktora gidiyordu, doktor da vermeyince maddeyi, araştırıp kendi yapıp içiyordu.

Ciddiyim bu maddelerin nasıl yapıldığını anlatan döküman falan yok mu? Ingilizce de olur farketmez.

2009 yılında stajımı ünlü bir ilaç firmasında yapmıştım hocam açıkçası kendi başına üretmek pekte mümkün değil hele ki teknik bilgi ve tecrübe yoksa. Çünkü ilaç firmaları üretim prosedürlerini çok gizli tutuyorlar. Etken maddeyi temin etsen dahi üretim prosesinin nasıl işletildiğini bilmeden üretmen mümkün değil. Örneğin; Bioxin etken maddesi minoxidil. Minoxidili temin ettin ama proses koşullarını (Oranlar, Sıcaklık, basınç, karıştırma devri, reaksiyon süresi, reaktör tipi) bilmeden üretemezsin. Ve bu bilgiler de kolay kolay bulunabilecek şeyler değil hele ki dediğin ilaç türünde. Zamanında beni çok uğraştırmışlardı staj defterim konusunda bu bilgilerin gizliliği mevzusundan dolayı. 

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DadasAdam
    DadasAdam's avatar
    Erkek
    SweetyVolty bunu yazdı

http://www.youtube.com/channel/UCIgKGGJkt1MrNmhq3vRibYA

NurdRage. inanılmaz bir insan. inanılmaz deneyler ve anlatımı. keşke kimya hocam olsaydı bu herif. 

hocam çok sağol ben bunları Türkçe'ye çevirir pratikte kullanırım. ama bunlara geçmeden önce şöyle sıfırdan alıp organik kimyayı güzelce anlatan Türkçe videolar lazım :(

@DevilRullz farmakolojik kimya. zor hacım hele evde yapman imkansız gibi birşey. öğrenirsin ama binlerce dolarlık tesisat lazım o işe. 

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DadasAdam
    DadasAdam's avatar
    Erkek

up :(

Toplam Hit: 866 Toplam Mesaj: 10